ONE MUTE KÜTAHYA! - Ercan Kolku

ONE MUTE KÜTAHYA!


Bilinçsiz köle anlamına gelen mankurt, eski dönemde insanları köleleştirmenin bir yöntemi olarak kullanılıyordu. ‘Mankurt’ haline getirilmek istenen insanın saçları kazınıp başına devenin boyun derisi gerdirilerek geçirilir ve güneş altında birkaç gün bekletilirdi. Devenin derisi kafatasına yapışan insanın saçları uzayamaz hale gelir ve bir süre sonra saçlar kafatasının içine doğru uzayarak kişiye büyük acılar vermeye başlardı. Bu acılar neticesinde ‘Mankurt’ ismini alan insan, anne ve babasını dahi tanıyamaz hale gelir ve kendisine söylenen herşeyi sorgusuzca yapan bir köle haline getirilirdi.

Söz konusu memleket menfaati  olduğunda yerel siyasette  il başta olmak üzere, genel merkeze  kafa tutabilecek, masaya vurabilecek siyasetçi profili giderek azalırken, ve dahi mankurtlar çoğalırken,  Emetin bu konuda bir kıpırdanma içinde olduğu gerçektir.

            Yıllardır siyasi anlamda fena halde suistimal edilen Emet ilçesinde vatandaş, genel seçimlerde partiden çok  liderlere baksada, yerel seçim,ve dahi yerel  siyasetçi seçim ve atamalarında aradıkları ilk kriter  MASAYA GEREKTİĞİ ZAMAN VURMASINI BİLEN profiller  talebini sıkça dile getirmektedir.

            Sorgusuz bir itaat bizleri öğrenilmiş çaresizliğe götürür. Bize her en kadar istişare toplantısı, yok genel merkez  talimat uygulamaları gibi parti içi rutin işleri yapsalarda yeri geldiğinde başta partisinin il yönetimi olmak üzere tepeyede ONE MUTE  diyebilecek siyasetçiler lazımdır…

 

             Siyaset bir meslek değildir. Yani kar amacı güden, ailesini geçindirmek için uğraşı verilen bir alan değildir. Siyasetçi, siyaset yoluyla ülkesine veya beldesine hizmet götürme amacı güden kişi anlamına gelir. Bu anlamda herhangi bir çıkarı olmayan siyasetçi,  yeri geldiğinde One mute deyip, masaya rahatça vurabilecektir.

            Tabi,  olur olmaz her şeye tepki koymak değil istenilen .Hak edilen ve ilçe halkı menfaati söz konusu olduğunda  veya ilçe bir haksızlığa uğratıldığında tepkiyi ortaya koyabilmektir.

            Bunu yaptığınız zaman   birkaç il yöneticisi veya birkaç genel merkezle arada bulunan yine birkaç idarecinin            , yerine göre Milletvekilinin karşısında  ARKANA ALDIĞIN HALKLA BERABER BİR DAKİKA KARDEŞİM diyebilirsin…

            Siyasette,hele yerel siyasette halkının menfaatlerini kendine şiar edinirsen, il yönetimi, veya milletvekili veya tepe teşkilat yönetimi vs, senden asla MANKURT yaratamazlar…

            Bu Emetin Mankurtlara değil, Börtüçene ve Asenalara ihtiyacı vardır…

            Ve bu makaleye konu yönetim ve dahi başkanlar arkalarındaki  kamuoyu desteğini her geçen gün artırdıklarını ve hak arama mücadelesinde yalnız olmadıklarını bilmelidirler.

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca