SORUNLARI MASADAN KALDIRMAK İÇİN... - Ercan Kolku

SORUNLARI MASADAN KALDIRMAK İÇİN...


Hep de öyle olur.

Göreve gelen gerek siyasi olsun gerekse bürokrat, öncelikle ilçenin sorunlarını değerlendirmek için uzun uzun toplantılar yaparlar. Masaya yatırılan sorunlar klasör klasör dosyalanır. İlçeye gelen bir yüksek siyasi veya bürokrat oldu mu, dosya fotokopisi verilir ve işlem tamam !

         Sorunlar ilçede geniş katılımlı toplantılarla masalara yatırılır ve nedense sadece oyalanmak için masadan kaldırılır.

Gelecek adına büyük ümitler beklentisi içinde olduğumuz ilçemizde artık bu anlayış değişmelidir.

O sebeble dayanışma derneğinin düzenlediği  toplantıda konunun sadece birlik beraberlik sağlanması ve devamı, halkından katılım  ile  gelenekselleştirilmesi  kararı olumlu bir karardır.  Bu başlangıç olup dernek veya platform bünyasinde  2-3 aylık periyotlarla her konu ayrı ayrı ele alınmalıdır.

         Öncelikle ilçenin büyümesine paralel ileriye yönelik proje üretebilecek bir beyin takımı oluşturulmalı. Kaymakamlığımız bünyesinde bulunan proje ekibinin benzeri Belediyemiz ve dayanışma derneği içerisinde de   geliştirilip,koordineli çalışmalar yapılabilir.Fikir atölyeleri için fiziki şartları uygun mekânlar oluşturulmalı. Üretilen fikirlerin uygulanabilirliği için istişare toplantıları yapılabilir. O da ayrı birim olur. Ama önemli olan icra kuruludur ki, işte mevzunun kalbide burası olacaktır.

        

Yıllardır, masalara yata yata yatalak olmuş dertlerimiz var. Değişen bir şey yok.

        

Aslında olay, illa toplanalım sorunları tartışalım olmamalı.

         Mesela tespit edilen bir konuda önceden katılımcılar bilgilendirilerek, araştırma yaparak gelmelerini sağlar. Diyelim ki konu turizm… Bu konuda beklentiler ne ? Neler yapabiliriz ? Türki-ye’de farklı örnekler var mı ? Buralara gidilip, inceleme yapılabilir mi ? İlçede turizmin ekonomiye yansıtılması için neler yapılabilir ? Vb…

Konumuz bunlarla alakalıysa, katılımcılar 1 ay önceden bilgilendirilirlerse inanın çok değişik çözüm önerileri ve uygulanabilir projeler gelecektir. Kısıtlı da olmamalı. Bu konuda fikri ve projeleri olanların da katılabilmesi için Belediye internet sitesinde, yerel basında konu yer alabilir. Sağlıklı toplantı için katılımcı azlığı önemli elbette, ama ön başvuru ile kayda değer konularda fikirleri olanların toplantıya katılmaları sağlanabilir.

Bu benim düşüncem… Daha değişik ve daha uygulanabilir düşünceleri olanlar olabilir.

Onlar da değerlendirilmeli.

         Kısaca, oturup her konuyu masaya yatırmak, zamanı da masada öldürmekten öte anlam ifade etmez. Konuları ve çözüm aşamaları planlanarak ufak da olsa bir projenin gerçekleşmesini görmek, hevesleri artıracak, toplam fayda yaratmış olmanın hazzı, insanları daha katılımcı ve üretken yapacaktır.

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca