Metal Bölümü,Emet Corona Süreci - Ercan Kolku

Metal Bölümü,Emet Corona Süreci


Emet Cevizdere Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemize  açılması onaylanan Metal Teknolojileri bölümü bölgemiz gençleri adına çok büyük bir kazanımdır.
    Bakınız geçtiğimiz yıl 200 lise mezunu veren  ilçemiz bu sene 330 öğrenci mezun vermiştir. 330 Öğrencinin hepsinin 2 yıllık veya 4 yıllık üstelik iş garantili bölümlerde okuması  mümkün mü?
Elbetteki değil. O sebeble meslek liselerini ve isabetli açılan meslek lisesi bölümlerini herzaman destekliyoruz.
    Hatırlarsanız, 1. Borikaist fb. işçi alımında meslek liseleri kimya mezunu vs şartlar olduğunudan,bizdede henüz o bölümler yeni açılıp mezun vermemiş olduğundan 100 den fazla işçi alımda Emet ve Hisarcıktan sadece 5 gencimiz işe girebilmişti…
    Hoş, diğer giren işçilerimizde bu memleketin evlatlarıdır ama bugün gelinen noktada servislerle ilçe dışına gitmeleri tartışıyorsak, sıkıntının kaynağı bu alımlardır. 
    Emete açılacak olan  metal bölümü için 2. Öğretim yani akşam okuluda olacak… Liseyi bitirmiş olan tekrar okuyabileceği gibi, dışardan lise okumak isteyende bu bölümü bitirebilecek.  
    Ardından başta Emet bor işletmemiz olmak üzere sanayi kolunda metal işleri bölüm mezunu işçi alımlarına gönül rahatlığıyla başvurabilecek.
    Bu bölümün ilçemize açılmasında az çok demeden emeği geçen, en alt kademe bürokrat ve siyasetçiden, en üstüne herkese gençlerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz.


        EMET’İ CORONA’DAN NE KORUYOR???
    Allaha şükür salgın sürecinde Emet ilçemiz çok ciddi vakalarla karşılaşmadı.Bazen yaşanan gelişmeler ile endişe duyulan günler olsada, çok çabuk atlatılarak, bugünlere geldi. Üstleik çevresi komple corona vakaları ile eçvriliykende Emet’te patlama yapabilir endişeleri taşındığı dönemlerde bile korkulan olmadı.
    Peki neydi bizi koruyan?Bunu tartışalım.
    Gerek İlçe Kaymakamlığımız gerek İlçe Belediyemiz işin başından itibaren sıkı tedbirler alırken, maddi anlamda masraftan kaçınmayarak sahada etkin mücadele verdi. Başta Sağlık çalışanlarımız olmak üzere,Güvenlik güçlerimizin, , Belediye zabıta,İtfaiye,fen işleri,temizlik işleri idarecileri ve işçi arkadaşlarımızın  24 saat fedakarca çalışmaları,belanın ilçeden uzak durmasında  baraj görevi gördü.  İlçe Toplum sağlığı merkez yönetimimizin ilçe idarecilerimizle süreci yakından takip edip,  ivedi alınan kararlar ve  hızlı bir şekilde hayata geçirlmesi halkımızı bu beladan uzak tutma adına önemliydi.
Allah için bilhassa belediye maddi anlamda hiçbir masraftan kaçmadı. Maske üretimi,dezenfekte alımı,maske dağıtım,dezenfekte dağıtım, ilçede mahalleler,resmi kurumlar, esnaflar vs sıkça dezenfekte edilmesi,vb.
Sağlık olmadan ilçeye yapılacak hiçbir hizmetin anlamının olmayacağı düşünürsek, bu konuda koordine ve etkin çalışmalar için Emet Kaymakamı Hasan Çiçek’e , Sürecin başından itibaren hiçbir masraftan kaçmayarak  dezenfekte, maske, vb. çalışmalar için ciddi rakamlar harcayan ve tüm personeliyle sahada etkin mücadele veren Emet  belediye başkanı Hüseyin Doğan’a, Her vakada personel ve halkın sağlığının korunmaıs adıan etkin yönetim gösteren Emet Dr. Fazıl Doğan Devlet hastanesi başhekimi Rukiye Kara, Emet toplum sağlığı merkezi yetkililerimize,Toplu yaşamın kurallarına uyma ve halks ağlığı adına asayişin sağlanması,alınan kararların uygulanması adına İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Yıldırım, Emet Jandarma komutanı Mukadder Demir,ve güvenlik güçlerimize ,ve dahi sahada birebir mücadele olan tüm idarecilerimizin personellerine  teşekkür etmek boynumuzun borcudur.
Tabi vefa sosyal destek grubu,mahalle muhtarlarımız, Emet gençlik platformumuz, din görevlilerimiz, Emet İHH, Emet Babuk bey aşevimiz,ve yüzde 90’ı kurallara uyan Emet halkımızada…
Normalleşme sürecinde aynı titizlikle çalışmaya devam edersek  eminiz corona denen bu bela, GaziEmetlimize teğet geçmeye devam edecektir.

Vakalar olmuyor değil. İlk testler pozitif olup,diğer negatif olan, veriler kuvvetli virüs belirtsi versed olmayanlar,derken oluyor.Ama en ufak şüphede, yakın ilşkide oldukları ve aileler derhal karantinaya alınarak toplumdna izole ediliyorlar.
BURASIDA ÇOK ÖNEMLİ!!!!
    Birde şahsım adına  Emet’te virüs belasına fazla maruz kalmamamıza ,ilçemizin korunmasına etkili olduğuna  inandığım bir durum var. Onuda sizlerle paylaşmak isterim.
    Hepimizin manneviyata verdiği önem aşikar… Emet ilçemiz maddi tüm tedbirleri alarak sahada mücadele ettiği kadar, manevi anlamda da ilçemizi korumaya almıştı. Vakıf toprağı ilçemizde yılbaşından itibaren Emet belediyesinin,Emeti dağıyla taşıyla,uçan kuşuyla vakfeden  Babukbeyin vasiyetnamesini yerine getirmeye başlamış olmasınında ilçemiz adına manevi kalkan olduğuna inanıyorum.
    Tedbir, mücadele emek bizden, takdir ve koruma Allah’tan…Makale yazım tarihi 10 Haziran 2020
    
    
    
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara