Hastanelerimzde Mola Vermek Değil Tedavi Olmak İstiyoruz! - Ercan Kolku

Hastanelerimzde Mola Vermek Değil Tedavi Olmak İstiyoruz!


Bu başlık yıllar önce gazetemiz tarafından  başlatılan ve toplanan  5 bin imza ile bakanlığa sunulan doktor taleplerimiz üzerine atılmıştı.
    İlçemizde hamile bir bacımız hastanede imkanlar olmadığı için ambulansla sevkte yolda doğum gerçekleştirmiş  ve  kendileri maalesef kurtarılamayarak vefat etmişti.(1992 /7. ay)
    O dönem imza kampanyaları ile sesimizi daha etkin duyurmaya çalışmıştık.
    Sonraki yıllarda SSK kapandı,hastane tek’e düştü. Dönemin siyasetçileri her defasında doktor tayinleri yaptırdı. Birisi gelse birisi gelmedi.Gelen TUS dedi, doğumdedi ,askerlik dedi ,eş durumu dedi gitti.Yenileri atandı. Dön baba dönelim sağlıkta sorunlar bitmedi…
    Bizlerde bıkmadan na usanmadan defalarca yazdık. Çünkü gazetemiz sahibi Mehmet Akın’ın kesin talimatı vardı;” İlan reklam  gelmez diye düşünmeyin. Gelmesin önemlide değil.Sağlık,su,yol eğitim konusunda sürekli takipte olun, eleştirin, sessiz kalmayın”
Kalmadıkta…
*********** 
    25-30 yıllık meslek hayatımızda daima bu konular ve siyasi eleştiriler  yazıldı,çizildi,kavgaları edildi.
    İçme suyunda arsenik… Sağlıkta  doktorsuzluk… Yolalrda ölüm… Eğitimde   kadro eksikliği… İlçemiz halklarının hakkını savunmaya çalıştık.
    Şükür ki gelinen noktada bugün,  başlayan ve bitmek üzere olan yolları,eğitimde okullarımızın başarılarını, içme suyunda Emet göleti ve alt yapı ihalelerini, sağlıkta ise dolu tam kadroların yanında sınıf atlayıp C sınıfı hastane olmaları yazıyoruz.
    Evet, Artık Emet Dr. Fazıl Doğan devlet hastanesi D sınıfı hastanesi statüsünden C sınıfı hastane statüsüne kavuştu.Ankarada bulunan belediye başkanı Hüseyin Doğan ve Ak parti ilçe başkanı Süleyman Ciner bunun müjdesini verirken, önemli bir ayrıntı müjdesinide verdiler; “Tomografi cihazı  hemen hemen hazır,yakında gelir”
    Emeği geçenlerden Allah raız olsun. Emet,Hisarcık,Çavdarhisar ilçelerimdeki vatandaşlarımız artık tomografi için günlerce beklemeyecek. İnşşallah Gaziemetimde işini görecek… Ayrıca enaz iki dalda daha açılacka branşlarda  doktorlarımızda gelecek.
    (C sınıfı hastane grubunda olan  Devlet Hastanesi uzman doktor ve yardımcı sağlık personel kadrosu:
Göz Doktoru, Kulak Burun Boğaz Doktoru ( KBB), Üroloji Uzmanı, Radyoloji Uzmanı, haricinde, 2 (iki) Genel Cerrah Uzmanı, 2(iki) Kadın Doğum Uzmanı, 2(iki) Dâhiliye Uzmanı, 2(iki) Çocuk uzman Doktoru, Acil Serviste ise 11 pratisyen bulunacaktır.)
**********
     Şuan   Kadın doğum, çocuk doktoru, genel cerrah, anestezi uzmanı,dahiliyecisi, 9 uzman 11 pratisyen hekimi olan hastanemizde  diyetisyenimiz ve 2 diş hekimimiz de var.
    Belki 2. Leri olmayabilir şuan için ama, 2 branş ki  ( Bu kardiyoloji, veya göğüs hastalıkları olsa tadından yenmez) çokd aha faydalı olur.
    Ama şuan gelinen noktada, Sağlık konusunda  3 yıldır yapılan çalışmaların hakkını verelim. Ak parti İlçe başkanı Süleyman Cinerve Belediye başkanı Hüseyin Doğan 3 yıldır bu konuda çok iyi çalıştılar. . Buna Dr.Rukiye Kara gibi  işini seven vatansever bir başhekim  eklenince günbe gün büyüyen hastanemiz artık C sınıfı olarak  bölgemize hizmet verecek.
    “Hastanelerimizde mola vermek değil,tedavi olmak istiyoruz” lardan, belki biraz geçte olsa bugün tomografi cihazlarının geleceğinden bahsedip,yeni açılacak   doktor branş kadrolarının ne olması gerektiğini tartışır duruma geldik.
    Partiler gelir geçer, kişiler gelir geçer ama yapılan hizmetler kalır,yapanlar ise hayır dualarla anılır.Tarihe not düşmeye devam ediyoruz. Memlekete çivi çakanlara  gazete arşivlerimizle geleceğe taşıyor,hayırla yad edilmelerine katkı sağlıyoruz.
    Gözünaydın Gaziemetim ve bölge halkım….
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca