Halk Hızlı Ve Doğru Bilgilendirme İstiyor! - Ercan Kolku

Halk Hızlı Ve Doğru Bilgilendirme İstiyor!


Salgın sürecinin başından beri  İlçe Kaymakamlığımız koordinesinde başta sağlık ekiplerimiz olmak üzere tüm ekiplerin çalışması takdire şayan.Halkımızın sağlığı adına Allah var gece gündüz demeden, çalışma,takip, tedbir herşey yapılıyor.
    Ancak eksikliğini gördüğümüz bir şey varki,oda doğru ve hızlı bir şekilde kamuoyunu hiçbir şekilde bilgilendirmemektir .  Yetkililerimiz farkındamıdır bilmiyorum ama buda  toplum psikolojisi adına daha derin yaralar açıyor.
    Emet ilçesinde halk panik.Acaba kaç vaka var? Nerelere geldi virüs? Karantinalar ne kadar sürecek? Banada geçermi? 
    Doğru ve hızlı bilgilendirme olmadığı için Emet’te pozitif vakaların sayısının 30-40 katı  tedbir karantinasında olmasına  rağmen, halkça hepsinde corona varmış gibi algı oluşuyor…
-    Yok yok,olmasa bir şey alırlarmı?
-    Falancanın gelinindede çıkmış, ailecek almışlar.
-    Emeti komple karantinaya alacaklarmışta, çekiniyorlarmış…
Dinle babam dinle… Hatta ardından sıra bizim basınada geliyor…
    -Basın saklıyor kardeşim. Yazamazlarki? Yazsalar tepelerine binerler… 
Bu kaos ortamı ve halkın haklı tedirginliği çok kısa açıklamalarla giderilebilir.
    Sağlık çalışan ve yöneticilerimizin açıklama yetkisi olmadığına göre,bu işte görev ilçe kaymakamımız sayın Hasan  Çiçek’e düşmektedir.
 Sayın Çiçek  2 satır açıklama ile;” Sevgili Emetliler,Emette pozitif vaka sayımız 15’tir… Bunlardan 8’i iyileşmiştir. Bu vakalara bağlı Emet merkez ve köylerimizde toplamda 80 evde, 200 kadar vatandaşımızı tedbir karantinasındır. Endişeye mahal olmayıp,kurallara uymaya el birlik özen gösterirsek, süreci sağlıklı bir şekilde atlatabiliriz “dese inanın bir çok dedikodu ve panik atak sendromları sona erecektir.
Yaptığınız iş ile ilgili bilgilendirme yapmazsanız, karanlıkta göz kırpan insanlar dan farkınız kalmaz…Siz ne yaptığınızı iyi bilirsiniz ama başkaları asla!
Sayın Çiçek’in halkımızın beklentilerine, ve hakları olan  doğru bilgilendirilme adına gereğini yerine getireceğine inancımız tamdır.

    

    BASIN MENSUPLARIDA KAMU GÖREVLİSİDİR

    Çalışan gazeteciler gününü  gazetecileri idare edici idari açıklamalardandır;”Basın mensuplarıda kamu hizmeti yapmakta olup, bir nevi kamu görevlileridir”
    Doğrudur, nihayetinde kamu ;” Bir ülke halkının tümü” anlamını taşıyorsa, halk adına görev yapmaktayız.Ve halkla kamu yöneticileri arasında köprü vazifesi görüyoruz. Doğru ve hızlı bilgilendirme adına en yetkili ile irtibat sağlanamazsa, akıllı kavşak gibi 7-8 yöne uzayan yoldan gelen mesajlarla hem bilgi çatışmaları olur,hemde ölümcül beyin kazaları!
    Bunun bilinciylede halkımızı paniğe sevk etmeden,doğru bilgilendirme yaparak, ve alınan kararları sağlıklı bir şekilde halka ulaştırarak sürece katkı vermeye çalışıyoruz.Tribüne oynama, popülist habercilik endişelerimiz yok.Allaha şükür kendimizi ispatada ihtiyacımız yok. Neredeyse 30 yıldır bu meslek içinde kendi doğrularımızda ve halkın genelinin hatırı ve çıkarına yanlarında olma ilkesiyle birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Her zaman GaziEmet yazdıysa doğrudur  inancını yerleştirmeye çalıştık.Eksiklerimiz hatalarımız olmamışmıdır? Elbette olmuştur.Ama  her şeyden önce vicdan ve toplum vicdanı süzgecimiz görev başında olarak işe devam edilmiştir
    Her gün watsap, mesenger, facebook,cep mesaj,arama vs ile bir çok isim ve hastalık hakkında bizlerden bilgi isteniyor. Bizlerde Emet’ten çok Kütahya Pandemi servisi irtibatı ile doğru bilgilendirme yapmaya çalışyoruz.Hasta haklarına riayet ederek ve doğruya ulaşmaya çalışarak.
    Ama bilinmeliki halka artık bunlar yeterli  gelmiyor. Halk en yetkili ağızlardan acıda olsa tatlıda olsa gerçekleri duymak istiyor.
     
MERAKLISINA DİPNOT,
Güzel kardeşim sürecin başında hem söyledik hemde yazdık;” Hisarcıkta Cumhuriyet mahallesinde veya Emet Akpınar mahallesinin bilmemne sokağından çıkan  virüs vakası sadece görüldüğü yerde değil, bölgemiz için genel tehdittir.Zira Emet ve Hisarcık ekonomik,sosyal ve kamusal  anlamda içiçe yaşayan ilçelerdir.Yerine göre ortak tedbirler alınmalıdır.”diye.
Nitekim her iki bölge de görülen vakalarda 2 ilçe  başta pazar olmak üzere ortak çalışma yaptılar ki doğrusuda budur.
Sağlığın Emeti Hisarcığı,Ak partisi Chp’si olmaz…Basit hesaplarla ilçe çekişmelerine bizleri çekmeye çalışanlarlada zaten işimiz olmaz…
Öyleya, büyük bir Millet olarak, aynı bayrak altında iki ilçe halklarının sağlığı ve ortak çıkarı dışında kim takar , kaos çıkarcılarını!
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara