FARE OLMAMAK LAZIM! TABİ BİRDE KARARSIZ - Ercan Kolku

FARE OLMAMAK LAZIM! TABİ BİRDE KARARSIZ


Profesör derse elinde içerisinde bir fare olan kutu ile girdi. Öğrencilere teslim ettiği kutuya kimsenin 2 gün süre ile değmemesini istedi. 
2 gün sonra profesör tekrar salona girdi ve kutuya yaklaşarak açtı. Kutunun içindeki fare ölmüştü. Sınıfa dönerek farenin neden ölmüş olabileceğini sordu.

– Havasızlıktan…
– Açlıktan…
– Susuzluktan…

Her öğrenci olabilecek ihtimalleri saymıştı. Profesör kutuyu havaya kaldırıp içini öğrencilere gösterdi. Kutunun her tarafı kemirilmiş vaziyette idi.

– Görüyorsunuz değil mi? Fare anlaşılan çıkmak için çok mücadele etmiş. Bunu kutunun içindeki vaziyetten anlıyoruz. Şu var ki fareyi sizin dediğiniz gibi ne havasızlık ne de açlık öldürdü. Fareyi asıl KARARSIZLIK ÖLDÜRDÜ! 
Fare kutunun her yerini parçalayıp çıkmaya çalışacağına, sadece bir köşesini parçalasaydı ve bunda da kararlı olsaydı çıkıp kurtulacaktı.

İşte sevgili dostlar.Maden bölgesi ilçemizde içme sularımızdaki arsenik belasından kurtulmak için yıllarca Malı suyu,çay kenarı kaynakları,köprücek suyu,derken yıllar için yüzlerce insanımız kanserlerden  öldü. Çıkış için farklı ama yakın yerlerden arayışlar kısa süreli çözüm üretsede, daha uzak dağların ardından su getirmek imkansız göründü. Emet Eğrigöz dağına gölet yapmak ise kimsenin aklına bile gelmiyordu.Çabaladıkça kutudaki fare gibi çıkış mümkün olmadı. 

 

  GEÇEN SENE NE YAZMIŞIZ???????????????????*******

  3 EYLÜLDE DÜŞMANDAN KURTULMUŞTUK ŞİMDİ 3 EYLÜL 2018’TE ZEHİRLİ SUDAN KURTULACAĞIZ…
Kurtuluş için mücadeleler… Dönemin belediye başkanları,parti başkanları  halkı zehirden kurtarmak için yıllarca çabaladılar. Maliyetli işlerle bulunan çözümler bile  ağrıkesici faydası sağlıyordu.Kesin çözüm ise Emet su krizi için antibiyotik tedavisi olacak  temiz dağ suyunu  uzak bölgelerden Emete getirmektiki buda Emet göleti ile mümkün oldu.
Ak parti iktidarının ilçeye en büyük faydası olacak olan bu proje için o yıllarda  belediye ve parti yönetimi dağbayır gezdi. Ve aranan kan Sorgunda bulunmuştu.

2012 yılında başlayan Emetin gölet macerası, araştırma,ölçümler, Kütahya ve Ankara DSİ bürokratları ile yakın temaslar, adım adım proje ihaleleri,kamulaştırmalar,yapım ihaleleri derken dün Bakan Eroğlu’nun butona basması ile  kutu’dan kalıcı çıkış yolu göründü…

AÇILIŞ 00.43’TE

25 yıllık meslek hayatının 20 yılında içme suyu yazmış birisi olarak Emet  göletini ilçenin 2. kurtuluşu olarak gördüğümü söylemem gerekir.
O sebeble bu teşekkür mesajımı iletmem lazım;
Gündelik çareler yerine Emet göleti ile içme suyu problemine gölet yapımı için radikal bir karar alan ve hayata geçrilmesini başlatan  Belediye başkanı Mustafa Koca,o dönem Ak parti ilçe başkanı Mehmet Ali Yerem’,DSİ il müdürü Adil Sabancı, DSİ bürokratlarımıza,plan ve proje ihalelerinin çıkmasını sağlan Ak parti Kütahya Milletvekillerimize, kamulaştırma süreci olsun, iş takibi olsun, ve yeniden hızla yapım ihalesine çıkmasında olsun katkılarından dolayı yine Vekillerimiz, il teşkilatı,İlçe başkanları Naci Özcan,Mehmet Yağcıklı,Hüseyin Doğan  ve yönetim kurulu üyelerine,
Sonsuz teşekkürler…
Emet’te çeşmelerden artık ölüm değil,sağlık akacak… Çok yakında  3 Eylül 2018 saat 00.43’te…) ( Bu saatte programda başkan Koca’dan çıktı.Allahtan başkan 00.43 dedi.Yoksa birde 3 eylülü temsilen 03.43 deseydi, gölette hep beraber sabahlardık.
    İnşallah  seneye 3 Eylülde çifte kurtuluşumuzu kutlayacağız.. 

Demiştik…

AMA OLMADI…

Normalde 2019 Mart ayına kadar süresi olan gölet için  sorguna gidemedik. Bakanım zamanında bitmedi okul yaptırıver müteahhide diyeceğiz ama Bakanda gitti… Ödenekte bitti…

Emet göletini beklemekle Direniş devam ediyor.İnşallah kurtuluş 2019 Eylülünde  gerçekleşmiş olur.

 

Fareye gelince…
Hayatta zaman zaman kararsızlığa düşeriz. “O mu, bu mu, şöyle mi, böyle mi?” derken kendimizi, bizim için en kıymetli varlık olan zamanı tüketmiş halde buluruz... İşte bu yüzden hedeflerimizi çok iyi belirlemeliyiz. Hayat kararsızlık içerisinde yüzecek kadar uzun değil.
Ve inanın bu hayat kararsızlık kadar, senben kavgaları,nifak,ayak kaydırma,ayrımlarla  boşa geçirilecek kadar da değersiz değil…
Söz konusu memlekete hizmet olduğunda kalpleri bir çarpanlara selam olsun…

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara