Neyin Önemi Var ki? Sağlık Olmadıkça... - Ercan Kolku

Neyin Önemi Var ki? Sağlık Olmadıkça...


Neyin önemi var kardeşim?
    İlçemin dört bir yanını tehdit eden virüs salgını ile vatandaşlarımız  hasta olurken,korkuyla yaşarken sağlıktan öte neyin önemi var?
    Tavşanlı ,Simav,Çavdarhisar yolları bitse ne olur? Emetin her tarafı apartlar,yüzme havuzları ile dolsa ne olur? Emetbor  servisleri kalksa ne olur? Virüs bulaşacak vücutlar Emet göletinden sağlıklı dağ suyu içse ne olur?_
    Her zamanki gibi öncelik belirlemekte yanılanlara baktıkça, eşin dostun,ailenin sağlığı olmadıktan sonra, partin iktidar olsa ne olur, olmasa ne olur?
    Sürecin başından beri canla başla çalışan sağlık çalışanı, idareciler,güvenlik kuvvetleri, ve dahi gönüllüler sahada etkin mücadele verirken;  2 yumurta kırmayı beceremeyenler   sosyal medyada klavyeden memleket yöneterek ahkam kesseler ne olur, kesmeseler ne olur?
    Şimdi başta siyaset olmak üzere herşeyi dondurucuya kaldırma zamanı… Önceliğimiz sağlık… Ve Emet ilçemizde ciddi bir sağlık problemi ile karşı karşıyayız.
    Akıl tutulması yaşamadan,hep birlikte kurallara uyarak, ve dahi yetkililerimizinde daha etkin kararlar almasını temenni ederek, bu süreci atlatmak önceliğimizdir.
    Gerisi nasıl olsa  er yada geç  hallolur. 
    
    GELİNEN SÜREÇTE
-    Emet ilçesinde en az bir hafta kahvehane,berber,hamam, park bahçe vs  gibi umuma açık yerlerin kapatılması düşünülmelidir…
-    İlçe pazarı bu hafta da kurulmamalıdır.

-Ev karantinaları yanında sokak karantinaları düşünülmelidir.
-    Bir hafta kamuda esnek çalışma, tüm işyerlerinin gece 23.00’te kapanması,pozitif vakalar nedeniyle tedbir karantinasına alınan işçilerin testlerinin yapılması konuları değerlendirilmelidir.

***************************

   

 AÇ KAPA ARTEMA!

Testler bir garip… Bakıyorsun ilk test negatif, hoop ardından dur bakalım pozitif… Tomografi normal ama pozitif, tomografi kötü ama covid negatif… Önemlisi 3. Test… Falan  filan…
Ya bu covid-19 vücudumuzda saklambaç oynuyor, yada  testlerde bir anormallik var.
Tamam covid-19 belirtileri çeşitlilik gösterdide, karnım ağrıyor test, ishal olmuşum test,sırtlarım ağrıyor test…deyince hastada, halkta panik oluyor. İnsanlar aman benide 14 gün kapatırlar diye korkar oldular. Yalnız böyle olunca gerçekten taşıyıcı ise gidip izole olasıya kadar bir çuval insana bulaştıracak insanlarıda farkında olmadan  muayeneden kaçırıyor olmayalım?
****************************

ŞU SÖZÜDE YAZLAIM BİR KENARA…
Tamam tedbir alaLIM.Sosyal mesafeye riayet ederek maskesizde asla sokağa çıkmayalım. Ama şunuda unutmayalım.
İBNİ SİNA DERKİ;
“Şüphe hastalıkların yarısıdır.İyimser olup pozitif düşünmek ise ilaçların yarısıdır. Sabır ise şifanın ilk adımıdır.  
Sağlıklı haftalar.
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara
29Kas