SAYIN KAYMAKAM VE BAŞKAN!LÜTFEN ARAÇLARINIZI BULUNDUĞU YERDEN KALDIRIN - Ercan Kolku

SAYIN KAYMAKAM VE BAŞKAN!LÜTFEN ARAÇLARINIZI BULUNDUĞU YERDEN KALDIRIN


Emet trafik ekiplerinin her gün ilçe merkezinde yaptığı anonsları duyuyorsunuzdur…

            “Cadde üzerine park etmiş araç sürücüleri… Lütfen araçlarınızı bulunduğu yerden kaldırın.Aksi halde cezai işlem uygulanacaktır…”

            Caddeler darken,araç sayısıda hergeçen gün artarken bu anonslar brezilya dizileri gibi sürer gidier. Memur arkadaşlar haklı…O araçlar kalkacak… Ama vatandaşta haklı.Kalkacakta nereye koyacağız?

             Yine polisler anons  bir vatandaşımız dediki;” Kaymakamlık ve belediyenin araçları için park sorunu yok… Ama bu kurumlara gelen vatandaşın arabasını koyacak bir yeri yok… Kaymakamla başkanın araçlarınıda kaldırtsalar  sorunun vehametini anlayabilirler…

            N e diyelim. Vatandaş derti ve yöneticlerinden acil çözüm üretmelerini bekliyor…

 

 

 

                        ARACI PARK EDİP İŞE GİDENE BASIN CEZAYI

 

 

            Adam fabrikaya işe gidecek veya, başka yere,sabah arabasıyla merkeze geliyor. Arabayı kilteyip servisle işe gidiyor… İşte böylelerine her gün basacaksın cezayı arabayı bırakıp gitmeyecek. Zaten servis her yerden geçiyor… Servisle gidip gelecek.  Bi zahmet çarşıya kadar yürüyecek… Uzak konutlar desen zaten servis genelde heryeri dolaşıyor. Yok çarşıya arabayla gelecek.Akşam işten gelince aracına bilip  dolaşıp eve gidecek. Yok öyle…

 

                        ZABITAYA GEREK YOKMU?

            Birde  esnafların kafalarına göre dükkan önlerine duba, sandalye, vb bir şeyler koyma adeti çıktı… Araçların park yapmasını önlemek için yapılıyor bu uygulama ama, kardeşim hiçte caddelerde şık durmuyor bu durum. Hem ayrıca dükkanı kiraladıysan veya seninse, önündeki cadde de senin diye bir kural yok.

            Esnaf dükkanlarının önüne uzun süreli parkta zabıta cezayı kesmeli…Kısa süreli alışveriş için parkta ise adam yaksın dörtlüyü beklesin… Yoksa herkes zabıta,herkes trafik polisi olmaya kalkarsa anarşi doğar…

 

            Esasında şehir için araç park sorunu sadece Emet’e has değil… Bizim Emet gene iyi.Tavşanlıda Kütahyada daha büyük problem bu sorun… Emet gibi merkezi dar ilçelerde ise artan araç sayısı trafik sorununu her geçen gün büyütüyor.

            Çözüm ise acil açık ve kapalı otopark alanları…

           

            KAYMAKAMLIK KAPALI OTOPARK

 

            Mülkiyeti Kaymakamlıkta kalan  hükümet arkasına sayın Kaymakamımız Mahmuthan Arslan katlı otopark fikrini  hayata geçirebileceklerini ifade etmişlerdi.

             2 kat otopark üstü iş merkezi benzeri projesi hazır  bu iş için Kaymakam Arslan’dan  atılım bekliyoruz. Bu alana yapılacak katlı otopark merkezde bulunan resmi işyerlerinde çalışanalrın araçlarını muhafaza ederek  trafikte rahatlama sağlayacaktır.

            BELEDİYEDEN AÇIK OTOPARK

 

            Emet belediyemizcede merkezde tespit edilecek 3 noktada açık otopark alanları, trafiği rahatlatır. Mesela köylü pazarını Çarşı caminini sanayi yolu yönüne almamız halinde ilk açık otopark yukarı Pazar yeri… 2. Sİ Kaynarca hamamı çevresinde düzenleme ile açık park… 3. sü ise ilçe grajı civarı…

            Aynı anda 3 açık otopark birde kaymakamlığımızın yerel imkanlarıda harekete geçirerek yapacağı katlı otopark bizleri baya rahatlatır…8 Emet kaymakamlığı,Emet belediyesi,Emetbor, yapar  bir katlı otopark.Hemde zorlanmadan…)

 

             OTOPARKLAR BİTTİMİ MERKEZDE TEK YÖN UYGULAMASI

 

 

            Tüm otoparklar tamamlandımı,Hükümet önünden, Kaynarca aşağı tek yön daraltılmış yol uygulamasına geçilebilir.Böylece Esnaf önü araç parkı sorununda önüne geçilir. Üstelik daraltılmış yollarda kaldırımlarda genişleyeceğinden esnafa malını teşhir hakkı,yaya yada daha rahat yürüyebileceği kaldırım imkanı sunulur.

 

            Emet te trafik sorununa ilçe trafik komisyonu Kaymakam ve belediye başkanı ile birlikte ortak bir çözüm üretmek zorunda… Yoksa aksi halde vatandaşta eline megafon alıp şöyle seslenebilir;

            “Sayın kaymakamım ve sayın belediye başkanım. Lütfen araçlarınızı bulunduğu yerden kaldırıp yapacağınız otoparklara koyun…Hem siz rahat edin,hem polis arkadaşlar hemde biz Allahaşkına!” 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara