SERVİS,TASARRUF VE PAPAĞANA DİKKAT! - Ercan Kolku

SERVİS,TASARRUF VE PAPAĞANA DİKKAT!


SERVİSLE İLÇE DIŞINA  GİDEN İŞÇİLERİ SURİYELİ GÖÇMENLER KONUMUNA DÜŞÜRMEYİN!

SERVİSLERİ İPTAL EDEREK , İŞÇİLERİMİZİN  YOLLARDA TELEF OLMASINI ENGELLEYİN

                Sene 2003… O dönem deneme üretimlerine başlanan ( Yani 1. Borikasit fabrikası tamamlanarak hizmete girmişti.) 150 işçi alınacak.

                Kavgalar kırıla gidiyor. Emet diyorki,Zonguldak örneğinde olduğu gibi madende çalışacaklar  o yöre insanından olmalı.Emet’ten alınmalı. Ak partili Milletvekili Hüsnü Ordu diyorki;” Bölgesel alım olacak,Kütahya bölgesi geneli alınmalı”

                Koca fabrika… İnşaat işçisi almıyoruz ki. Meslek okulu mezunu olacak,şu bölüm bu bölüm mezun olacak derken,Emetin sözde çok ama özde olmayan kontenjanları aşağılara iniyor. Yörede ikamet şartınıda İkametleri Emete aldırmakla çözüyoruz.

Sonuç,uygun şartları taşımayan  21’ kadronun boş kaldığı 150 işçi alımında Emet ilçesinden sadece 5,Hisarcık ilçesinden sadece 3 vatandaşımız işe girebiliyor. 90 Kütahya’dan,20 Tavşanlıdan, 5 Emet veSimavdan,3 ‘er Gediz ve Hisarcıktan  Aslanapa,Domaniç ve Altıntaş’tan da 1’er olmak üzere toplam 129 kişi işe alınıyor.

                 O dönem Emet’te kiralık ev bulmak zor.İşe girenler ikametini buraya alırken, yapılan tokilere işçiler isim yazdırmaya başlıyor.Emet nüfusu artacak.Buraya kadar tamam. Hak hukuk,bölgesel alım neyse ne… Kabul ettik diyelim… Ondan sonrası tam bir komedi.

                Yıllar yıllar geçiyor ve işçilere servis verilmeye başlanıyor. Tavşanlıya Kütahyaya  servislerle hergün işçiler gelip gidiyor. Hatta iş öyle bir hale geliyorki,taşeron işçilerde servis istemeye başlayıp, Emetli olupta, okul sağlık vb. sorunları olanlarda hazı servis bulmuşken taşınıp,işe gelip gitmeye başlıyor.Evler bir bir boşalıyor, konutlar satışa çıkarılıyor vs vs…

                Bakınız vatandaşımızın birinin Cimer’e yazdığı şikayet dilekçesinde diyorki,” Hergün Tavşanlıya 3 kere4 servis,oradan Kütahyaya gidiyor. Her servisin zamlar öncesi maliyeti 400 tl… Günden 1600 tl. Son zamlarla belkide dahada yukarı çıktı. Günde 1600 ayda 48 bin tl,yılda 600 bin tl.  Şimdi tasarruf tedbirleride varken bu servislerin kaldırılması direk devletimize kar…”

                Mantıksızda değil… Tasarruf nedeniyle böyle ilçe dışına uzun servislere lüzum yok. Yada vazgeçilmiyosa, diğer işçilerin suçu ne? Koyun Domaniçe,Altıntaşa, Aslanapaya, Gedize,Simavada servis,işçinizi getirip götürün. Ama bir kişi ama 2 kişi. Farketmez kardeşim,hizmet veriyorsanız sayının ne önemi  var?

                Hatta işletmeye köylerimizden de gelip giden işçi kardeşlerimiz var. Onlara da koyun servis…Servislerle siz paraları saçmaya devam edin tasarrufu EYT’li yapsın,emekli yapsın,asgari ücretli yapsın.

                 Emet’te servis saçmalığı her geçen gün can sıkmaya devam etmektedir. İlçede Suriyeli göçmenler konumuna düşürülüp, yollarda telef edilen işçilerimiz için acil önlem alınmalı,servisler iptal edilmelidir… Memleketin dar boğazda olduğu bu dönemde hem devletimize tasarruf sağlanmalı,hem de işçilerimizin yollarda telef olmasının önüne geçilmelidir! Var mı aksini düşünen?

ANKARADA ARAYA KOYACAKLARIMIZA DİKKAT ETMEK GEREKİR!!!

Seçimler yaklaştıkça, siyasi yazı ve hicivlerimizin arttığı malumdur. Duydumki Niğdedemi,Artvindemi, Afyondamı,herhangi bir ilde veya ilçesinde  belediye başkanı, il genel meclisi üyesi vs. olmak isteyenler  bol bol aracı arıyorlarmış… Genel merkez ve reise ulaşmak için…

Bunu duyunca Uganda da yaşanan bir olay aklıma geliverdi…

Ugandada ,bir milletvekilinin konuşabilen meşhur bir papağanı vardır. Papağanın namını başbakan da duymuştur.Görmek ister ve  bu vekile derki,, 
"Şu gün gel, seni bakan yapacağım. Ha birde papağanını da getir"
Papağan bildiğiniz klasik bir papağandır.Sahibi öğrettiği için  bolca  küfreden cinslerden. Birazda zayıf ve cılız bir papağandır.

Papağanını başbakana götürecek milletvekili bir hafta boyunca kuşu  eğitime alır ve sıkça derki,
"Sakın başbakanın yanında küfredeyim deme. Adam beni bakan yapacak, eğer küfredip işi berbat  edersen seni kümese tıkarım" 

 Gün gelir çatar, vekil ve papağan başbakanın huzuruna çıkar. Başbakan papağanın cılız olmasından ötürü,
"Bu mu lan o meşhur papağan" der. 
Papağan dururmu,anında cevap verir; 
"Bu mu lan seni bakan yapacak pezevnk.." 
Başbakan sinirlenir haliyle, ikisinide kovar. Bakanlık planları suya düşer.

Milletvekili eve döner dönmez   ilk işi papağanı kümese tıkar.

Papağan kümeste eller arkada, bi oraya bi buraya dertli dertli volta atar. Tavuklar gülmeye başlar papağanın haline.
Papağan kızar ve bağırır tavuklara,
"Ne gülüyosunuz lan, ben sizin gibi fahişelikten  düşmedim buraya, siyasi suçtan düştüm."

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara