Güveçler Yenildide,Helvayı Kim Yiyecek? - Ercan Kolku

Güveçler Yenildide,Helvayı Kim Yiyecek?


 

GÜVEÇ VE TAVŞAN TİRİDİ YENİLDİDE HELVAYI KİM YİYECEK?

Senin Bir helva hikayen vardı.Hani İsa,Musa diye… Onu birdaha yazıver Allahaşkına bi”
            İstek parça tekrarı normalde, istek tekrar makale yazma talebi ilk defa başımıza geliyordu. E normal şimdi, Ak partide aday adayı çok olunca o malum hikaye hemen akla geliyor. Eski makalelerimizi karıştırdık, ve bizim helvayı bulduk
    YOL ARKADAŞIDA OLSAN ELDEKİ MALZEME KISITLIDIR
Üç kişi  yol arkadaşı olmuşlardı. Yol arkadaşlığı boyunca elde avuçta ne varsa beraber yiyip içtiler, ama yol uzun keseler kısa olduğu için bir yerde iş tıkandı kaldı. Son paraları ile bir paket helva aldılar. Aldılar almasına da ufacık helva 3 kişiye ne desin?
Başlamışlar tartışmaya. “Benim param daha çoktu…” “Ben dün falancadan fazla yememiştim…” falan filan. İçlerinden biri demiş ki;” Bu iş böyle olmayacak. Şimdi yatalım. Gece en güzel rüyayı gören kalkınca HELVA’yı yesin”
 BİR ADAY HZ. MUSAYLA NİL NEHRİNDEYDİ
Fikir kabul görmüş. Herkes bir köşeye kıvrılmış. Sabah olmuş, oturmuşlar 3 arkadaş. İlki başlamış konuşmaya; “Ya arkadaş öyle güzel bir rüya gördüm ki, mümkün değil güzelliğini anlatabileyim. Rüyamda yanıma Hz. Musa geldi. Beni aldı, Nil nehrine götürdü. Balık tuttuk, yüzdük, bir eğlendik ki sormayın gitsin. Helva benim hakkımdır.”
BİR DİĞER ADAY  HZ İSA İLE GÖKTE GEZİYORDU
2. arkadaş gülmüş;” Oda rüyamı kardeşim. Ben bir rüya gördüm ki, kimse o güzellikleri tasavvur edemez. Rüyamda Hz. İsa yanıma geldi. Beni aldı, 7 kat göklere çıkardı. Dünyayı gökyüzünden seyrettim. Kuşlarla selamlaştım. Arş’ta melekleri gördüm. Öyle güzellikleri gördümki anlatamam, HELVA benim hakkımdır.

EN AKILLI ADAYSA BAKIN NE YAPTI?
3. arkadaş anlatılanları bir yandan dinliyor, bir yandanda gülüyordu. Doğrulup iki arkadaşına seslendi;” Bakın arkadaşlar birde beni dinleyin. Benimde rüyamda yanıma peygamberimiz Hz. Muhammed geldi. Hafifçe dürterek,’ Kalk kalk!’ dedi. Arkadaşlarının biri Musa ile suda yüzüyor, diğeri, İsa ile gökte geziyor, sende boş durma kalk HELVA’yı ye dedi. Bende kalkıp HELVA’yı yedim.”
*******************
Şimdi geldik, zurnanın EMET dediği yere…
AK partide belediye başkanlığı   için  6 aday adayı var.
Her ne kadar bu 6 aday adayı güveci ve tavşan tiridini birlikte yeselerde sonunda helvayı yiyen sadece birisi olacak!
Aday açıklamalarında son dönemece girilirken, bakalım kimler en güzel rüyasını anlatabildi? Kimler kendini ifade debildi? Kimler Ankaralar’da denize girip, Kütahyalarda Hisar’a çıktı?
Fazla uzun sürmez, hep birlikte göreceğiz. Hem kimbilir belki çoktan HELVA’yı yiyenler olmuştur da boş tabak kavgasına devam edenler vardır? Ne dersiniz?
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • Adem Tuğcu | 17 Aralık 2023 19:02

    Helvayı yemek????

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca