SEÇİMLER VE VEKİLLERDEN BEKLENENLER - Ercan Kolku

SEÇİMLER VE VEKİLLERDEN BEKLENENLER


KABAKLAR KÖYÜ FUL TIME

Emetin köyleri içinde  tamamı Cumhur ittifakını oluşturan partilere oy Kabaklardan geldi.

96 geçerli oyun olduğu köyde AK parti 89 oy alırken Mhp 6 oy aldı. Kalan bir oyu ise yine bu iki partinin oluşturduğu Cumhur ittifakına gidince sonuç %100 Cumhur ittifakı olmuş oldu.

GÖNCEK KÖYÜ YOLUNU SANDIĞA KİTLEDİ!!!

Son zamanlarda basında yapılmayan 3 km yolu ile  gündeme gelen Emet Göncek köyünün ne yapacağı merak konusuydu. Göncek  halkının bir türlü yapılmayan yolu için tepkinin sandıklara yansıması bekleniyordu.

Ancak sandıklar açılınca 214 geçerli oyun bulunduğu köyde  149 oy Ak partiye, 63 oy Mhp’ye çıktı. Geçerli oyun %99.9’u Cumhur ittifakına giden köyde belkide sandık görevlileri oyu olsa gerek 1 oy İyi partiye 1 oyda Chp ye çıktı.

Oy olarak benzer br durum Küreci köyündede yaşandı. Küreci  de geçerli 88 oydan  Ak parti 63 Mhp 21,Cumhur ititfakı 2 oy   alarak Cumhur ittifakı toplamda %99.9’a ulaştı.Bu köyde kalan 2 oyu  Saadet ve İyi parti birer tane öleştiler.

KAYI KİMSEYİ DARILTMADI

Emet Kayı köyünde ise Millet ittifakı alanı hariç her parti oy nasibini aldı.

357 geçerli oyun olduğu köyde Ak parti 247, Mhp 36,Hür dava partisi 2,Vatan partisi 1,Hdp 2,Chp 2,Saadet 10,İyi parti 53,Cumhur ittifakı 4 oy aldı.

 

GÜRPINAR KÖYÜ TÜRKİYEYİ YANSITTI

Emet Gürpınar köyünde sandığa yansıyan oylar ülke geneli partilerin aldığı oylara yakın sonuçlarda seyretti.Ayrıca Gürpınarda Kayı köyü gibi hiçbir partiyi darıltmadan oyları dağıttı.

359 geçerli oyun bulunduğu köyde Ak parti 158,Mhp 66,Hür parti 2,Vatan 1,Hdp 2,Chp 75,Saadet 5,İyi parti 40,Cumhur ittifakı 4 oy aldı.
Ak parti Emet ilçe başkanı Hüseyin Doğan’ın ve Mhp Emet ilçe başkanı Mustafa Mecit’in köyü olan Gürpınar, kurdukları Cumhur ittifakı ile beraber geçerli oyların % 63.5’unu aldı. Millet ititfakı bu köyümüzde %33.4’e ulaştı.

BÖLGEMİZİN SESİ DAHA ETKİN ÇIKACAK

            Güçlü bir muhalefet iktidarında işine gelir. Rahat bırakmaz,insanı çalışmak zorunda bırakır.

Her ne kadar bu seçimlere Mhp ve Ak parti ortak girsede Kütahyada AK parti bir zamanlar 6 olan vekil sayısını 3’e düşürmüştür. Belkide yarın yine kendisine rakip olacak Mhp’ye 1  ve her zaman rakibi olan Chp’ye de 1 vekillik kaptırmşıtır. Üstelik ilk seçiminde 41 bin oy alarak  siyaset sahnesine giren İyi partide iktidara ciddi rakip olmaya aday partilerdendir.

            Bu tablodan umduğumuz ikitdarın Kütahya ve ilçelerinde daha aktif çalışmak zorunda bırakmasıdır. Civar illere nazaran kara tren hızıyla ilerleyen Kütahya’da şimdi hizmelterin hızlı trene bindirlip ulaştırılması zamanıdır.

 

GELELİM MİLLETVEKİLLERİNDEN TALEPLERİMİZE

Öncelikle yol sorunlarımız artık bahane dinlemeye müsait değildir. Gerçektende özellikle Tavşanlı yolunda iktidarın büyük talihsizlikler yaşadığını biliyor ve görüyoruz.Ama artık makus talihimizi değiştirme zamanıdır.

Üstelik Chp’den Fazıl Kasap,Mhp’den Ahmet Erbaş gibi kokteyl milletvekili olmayacak  direk sahada bulunacak 2 güçlü vekil  bulunması Kütahya ve Emet için ciddi bir şanstır.İnşallah bu şans memleket hayırına kanalize eidlebilir. Buradada Emet Chp ve Mhp teşkilatlarına çok ciddi görevler düştüğünü hatırlatalım.

Daha önce yazdık. Sayın Kavuncu’nun Kyk Yurdu, Yeni hastanede ve Tavşanlı Simav yollarında emekleri çoktur.Sayın Nazlı ilçemize bir gençlik merkezi kurulmasına ön ayak olmuştur.Sayın Gazel son zaman ülkede yapılan nadir okullardan Tematik liselerinden birinin Emete kurulmasına katkı sağlamıştır.

            Şimdi Sayın Ahmet Tan’dan mutlaka ama mutlaka GEDİZ yolunun yapımını bekliyoruz. Kütahya’nın ilk kadın vekili sayın Ceyda Çetinerenlerde  Emet devlet hastanemizin atom karıncası başhekimimiz sayın Rukiye Kara ile elele vererek eski hastaneye bir fizik tedavi merkezi kazandırmaya çalışabilirler,nedersiniz?

 

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
28Nis
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da