Seçimler, Sandalye Yarışı Ve Akıllı TOKİ! - Ercan Kolku

Seçimler, Sandalye Yarışı Ve Akıllı TOKİ!


Geçen sayımızda  Ak parti Emet ilçe başkanlığı seçimleri için  mevcut başkan ve muhtemel adaylar için yazdığımız helva hikayesi ile ilçede siyasi gündemin seçime kitlendiğini ifade etmiştik.
Kahvehane ve esnaf dükkanlarında konunun siyasetle yoğrulduğunu belirtirken, Çarşı cami yanındaki manav dükkânındaki hareketliliğe dikkat çekmiştik!
 Çarşı cami manav siyasi borsa bürosu daha sonraki günlerde Ak parti Emet ilçe başkanı Süleyman Ciner ve Emet belediye başkanı Hüseyin Doğan’ıda ağırladı.
Ufakta olduğu için metre kareye 3 siyasetçinin düştüğü dükkanda  elbette gündem, Emet ve çalışmalar… Parti seçimi vb. 
Helva her zaman Simav’dan tedarik edilemediğinden tatlı  yiyip,tatlı konuşma adına bu sefer tezgahta höşmerim yerini alıyor.
Atalarımız ;” Bölünürsek yok oluruz, bölüşürsek tok oluruz “ demişler. Helva daha çok parçalara ayrılarak  bireysel yenen bir tatlı.Ama höşmerim öyle değil… Kasede bulunan tatlıya, muhalifi,iktidarı birlikte kaşık sallamak zorunda kaldığından daha çok birleştiricidir.
Yalnız bir şey dikkatimizi çekti!!!
Siyasi borsa bürosu sahibi Ali ER’de olası AK parti ilçe başkanı olma adaylarından… Dar dükkanda bu kadar siyasetçi ve memleket akillerini ağırlamak için bazen kendi dükkanınızda kendinize yer bulamayabilirsiniz.Bu bana bir yarışmayı hatırlattı
Hani, eğlence mekanlarında zevkli bir yarışma vardır.Sandalye kapma yarışı
Eğlence ortamlarının en ekstrem kompetisyonlarından biridir sandalye kapma yarışı (KOMPETİSYON; aynı topluluk içerisinde bulunan iki veya daha çok canlının sınırlı olan besin, su, mekân gibi kaynaktan faydalanmak için yaptıkları mücadele).
Mesela 5  sayıda yarışmacı varsa  bunların  amacı, ortaya konulan 4 sandalyeye kapmaktır. Müzik çalar ve insanlar dans ederek sandalyelerin çevresinde dönmeye başlar. Amaç yarışmacı sayısından bir eksik olan sandalyelerden birini kapmaktır. Müzik durduğunda ayakta kalan diskalifiye olur. Sandalye sayısı bir azaltılır ve yarışma yeniden başlar, böylece devam eder. Ta ki 1 sandalye ve 1  kişi kalana dek…

 
Şimdi AK partide başkanlık seçimleri başladığında ama Mehlemönünden ama Ankara’dan müzik çalmaya başlayacak.  Koordinatör vekildi,il başkanıydı derken ara sıra müzik kesilecek… Müzikler kesildikçede kimler ayakta kalarak  elendi,kimler  sandalye kaparak yola devam ediyor görülecek…
    İşte bu sebeble resimde de görüldüğü üzere kendi  dükkanında dışarıda kalan siyasi büro sahibi Ali hocamda , oturacak tabure veya koltuk bulabilecek mi,yoksa dışardan mı izleyecek hep birlikte göreceğiz…
     
Her seçim öncesi AK partide  çok sayıda aday olmasını nasıl değerlendirmek lazım bilmiyorum ama adaylık süreçlerinde hep aklıma eğlence mekanlarında yapılan sandalye kapma yarışması geliyor.
Ancak işin latifesi bir yana, müzik başladığında sağlanacak uyum, kişileri bilmem ama memlekete huzur verir.
    Kongre ne getirir, ne götürür bilemeyiz. Gerek belediyede, gerek partide, gerek il genel de, gerekse memleket derneklerinde ahenk ve uyum  önemlidir. Herkes memlekete helva ve höşmerim gibi ağızları tatlandıracak hizmetler getirir, mehlem önüne kurulacak kazanın içine koyarsa ,Emet halkımızla birlikte herkes hizmetlerden payını alarak afiyetle yer.
    Mühim olan, müzik başladığında bir orkestra gibi, herkesin kullandığı enstrümandan en yüksek verimi alacak çalışmayı yapması ve ortaya çıkacak ahengin hem İlçe, hem de ülke semalarında hoş yankılar bırakmasıdır.

 

        TOKİ VAZGEÇENE MİSLİYLE ÖDEME YAPMALI?

4 .Toki kuraları çekildi. Haklı olarak özellikle bodrum kat diye tabir ettiğimiz daireler çıkanlar itiraz etti. Zira kur’ada adama 3+1 çıkıyor, gidip bakıyorsun 2+1… 2+ 1 çıkmış kur’adına gidip bakıyorsun 1+1…
Nasıl oluyor kardeşim bu diye itirazlar vs derken alt kat çıkan çoğu vatandaş hem itiraz etti,hem gidip bankadan yatırdığı peşinatı geri aldı.
    Aldı ama nasıl? Kardeşim sene 2016 .Peşinat diye yatırmışız enaz 4 bin TL. Odönem çeyrek altın 214 tl. Dolar 3.50 Euro 3.71 ..   2016’ da o paraya 18,5 çeyrek altın alıyoruz.
    Şimdi olmuş fındık altın 500 TL.. Kaç tane eder? 8 tane… Gitti bizim  10.5 altın…Sen 4 sene o vatandaşın parasını kullandın. Ya adam gibi ev vereceksin devam edecek,yada parasının bugünkü değeriyle yani  4bin yatırana enaz 9.250 geri para ödeyeceksin.
    Evlerin vaat edilen metre karelerde olduğu iddia edilsede, birer daire nereye gitti? Bizim çeyrek altınlar nereye gitti. Dar gelirli vatandaşa ev yapıyoruz diye, Emetide evinide DAR etmeye, 3 oda yerine 2 odaya tıkmaya  hakkınız varmı?
    TOKİ bu mağduriyeti derhal gidermelidir. Ya bu mağdur vatandaşlara fazla yapılan 3+1 dairelere fark yatırıp geçiş hakkı vermeli,yada kesin kabulden önce, o daireleri tekrar dizayn etmelidir.  
    Anlıcanız Emette bunu da gördük. Gece kondu,daire kondu duydukta, iş Emete gelince Dairelerde birer odanın nasıl uçtuğunuda gördük…
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
28Nis
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da