ŞU BİZİM PAZAR YERİ MESELESİ - Ercan Kolku

ŞU BİZİM PAZAR YERİ MESELESİ


 

            Emet belediyesinin  kapalı Pazar yeri projesi haddinden fazla ilçe kamuoyunu meşgul etti. Haddinden fazla diyoruz çünkü memleketin tüm sorunu bitmişte bir tek bu kalmış gibi konu günlerce uzadıkça uzadı.

            Belediye bu konuda stklar ve parti başkanları ile bir araya geldi,konuyu tartışmaya açtı. Belediye sitesinden  anket yapılarak vatandaşa soruldu. Ankette o kadar yakın sonuçlar çıktı ki hangisine kara verseniz, karşısınız da memnun olmayacak yüzde 65-70 bir  halk kitlesi oluştu. Yani, anketlerde yüzde 40-50 bandında belirli bir alan olsa eminiz şuan kapalı Pazar yeri için kepçe vurulmuştu.

            Aslına bakarsanız coğrafi olarakta merkezden uzak bir kapalı Pazar yeri ne ilçenin kalbi mehlemönüne nede  dağınık yerleşim olan semtlerde memnuniyet yaratmayacak. Garaja yapsanız, 1. toki, Akpınar, İtfaiyeye yapsanız, dere mahallesi, gedik ardı, memnun olurken diğerleri uzaklıktan yakınacak.Üstelik tokilerde ve kenar mahallelerde ev kiralarının ve emlak değerlerinin düşük, merkezde ise yüksek olmasının sebebi  çarşıya Pazara yakınlık olayı değilmi? Buraya taşınan  vatandaş bunu bilmiyormu?Biride bizsek her şeyi kapımızın önünde isteriz. Ama beraber yaşamın kuralları var.Toplumun çoğunluğunun menfatine olan karar şuanki yerinde durması veya mevcut yere yakın yere  yeni yapılaşma yapılmasıdır. 

            Öyleyse kısa vadede çözüm yeni yer yapmak değil,mevcudu geliştirmek. Dere mahallesine balık pazarı ve karşısına tahıl ve köylü pazarı yapımı( Yukarı Pazar yerindeki tezgahlar bu alana kayacak) ile ilçe pazarı Hastaneden, dere mahallesine doğru uzatılmıştır. İlerleyen zamanlarda ise, Tahsin ince caddesi, ve Emetevi yönündede ara sokaklara da uzayabilir.

            Nitekim öylede oldu… Şuan için kapalı Pazar yeri gündemden çıktı. Belki ileride Jandarmada ilçe dışına alınarak, büyük bir alanda kapalı Pazar yeri düşünülebilir. İleride nüfusta artarsa 2. bir Pazar günü ve yeri belirlenebilir ki, o zaman alternatifler çok daha fazla olacaktır.

Olayı siyasi bakıp seçim beyannamesinde yer aldığını söylerek başkan Koca’ya yüklenmeye kalkanlarda oldu. Aynı şekilde esnaflar karar verdi diye esnaf odası başkanınıda… Oysaki zabıta tüm esnafı tek tek dolaşarak toplantıyı haber verirken,esnaf odası da sms ile toplantı hakkında esnafı bilgilendirmişti.

Esnafmı kara verecek diyorlar… Evet kardeşim esnaf karar verecek.Bu ilçenin ekonomisi, gelişimi, 400 den fazla  işyeri olan  1000’den fazla istihdam yaratan ve  2000 aileleri ile nüfus çoğunluğunu elinde bulunduran esnaf öncelikle söz sahibi olacak. Üstelik bu esnaf dükkanı sayının yüzde 80’ninide merkezde olduğunu düşünürsek, gidipte Emetborda çalışıp,Tavşanlıya gidip gelenemi sorulacak?

Geçin bu ucuz siyaseti kardeşim… Seçim beyannamesin de Kapalı Pazar yerine takılacağınıza tüm memlekete yarayacak,gelişimini sağlayacak  olan apartları sorun,başkanı sıkıştırın. Projeleri hazırlanmış, apartlar, yüzme havuzları biran önce ihaleye çıksın diye sıkıştırın…  Pazar yeri bugün olmazsa yarın yine olur… Sıkıştırın ki bizde memleketi ve memleketim insanını düşündüğünüzü anlayalım. Gerisi şartolsun ucuzun ucuzu siyasetten başka bir şey değil…

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara