HERŞEYDEN ÖNCE SAĞLIK OLSUN! - Ercan Kolku

HERŞEYDEN ÖNCE SAĞLIK OLSUN!


KÜTAHYA VALİMİZ SAYIN AHMET HAMDİ NAYİR'E SORDUK, VE BÖLGEMİZİN BEKLENTİLERİNİ AKTARDIK...
10 Ocak çalışan gazeteciler günü münasebetiyle Kütahya valisi sayın Ahmet Hamdi Nayir’in basına verdiği kahvaltıya katıldık. Etkinlik sonrası gazetelerimizi sunarken, bölgedeki asit tankerleri sıkıntısı ve yolların darlığı üzerine vatandaşlarımızın tepkilerinin giderek arttığını ifade ettik.

Sayın valimiz konulara vakıf olup yakından takip ettiklerini ifade ederken haberimizde yer alan açıklamaları ifade ettiler.( Ön sayfa karşı manşet)


Kütahya Valimiz sayın Ahmet Hamdi Nayir’in dikkatlerine sunuyoruz…
*Emet’te derhal bir kanser tarama çalışması yapılmalıdıdır. İlçede kanser vakalarında artış gözlemlenirken, vatandaşların idrar tahlillerinde 35 olması gereken arsenik miktarlarının 111’lere çıktığı gözlemlenmektedir.Bilhassa emetborda çalışan işçilerde bu oranlar neden yüksek çıkmaktadır?
*Emet bor işletmesi bünyesinde bulunan Tehlikeli madde güvenlik uzmanı varmıdır? Son yıllarda asit tankerleri vakalarının artmasının ,ve yenilerinin olmaması adına tedbirler alındığına dair raporlar varmıdır?İlçeye asit taşıyan Hicri Ercili firmasında son yıllarda ne kadar ceza kesilmiştir?Bu konular incelenerek basın yolu ile kamuoyunu bilgilendirilemezmi?
*Emet-Tavşanlı karayolu asit tankerlerininde 3şeritli olması, fabrika güzergahında yerleşim yerlerinden geçmeyecek yeni bir güzergahın genel müdürlükçe yapımı sağlanamazmı?
* Mart 2018 de ihalesi yapılacak olan Sülfirik asit fb. İçin olumlu çed raporlarına rağmen kamuoyunda bilgi kirliliği ve bölgeye zarar vereceğine dair endişeler vardır. Bu konuda halkı aydınlatıcı toplantılar düzenlenemez mi?( Bu konudada ilgililerden cevap geldiğinde sizlerle paylaşacağız)

 HERŞEYDEN ÖNCE SAĞLIK OLSUN!

            Dahiyle uzmanımız Dr Rukiye Kara’nın Emet devlet hastanesi başhekimliğine atanmasının ardından, katılımcı yönetim uygulaması adına  farkındalık yaratıldığının altını çizmeliyiz.

            Başhekim Kara ve idari personel sıkça ilçemiz stkları,odaları ve partililer ile bir araya gelerek, sağlık konusunda ortak kararlar alınmasına katkı sağlıyorlar. Bunlardan biride Perşembe akşamı gerçekleştirildi. Yeni hastanede sona gelinirken yapılması gerekenler kadar boşaltılacak olan hastanenin bölgeye hizmet verecek bir proje ile değerlendirilmesine kadar birçok konuda fikir alışverişinde bulunuldu.İşte özeti;

  • Köyleri ile birlikte toplamda 34.841 nüfusu olan Emet ve Hisarcık ilçelerine hizmet verecek yeni hastanenin bölge hastanesi olması yolunda ortak çalışılması. ( Emet-Hisarcık bölge hastanesi adı verilmesi gibi)
  • Yeni hastane hizmete geçmeden çevre yolunun tamamlanması, şehir içinden hastaneye ulaşımı için güzergahlarda çalışmalar yapılması,
  • İlçeye gelen doktorların durması adına gençlik merkezi gibi sosyal projelerin hızlandırılması,
  • Eski hastane yerinin  fiziktedavi,  yaşlı bakım hastanesi, uygulama otelcilik veapart hizmeti, vb konularda fikir alışverişi yapıldı.
  • Doktor taleplerinde 2 ilçenin ortak bakanlık düzeyinde çalışması gibi..

 

Bu arada başhekimliğimizin ağırlık veridği bir konuda bölgemizde gönüllü çalışacak doktorları bulmak. Bu monuda zorunlu hizmet atamasında boş kalan kadrolar için çalışmalar sürüyor. Başhekimliğimizin çalışmaları kapsamında  bir kadın doğum uzmanımızın bölgemizde görev yapması adına olumlu girişimlerde bulunuldu.Bir sonraki atamada görev alması bekleniyor.

            Yine genel cerrah için ise Kütahya il sağlık müdürlüğü nezdinde yapılan girişimlerle Şubat ayından itibaren  kesin atama yapılana kadar  birer ay görevli  cerrah ileçde görevlendirilecek. Cerrahların konaklama ve   yemek ihtiyaçları Emet belediyesi ve Emet termal resortça karşılanırken bu konuda başhekim belediye ve otelimize teşekkür etti. İlçede görev yapan dişçilerinde yine aynı kurumalarca desteklendiğini beliten Kara,ataması yapılan 2 dişçimizinde Şubat ayında dahiliye uzmanı ile birlikte göreve başlamalarını beklediklerini belirtti.

            Başhekim Kara, ve hastane yönetimine bu çalışmaarı için teşekkür ederken iki ilçeyi ortak akıl ve sağlıkta bir araya getirme adına yaptıkları gayretler içinde takdir ettiğimizi ifade etmek isteriz. Yeterki ilçemiz halkına yansıyan olumlu projelere çaba gösterilsin. Daima basın olarak sağlık çalışanlarımız ve idarecilerimizin yanındayız.

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
28Nis
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da