HAYDİ BEYLER SIRAYLA İSTİFA EDİYORUZ! - Ercan Kolku

HAYDİ BEYLER SIRAYLA İSTİFA EDİYORUZ!


Erik dalını bilmem ama  geceleri bu ülkede bankalardan  gevrek gevrek dolarları  götürürken, sadece şehitlerimizin değil, koca ülkenin ölmüşlerinin kemikleri sızladı.Ama her nedense, bir tane dahi şehidimizin olmadığı sembolik anıtımızda, hemde ilkokul çocuklarımızın folklör gösterisinde masumane oyunları  kadar kamuoyunu meşgul etmedi…

Dolarlar gevredi gitti, bizim muhtar kaynadı gitti!

                Aslında işin başında sembolikte olsa şehitlikte folklör olmaz desek,  kimse gevrek erik dalına basmayacaktı.Ve ülke gündemine gelipte,  Emetli hemşehrimiz Yusuf Şahan’ın dediği gibi “Bir çuval erik berbat  “ olmayacaktı.

                Ama kardeşim bu hata seçilmiş bir insanı istifaya götürüyorsa, götürmesi için önüne yol levhaları konuyorsa, ohoo daha çok istifa bekleniyor demektir.Nasılmı?

                Ne yani uzun yıllardır memlekette doktor tutamıyoruz.Hastane başhekimimi istifa edecek?

                Bölünen  yolları bir türlü düğümleyemiyoruz. Karayolları şefimi istifa edecek?

3. borik asit fabrikası hala yapılmadı.Dalga geçer gibi Emetbora 1 evet sadece 1 kimyacı alımı için mülakat çağrısı yapılıyor. Yüzlerce genç bir işçi alımı için yine Ankaraya gidecek.  Bakanımı,müsteşarımı,genel müdürümü istifaya davet etsek?(Yada Ankaraya gidecek otobüsün muavininimi istifa ettirsek?)

                Koca bir mahalle halkına söz verildi, sonra gerek yok deyip yapılmadı. Cevizdere okulu için Milli eğitim müdürümü istifa edecek?

                3 Eylülde Emet göleti bitecek.Bitmezse bu müteahhit Emete okul yapacak  diyen eski bakan Veysel Eroğlu mu istifa edecek? ( Sahi yav sayın bakanın şimdi ki görevi  ne?Nolcak bize verdiği söz?)

                Yeni bölümler açılmadı…Öğrenci sayısı azalıyor. Yüksek okul müdürümü istifa edecek?

                Kükab çöp toplamıyor,günde bir araçla, kordon boyu tura çıkıyor. Belediye başkanımı istifa edecek?

                Günlüce köyümüz  muhtarının istifası vicdanları rahatlatmamış,aksine dahada rahatsız etmiştir. Üstelik kamuoyundan sehven yapılan yanlıştan dolayı özür dilemişken  seçilmiş bir insan  tek suçlu gibi  gösterilmiştir… Oysa ki Hep birlikte “Evet muhtar belki hatalıdır ama, asla kasıtlı değildir.  Referansımız muhtarımızın köyünde yaptıklarıdır. Özürde dilemiştir,yanındayız “ Demediğimizi için hep berabermi istifa etsek?

                Şu da yapılabilinirdi. Bu türküyü Türk halk müziğine kazandırarak böyle bir skandala zemin hazırlayan ve devlet sanatçısı ünvanı alan rahmetli Neşat Ertaş’tan istifa isteyemeyeceğimize göre, ünvanını  geri alabilirdik.

                 Uzatmayalım. BELKİDE Devlet büyüklerini zora soktuğu için! istifasını sunan muhtarımıza bakıpta , “Bunları yıllardır yazıp çizerek bizlerde devlet büyüklerimizi ve siyasilerimizi  zora soktuk… Zora sokmaktan utanıp bizlermi istifa etsek?                                              

 

ASİT TANKI KAZASI SONRASI İSTİFA SIRASI ELMACIDA!

                Kardeşim ne bağırıyorsun deli deli ! Ne içiyorsunda kafan bu kadar güzel söylede  bizde  şehir içme suyuna katalım. Emetliler dayanışma ve kalkınma derneği başkanıysan elinde megafon asit var diye  bangır bangır bağırmanmı lazım?

Yok asit sızıyormuş,güldür güldür gelen su değil asitmiş…İdareciler uyuyormuymuş falan filan… Sızan asitlerin sana zararı yokki? Zararı varsa toprağa,havaya, ve yer altı sularına …Onlar bağırsın,onlar hak arasın. Hem olaya iyi yönünden de bak…Sülfirik asitin şehrin havasını ele geçirdiği gün bir tane sinek kaldımı memlekette! Doğal ilaçlama yapıveriyorlar,hala yaranamıyorlar..

                Bak gazetemiz sordu,Çevre bakanlığımız güzel güzel cevapladı… Yer altı sularına karışıp karşımadığını takip ediyoruz… Bilmiyormusun,teknoloji çok gelişti.Oturduğun yerden uzaydan yerin altında hazinemi,var,dolarmı var, asit nereye karışıyor,nerden nereye geçiyor görüyoruz. E haliyle  bu teknoloji ile yer altında her bir halt ve madeni gördüğümüz gibi,üstünde gezen yerli madenleride görebiliyoruz. Görmesini bil,bakmasını değil!

                Böyle sosyal medyada,sağda solda bağırarak  en alt kademeden en üste kadar idarecilerimizi zora sokuyorsun…Cık… Olmuyor Elmacı… Olmuyor…

Hemen istifa et,hemen…

 ASİT KAZASINDA KİM SUÇLU?

                Gündem yoğunluğunda bizim makalede kaynadı gitti.Ama soran sorana ;”Yazacağım dedin kim suçlu?”

                Kardeşim, tedbir almayan mühendis, kontrol etmeyen müdür, yetkililere  hesap sormayan idari ve adli merciler suçlu olacak değilya?

                Görüntü çeken taşeron veya işçi, Esentepede  ilk kokuyu duyduğu halde Emete haber vermeyen Esentepe  halkı,olayı büyütmek istesede  bölge dışında sansür yiyen basın suçlu..

                Ha birde her halttan haberi olduğu halde bunu kaçırıp,kamuoyunu  uyarmayan  Bünyamin ve Fatih suçlu… Siz kimlerin suçlu olmasını bekliyordunuzki?

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara