Rüyaları Gerçekleştirmenin Yolu Uyanmaktır - Ercan Kolku

Rüyaları Gerçekleştirmenin Yolu Uyanmaktır


 

Varsa yoksa Emetborda işçi olmak. Ama kadrolu ama taşeron… 
    Yetim kızın namına güvendiği gibi,  hangi parti iktidarsa ona yakın dur,oğlanı kızı at Emetbor’a işlem tamam.
    Hal böyle oluncada 25 senedir Emet’te,Hisarcıkta  siyaset taşeron siyaseti gibi döner durur. İşletmeye alınacak 3-5 adam için bile bırakın ilçe başkanlarını Milletvekilleri devreye girer.
    İstimlakı hiç sormayın. 6’lı pizza dilimi 66 ya bölünür, istimlak sosu ile servis edilir…
Öylesi komik durumlar işte…
Ama daha traji komiği ise; Memleketimin gençlerinin önüne bir çok fırsatlar sunamayarak, taşeron siyasetinin kucağına atmaktır.
***********
 
    Farkına  varılmasada, son 10 yılda Emet ve Hisarcık’ta  işe girenlerden çok,memleketlerden gitmek zorunda kalanlar çok daha fazladır. Belki 10 senede işletmeye alınan 100-150 kişidir ki Her iki ilçeden  giden gencimiz köylümüz 1000’leri geçmiştir.
    O halde bir yerlerde bir hata vardı. Bizlere önderlik edenlerin  izlediği yol yanlıştı.  Kapasitesi belli tencereye daha fazla malzeme koymak imkansızsa,kapasitesi belli, devlet kurumuna alınacak işçiler sayısıda belliydi. 
    ************ 
    Bakınız  Kütahyamızın gelişen diğer ilçelerine… Devlet veya Kit kurumları sınırlı olsada hızla artan nüfuslarına en büyük etken,  sanayi alanında yaptıkları yatırımlardır. Kurulan sanayi alanlarında  işletmelerin çalıştırdığı işçi sayılarının katbe kat fazlaları istihdam edilirken, ilçeye hem ekonomik hemde istihdam açısından  büyük katkılar sağlanarak büyüme gerçekleştirilmiştir.
    Bizde ise tamamlanacak Sülfirik asit fabrikasına alınacak 100 adam, ne kadar büyüme sağlar bunun yorumunu siz yapın. Heleki mevcuttta, 2 ilçede  acil istihdama ihtiyacı olan 500 kadar genç varken…

    ***********
    Emet ve Hisarcık’ta ise Organize sanayiyi bırakın biraz geliştirilmiş sanayiyi bile kurmak  çeşitli nedenlerle imkansızdı.
    Yolu olmayan,mevcut yollarıda formula yarışlarına taş çıkartacak virajlarla dolu bölgeye kim neden yatırım yapsaydıki?
    Belki fabrika nedeniyle doğalgazın geldiği en erken ilçelerden biri olan Emet’te sadece enerji ve doğalgaz yetmezdi. Yol lazımdı yol…
    Yol elbette medeniyetti.Ama bizim sanayi rüyamız içinse en büyük engeldi. Şükür bugün  bitime ramak kalan yollardan ve yapımına başlanacak yollardan bahsediyoruz.Önce ülkemize daha sonra dünyaya açılma adına YOL   konusunda  beklenenden daha yavaş ilerlesekte, yerimizde saymamaış olmayı görmek en önemli gelişmedir.
    ***********

    İşte bu sebeplerle Emet-Hisarcık Orta Ölçekli Sanayi Alanı çalışmasını önemsiyoruz.700 dönüm alan belki bugün için çok gelebilir.Ama şuna emin olun, iki ilçe belediye başkanları ve siyasi irade  bu işte kararlılığa devam etsin zamanla alan dar gelecektir.
    Başlangıçta çok değil, 200-250 istihdam yaratacak 3-5 firma gelsin, bölgesel bir rahatlama olacak, arkasıda gelecektir
    Birde şu Aydıncıkta planlanan bio enerji hikayesi gerçeğe dönüşürse,  bölgemiz hızla gelişecektir.
 Yetim kıza selam olsun…  Sadece onun namına muhtaç kalınmayacak  akılcı yatırımlar başladı. İşin gerçeği Yılardır ilçelerinin gelişmiş sanayileri ile gençlerinin iş sorunu yaşamadığını rüyalarında gören iki ilçe idareciler güruhu, uyandı. Doğrusuda buya RÜYALARI GERÇEKLEŞTİRMENİN YOLU ÖNCELİKLE UYANMAKTAN GEÇER…
Uyanan bölgeme, bölge idareci ve halkımıza selam olsun. 


 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara
29Kas