Festivallerle Yapılan Tanıtımları Çuvla Dolusu Paralarla Yapamazsınız - Ercan Kolku

Festivallerle Yapılan Tanıtımları Çuvla Dolusu Paralarla Yapamazsınız


EMFEST LE YAPILAN  REKLAMLARI   ÇUVAL DOLUSU PARALARLA YAPAMAZSINIZ…

Her zaman yazar söylerim; Belediyeler  şehri imar kadar  sosyal aktiviteler ile vatandaşlarının ruhlarınıda  imar etmelidir.
  Sayın başkan Ünal Öztaş zamanında bir hareketlilik olan festival  ve konserler, daha sonra sekteye uğrarken, son 2 yıldır EMFEST adı ile   yeniden   gündem oldu. İŞİN DOĞRUSU İLÇEMEDE YAKIŞTI
Bakınız birçok insanımız lunaparklar  için civar ilçelere gidiyor. Gençlerimide keza konserler içni aynı yöntemi kullanıyor.
 Diğer ilçelerdeki vatandaşlar vatandaşta Emet halkı çok afedersniz kelaynak sürüsümü? Elbette bu insanlarında bunları kendi memleketlerinde yaşamaları en doğal hakları.
Kaynak meselesine gelince… Belediyeler mali sıkışıklık olduğu dönemlerde çeşitli hibelerle,sponsorlarla yine yerine getirebilirler. Yeterki istesinler. Halkın ruh sağlığı için  yapılan harcama lüks değil, bilakis görevdir.
Bu yıl 2.si yapılan Gazi Emet yöresel ürünler ve el sanatları festivali EMFEST halkımızdan gelen talepler üzerine hayata geçirilmiş bir proje…
3 Eylül bor termal turizm festivali,  1 günlük konserden öte anlam ifade etmiyor. Hoş o dönemde toplu sünnet şenlikleri ile  toplumsal dayanışmaya güzel bir örnek sergileniyor.
9 güne uzun diyorlar ama,Gazi Emet yöresel ürünler ve el sanatları festivali eğlenceden öte içeriğindeki bir çok aktivite ile ilçemizin etkin bir tanıtımını sağlıyor. Bu amaçla  bölgede lunapark ve esnaf stantları açma adına  2 hafta sonunun olması gerektiği gerçeği ile 9 gün tasarlanıyor.
BAKIN 9 GÜN EMFEST’TE  KONSERLER DIŞINDA NELER YAPILDI?
Bu kapsamda Gazi Emet yöresel ürünler ve el sanatları festivalinde  ilk gün Termal günü ilan edilerek dünyada 2 Türkiyede sadece ilçemizde bulunan yosnlu havuz olmak üzere termal zenginliklerimizin tanıtımı yapılırken  civar ilçe ve illerden gelen misafirlerimizi için  tanıtım büroşürleri basılarak festivalde  dağıtıldı.Ayrıca festival haftasında belediyemize ait termal tesislerde indirme gidilerek ilçe dışından gelenlerin  termallerimizi tanımaları sağlandı.
2. gün Ecdada saygı günü  etkinlikleri düzenlendi.Kur’an tilaveti,  şehitlerimiz için Mevlüt okutulup yerel sanatçılardan Kahramanlık türküleri konseri gerçekleştirildi. Yine tanıtım video ve broşürlerle Milli mücadele dönemi Cevizdere zaferimizin katılımcılarca  tanınmasına vesile oldur. Hemen belirtelimki konser alanında enaz seyircnin olduğu gün maalesef bugündü.
3. günümüz gurbetçiler günü olarak belirlenirken ve yurt dışında çalışan hemşehrilerimiz başta  olmak üzere  Gurbetçilerimizle ilgili animasyon video ve tanıtımlar ile gurbetçi bir sanatçının konserine yer verildi. 
4. gün İlçemizden yetişen değerler günü olarak belirlenmiş ve başta dünyaca ünlü çocuk ve gençlik romanları yazarı Gülten Dayıoğlu olmak üzere ilçeden yetişen akademisyen,doktor,işadamı vb. hemşehrilerimizin tanıtım videoları yanısıra bazılarının da katımlıları sağlandı.
5. gün Yörükler,Türkmenler ve Türk dünyası günü adı altında bölgemiz ve yakın illerde bulunan 6 ‘dan fazla yörük ve Türkmen derneklerinin festivale katılımı sağlandı.Yapılan kortej yürüyüşü,atlılar,fayton, İle Emet renkli görüntülere sahne oldu. Geçen yıl Kırgız halk dansları topluluğunun katıldığı festivalde bu sene Uğur Işılak konseri ile etkinlik tamamlandı.
6. gün El sanatları günü  etkinlikleri kapsamında İlçe halk eğitim merkezinin açtığı kurslarda üretilen el emeği eserler festival alanında tahsis edilen alanda sergilendi. İlçemizden yetişmiş heykeltraş, ressam, ahşap oymacısı,hattat gibi sanatçıalrımızın  tanıtım videolarıda  festival ve konser alanında kurulan ekranlarda katılımcılara tanıtılarak yerlerini aldılar
7. gün Organik tarım ve hayvancılık günü etkinlikleri olarak hazırlanmış ve bu kapsamda bölgesel bir ‘ En güzel oğlak yarışması’ yapılarak bölgemizde hayvancılık faaliyetlerine dikkat çekildi. Yine festival ve konser alanında  belediyemizce  sürdürülen’ Keçi belediyeden, süt köylüden peynir kooperatiften’ isimli projemiz kapsamında ürettiğimiz Emet keçi peynirinin tanıtımları gerçekleştirildi.
8. gün Kadın kooperatifleri ve yöresel lezzetler günü olarak planlanmış ve bu kapsamda   Emet kadın girişimciler kooperatifimizin festival alanında açılan stantta ürünlerinin tanıtım ve satışları gerçekleştirdiler.Diğer ilçeden  bazı kooperatiflerimiz de  festivalimize katılıp stant açmışlarıdr.
9. gün olan son gün ‘ Anadolunun incisi bor madeni günü’ etkinlikleri olarak planlanırken Emetbor işletme müdürlüğümüz destekleri ile konser ve festival alanında bor madeni  stantları açılmış, bor madeni ile ilgili devletimizin yatırımları tanıtılmasıda sağlandı
 
50 BİNDEN FAZLA İNSAN GEZDİ
Tüm bu etkinlikler canlı yayınlar,haberler,ulusal ve yerel basında haberleştirilerek, 10 gün ilçenin etkin bir tanıtımı yapılırken, ulusal  kanallara ilçemize has Emet pidesi, Emet kebabı,Emet ekmeği,Doğanlar köyü patatesi, Dereli dut’u, Emet yerli domatesi gibi  tüm değerlerimiz tanıtıldı.
50 binden fazla vatandaşımızın katıldığı 9 günlük toplam etkinlikte ayrıca düzenlenen konserlerle bölgesel katılımların artması sağlanmıyor.  Sanatçıların Emet ile ilgili paylaşımların kendi sosyal medya hesaplarından da yapmaları sağlanarak GaziEmetimizin adı ve değerleri  milyonlar aulaştırıldı.
 Özetle Gazi Emet yöresel ürünler ve el sanatları festivali, Kütahya geneli ses getiren  etkinliklerle tamamlanırken, 3 canlı yayın, 5  ulusal kanal yayını, 100’den fazla ajans ve yerel gazete haberleri ile  bir eğlenceden çok daha öte  etkin bir tanıtıma imza atılmıştır.
Vatandaşlarımızın  festivalimize gösterdiği ilgi ve yoğun katılım ile   ilçe halkımızın sosyal ve kültürel faaliyetlerine katkı sağlanırken Bayram  tatili yıllık izinlerini festival günlerine göre ayarlayan ilçe halkı ile Emet 10 gün ekonomik ve nüfussal yoğun bir 10 gün geçirmiştir. 
FESTİVAL YAPILIP YAPILMAMASI  DEĞİL NASIL ZENGİNLEŞTİRİLEBİLECEĞİMİZ TARTIŞILMALIDIR
 Doğruya doğru… EMFEST her halukarda devam etmeli… Tartışmamız gereken her güne ayrı bir anlam yüklenen günler nasıl daha zenginleştirilebileceği konularıdır.
Yoksa Halk memnunsa, gençler,esnaf, ve dahi  sosyal aktvite yok deyip eve hapsolup kalan başta kadınlarımız olmak üzere vatandaşını çoğunluğu istiyorsa;
BİRKAÇ OLUMSUZ GÖRÜŞÜN SİNEK VIZILTISINDAN FARKI YOKTUR…
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
28Nis
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da