REDD-İ SİYASET VE KÖPEĞİN MİRASI - Ercan Kolku

REDD-İ SİYASET VE KÖPEĞİN MİRASI


Emet’te siyaset dedin mi, bugünü konuşman mümkün değildir.

            Belki geçmişte yaşana hataların tekrar edilmemesi adına, kısa bir geçmiş muhakemesi yapmak uygun olsada,bizlerde geçmiş kavgası yaparken,bugünü tartışmak rafa kaldırılıverir.

            Üstelik, geçmiş her nedense daima güzel gösterilir…Onca kavga gürültü,hata vs kısa geçiştirilirken, sanki  yükselme devrinden,duraklam devrine geçmişiz gibi gösterme gayretleri içerisine girilir.

            Halbuki bu günün oluşumunda dünün kararlarının,ekonomik hatalarının, seçim yanlışlarının bugün içinde bulunduğumuz sıkıntıların ana kaynağı olduğu görmezden gelinir.

            Bir kısırdöngü içinde dünü tartışır,yaşar, bugünüde kaçırırız. Yarını konuşmak, ise yarına kalır!

            Geçmişte yapılan güzel hizmetler falanca parti ve filanca kişiden bizlere miras kalırken, geçmişten bugüne gelen hatalarda ise suçlular nedense hep çeşitlilik gösterir. Falancadır,filancadır…

            Takdir  tek,eleştiri üstüne alınan olmadığından  çeşitlilik gösterir.O sebeble güzel çalışmaların kimden miras kaldığını konuşuruzda, kötü olan her şeye redd-i miras gibi redd-i siyaset yaparız.

 

            Atadan babadan  miras gibi koltuk devretme sevdası olanları gördükçe…

Ve dahi bilmem kaç yıl önce yapılmış,adım adım kabulü,denetimi, planı ve dahi projesi yapılmış, yıllar içinde gelişmiş hatta mevcut iktidar kurulmamışken bile yapımı başlamış işleri sahiplenenleri görünce,

            Geçmişin sevaplarını sahiplenen bolluğu, günahlarda ise hala suçlyu tespit edememe gayretleri içerisinde olma çalışmalarını görünce,

            Düne kadar  Saadet,Dyp,Anap, hatta Dsp ve diğer partielrdeyken Ak parti şemsiyesi altına girince geçmişin suçunu geçmişteki partilerine yükleyenleri gördükçe

            Aklıma aşağıdaki fıkra geliverdi;

 

                        TARLA TAKKE BİZİMDİR ,BORÇLAR RAHMETLİNİN

            Çobanın birisi, kurtlara karşı kahramanlık gösteren köpeğine bir koyun bağışlamış. Olacak ya, o günlerde köpek ölmüş, fakat çoban sözünden dönmemiş. Köpeğe adanan koyun ise habire doğurmuş da doğurmuş, olmuş ayrı bir sürü. Çoban bunları ne yapacağını bilememiş. En sonunda mahallin hakimine gitmiş, bu köpeğin mirasının kime kalacağını sormuş.

O da allem etmiş, kallem etmiş, kitabları karıştırmış; sonra da mirasın kendisine kalacağını söylemiş.

Büyük bir yükten kurtulan çoban derin bir nefes alıp ferahlamış, “hemen sabahleyin köpeğin koyunlarını sizin eve getireceğim” demiş.

Adam tam kapıdan çıkacağı zaman aklına bir şey takılmış, geriye dönerek sormuş:

Hakim bey, Ben bu sürüyü size getireceğim getirmesine de, aklıma takıldı; sen bizim köpeğin nesi oluyorsun?”

 

Sonuçlar güzel oldumu mirasçısı çok olur, aksi durumda ise reddi miras gibi reddi siyasette en revaçta olan uygulamalardandır…

HALKIMIZ TOPTAN DAĞA ÇIKTI!

 

Yeniceköy tahtalı hıdırellez şenlikleri  yine yoğun bir katılımla gerçekleşti. Her şeyden önce  takviye ekiplerle halkımızın huzur içinde bir gün geçirmesini sağlayan ilçe jandarma ve jandarma trafik ekiplerimize, organizasyon düzen,tertip için Yeniceköy muhtarlığımıza, seyyar tuvaleter için il özel idaremizize,sağlık ve itfaiye hizmetleri için Kaymakamılk ve belediyemize halkımız adına teşekkür ediyoruz.

Vatandaşların bunlarda olmasa veya şuda olsa dediği birkaç şeyi ilgililerimizin dikkatlerine sunmak istiyorum;

  • Yol çok güzel olmuş,inşallah seneye az kalan kısımda asfaltlanır…
  • Müzik… Müzik elbette güzel  ama belirli saatler arası olmalı.Akşama kadar çalan canlı müzikten bir hayli rahatsız olanlar olduğunuda söyleyelim.
  • Akülü arabalar renk katıyor. Keşke gölette de  deniz bisikleti, kayık vb hizmeti verilebilse…
  • Hıdırellezin ruhuna uygun,o kadarda siyasi bürokrat katılım olurken, meydanda büyük bir ateş yakıp, geleneksel ateş üzerinden   atlasakmı acaba?

 

            

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca