SORUN BELLİ,PEKİ ÇÖZÜM NE? - Ercan Kolku

SORUN BELLİ,PEKİ ÇÖZÜM NE?


Gazetemiz sosyal medya hesabında,aynı zamanda sayfa adminlerimizden de olan Hasan Kurnaz hocamızın doğru tespitleri, halktan genel destek gördü.

Yoğun ilgi gören paylaşımlarda halkın genelinin  ilçe içi trafik karmaşası ve otopark sorunundan muzdarip olduğu görünüyor. Yani sorun belli, peki çözüm önerilerimiz neler?

Bunları paylaşmadan  önce Hasan  Kurnaz hocamızın paylaşımlarını hatırlatalım;

“Aracıyla çarşıdan Kaynarca ya doğru geçerken bir esnafla işi olan veya alışveriş yapacak olan bir aile (hele yabancı) en son kendini Kaynarca camisini geçmiş olarak görüyor ve çarşı bitiyor tekrar dönse bile araç park edecek yer bulamadığı için aşıp gidiyor. Nasıl bir çare bulunur nasıl başarılır bilemiyorum. Hem vatandaş hem müşteri hemde esnafımıza fayda açısından.”

“Belediyemizin başarılı gayretli istişareli ve sayın yetkilileri :
Belediyemizin ön kısmına dikey olarak yapılan araç park düzeni özerin kahve önü bölgesinde büyük karmaşa ve tehlike yaratmakta. Ayrıca Tek 101 ve bim önü trafik geçiş şaşırtması ve karmaşası büyük sıkıntı olmakta. Yine Bim toptancı aracı gelip yola uzandığında arta kalan yolda park edilen araçların kaldırılarak trafiğin rahatlatılması bir vatandaş olarak sizden ricamızdır.”

 

“Belediyemizin başarılı gayretli istişareli ve sayın yetkilileri :
Mehlemönünden ileri geçişe üç giriş mevcut.(çakmakçı,küçük çarşı ve Hacı dostum)
Ancak adliye odun pazarı mevkinden melhemönü tarafına geçiş tek verde bir yabancının bulması çok zor.(yukarı pazar çakmakçı) ayrıca gelişi de olduğu için çakmakcı köşede karşılaşma büyük sıkıntı.
Mümkünse berke den küçük çarşı giriş açılıp, özer kırtasiyenin oradan kapatılması, değilse çakmakçı tarafından giriş kapatılıp yukarı pazardan tek geliş olmasının düşünülmesi. Tabiki ilk defa söylenen ve bilinmeyen bir durum değil ama sizdende bir vatandaş olarak ricamızdır.”

OTOPARK İÇİN   GÖRÜNEN 3 ÇÖZÜM YOLU VAR

  1. Si… Emet hükümet meydanı önü yapılırken dönemin kaymakamı Mete Buhara’nın kabul ettiği Hükümet arkası  katlı otopark hayata geçirilmeli… Hükümet arkasındaki geniş alan, Ptt, alanında merkeze inecek yere kadar 2 katlı kapalı otopark( Hatta üst katlar yazıhaneler düşünülmüştü) yapılmalı.  Bu alanda yapılacak kapalı otopark başta hükümet ve belediye olmak üzere banka çalışanı memur ve işçilerin araç parklarını temin ile   ciddi bir rahatlama sağlayacaktır. Bu konuda daha öncede yazdığımız üzere Kaymakam Hasan Çiçek’ten beklentimiz devam etmektedir.  Sayın Çiçek’in yerel imkanları kullanarak, ( Emetbor,orman,belediye,kooperatifler ve dahi hazır beton işi yapan hemşehrilerimiz vb.)koordineyi sağlayarak bunu rahatlıkla hayata geçirebileceğini düşünüyoruz.
  2. Si… Emet içi  yukarı Pazar yeri, Kaynarca ve İlçe garajı kesiminde 3 alanda açık otopark yerleri tanzimi…
  3. Sü.. Çevre ve şehircilik bakanlığı yeni düzenlemeye gitti. Artık tehlike arz eden sit binaları yıkılarak arsaları, yada yola terk alanı çok olan,ancak arsa üzede bina bulunan  yerleri belediyelere otopark alanı olarak tanzim etme hakkı veriliyor. Açık otopark olduğu için geçici çözümler olsada, ciddi rahatlama sağlayacaktır.
     

ÇARŞI İÇİN ÇÖZÜMDE İSE;

 

Öncelikle İlçe trafik komisyonu acilen hemde acilen toplanarak yeniden düzenlemeye gitmeli.İlçeye giren araç sayısı her ay artmaktadır. Şehiriçi trafik düzeni, düzensizliğe dönüşmektedir. Yeni güzergahlar, tek yön uygulamaları değerlendirilmelidir.

Şahsi düşüncem ve dahi daha öncede makalelerimizde belirttiğimiz üzere, Belediye önünden, Kaynarca, Faruk Deve dükkan önüne kadar kaldırımlar genişletilerek , tek araçlık daraltılmış yol uygulamasına geçilmeli. Hem araç parkının önüne geçilmiş olacak, hem de genişleyen kaldırımları esnaf ve yayanın kullanım alanları artırılmış olacaktır.

Mehlem önünden, kaynarcaya araç park trafiğini çözebilirsek, meydanlar halka kalıp,şehir nefes alabilecektir. Aksi halde, ordan tek yön, burdan çapraz geç, şuraya yan araba,buraya dik araba koy çalışmaları sorun ötelemekten öte bir anlam ifade etmez. Üstelik çözüm sandığımız şeyler yeni sorun yaratıyorsa, onun adın çözüm değil, geçiştirmedir.

Bize radikal karar ve çözümler lazım. Zira bu uygulama halk için yapılmaktadır. Ve unutmayalım ki, halkın hatırının üzerine şahıs hatırlarıasla olamaz…

 

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca