HEYMAN VE KORONA TEDBİRLERİ - Ercan Kolku

HEYMAN VE KORONA TEDBİRLERİ


Çocukların Ramazan ayında biran önce kavuşmak istediği günlerden biridir Heyman…
O gün akşam iftardan hemen sonra poşetini kapan çocuklar evlerden, esnaflardan çukulata, şeker,sakız,gofret, kek ,para ne hediye verilirse toplarlar ve daha sonra arkadaşları ile bir araya gelerke yerler.
Ama bu yıl her şeyde odluğu gibi pandemi salgını bu etkinliğe de engel oldu. 20 yaş altı gençler ve çocukların sokağa çıkması yasak olduğundan, heyman  yapılamayacak.
İşte burada Emet belediyesi devreye girdi,
Emet belediye başkanı Hüseyin Doğan Ramazanda heymana çıkamayan çocuklara bu yıl kendilerinin gideceğini belirterek etkinlik düzenledi. Belediyece 2020 heyman anısına bastırılan şapkalar ve çocuklar için alınan şeker,çukulata,kek, sakız gibi  hediyelik paketlerle ev ev kapılardna çocuklar ulaşılarak heyman coşkusunu yaşamaları sağlandı.Belediye personelince heyman için hediyeler evlere dağıtılırken vatandaşlarda unutulmadı.
Emet belediyesi temin ettiği 12 bin maske ve 6 bin borel dezenfekte ürünü, sıvı el sabunu  gibi t temizilik ürünlerinide özel çantaları ile tüm Emete dağıttı.
Zabıta araçları ile heyman manileri ve çocuk şarkıları çalınarak mahalleler dolaşılırken, Emet gençlik platformunun çocuklar için palyaço gösterileri düzenlerken, ayrı hediyeler vermeleride  çocuklarımızı mutlu etmeye yetti. ( Eme tgençlik paltformu, Emet İHH, Mahalle muhtarlarımız,  pandemi mücadelelerinin  sahada en aktif kahramanları. İnşallah onlarla ilgili ayrı bir makale daha yazacağız)
Zor günlerde Emet olabilmenin, birlik olabilmenini güzelliklerini hep birlikte yaşıyoruruz. Belediyesiyle Kaymakamlığıyla, stkları,muhtarları, güvenlik güçleri,sağlık çalışanları ve tabiki vatandaşlarla  zor günleri aşmaya çalışıyoruz. Tabi hayatımıza güzellik katan Heyman gibi değerlerimizide tedbir kuralları içerisinde gerçekleştirerek,hayatın devamına katkı sağlıyoruz.
Heyman etkinlikleri için başta Emet belediye başkanı Hüseyin DOĞAN olmak üzere, emek veren,sahada çalışan tüm işçi kardeşlerimize, olmak üzere Emet gençlik platformumuza, Mahalle muhtarlarımıza  teşekkür ediyoruz.
BU HEYMAN Emet sokakları Heyman manileri ile inleyemedi ama,  yapılan çalışmalar ile çocuklarımızın gönüllerine değildi… Önemli olan bu değilmi? Sağlıkla…

KORONA ÖNLEMLERİ SÜPER,AMA GÖZDEN KAÇANLARDA VAR!!!
Pandemi salgını başladığından bu yana, Emet ve Hisarcık ilçelerimizde ciddi vakalara rastlanmamıştı. Hatta bunu espirili bir dille anlatırken,ilk defa yol konusunda ters bölgede olmamızın avantajı yorumlarıda yapmıştık.Ama ne zamanki,bu iki ilçe dışından bir vaka komşu ilçemize geldi olay patladı.
Ciddi vaka artışları kadar, panik atağın yol açtığı hastanelerede akın etme çabası yok değil.Bu süreçte sakin olmak,kişisel karantinamızı uygulayarak tedbirli durmak en önemli ilaç.Gerisi biraz hikaye…
Kaymakamlık,Belediye,daima sahada olan emniyet, jandarma, ve bazı stklarımız ile bugüne kadar güzel bir ekip çalışması gösterildi. Şuana kadar çok iyi yürütülen süreçte, ülke genelindede gerileme başlamışken, bundan sonra ilçemiz de istenmeyen olaylarla karşılaşmamak adına bir takım önlemlerinde alınması gerektiğini düşünüyoruz.
*Emet ve Hisarcıkta ilçe dışından gelmedikçe vakaya rastlanmadı.O halde, ilçe giriş ve çıkış kontrolleri dahada artırılmalı.
* Hisarcıkta bazı mahalleler karantinaya alınınca Hisarcıklı Emetbor çalışanlarına izin verildi. Aynı şekilde Hisarcıktada üretim durarak, hem Hisarcıklı,hem Emetten buraya işe giden işçilerimiz karantina süreleri dolana kadar izine çıkarılmalı.

(NOT,Yazımız,5 Mayısta yazılmış ve sosyal medyada paylaşılmıştır. Gazete basım makale... 8Mayısta Emet Hisarcık servisleri kaldırılmıştır)
*Zaten bugüne kadar saçma bir uygulama olan ve işçileri bile kendi içinde bölmekten başka bir halta yaramayan ,anayasal eşitliğe aykırı,Taşeron kadrolu ayrı servis olayları gözden geçirilmeli. Süreç geçene kadar TAVŞANLI -KÜTAHYA servisleri derhal durdurulmalı… Buralardan da işçilerde gelip gitme olayları olmamalı.
*Salı pazarı bu hafta iptal oldu. Bölgemizde karantina süreci geçene kadar da kurulmamasında fayda var. Vatandaş sebze meyva ihtiyaçlarını manavlardan temin edebilir. Ayrıca Hisarcık pazarıda karantina sürecinde kapatılmalı.
KİŞİSEL TEDBİRLERİMİZİ ALIR,SOSYAL MESAFE, MASKE, HİJYEN VB. KURALLARINA UYARSAK VE MECBUR OLMADIKÇA EVDE KALMAYA DEVAM EDERSEK,SÜRECİ ÇABUK ATLATIRIZ.
LÜTFEN BİRAZ DAHA GAYRET… BİRAZ DAHA SABIR… BİRAZ DAHA SAYGI… GERİSİ ALLAHIN İZNİYLE KOLAYCA ÇÖZÜLECEK…

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara
29Kas