Vatandaş Soruyor Bizlerde İletiyoruz - Ercan Kolku

Vatandaş Soruyor Bizlerde İletiyoruz


Vatandaş konuşuyor ve memleketinde eksik gördüğü şeyleri dile getiriyor. Bizlerede bunu  yetkililere duyurması kalıyor.


MİLLETİN MALI MİLLETTEN NEDEN  ESİRGENİRKİ?
 Malumunuz ilçede düğün salonu sıkıntısı hat safhada…Her hafta sonu Tavşanlıda düğün yapmak zorında kalan aileler var. Bu durum hem düğün sahiplerine hemde   düğünlere katılmak isteyen vatandaşalrımıza zulümdür.
İlçemizde bir çok okula var. Bahçeleride maşallah yayla gibi… Millete ait  bu okulların bahçeleri hafta sonları için düğüncülere kiralansa ne sorun çıkarki ?Hem halka hizmet olur,hem iyi kötü okullarımızın kırtasiye ihtiyaçlarına destek olur.
Bu gidişle artık tarih oluyor dediğimiz sokak düğünlerine  geri dönüş başlayacak. Sayın Kaymakamımız bu konuda bir çözüm üretemezlermi? Ha dersenizki mevzuat yasak, okul bahçeleri kullanılamaz. Daraltalım bu okul bahçelerini Emet’e katalım.Zaten milletin malı. Bir işe yaramayan geniş bahçelerin ne anlamı var?İşin kinayesi tabi buda. Bu konuda acil birçözüm gerektiğide bir gerçek.

 SOSYAL YAŞAM ALANI SIFIR
Yani Millet bahçesi ile meydan cafe olmasa, yok kardeşim bir yer.   Aşıklar tepeside   müstecirle anlaşılamadığı için boşaltıldı.Öyle duruyor.Oba deseniz,   sadece Arifin kahve gibi çay kahve içmeye yarıyor.Oda sıcağın altında ne kadar içerseniz.
İlçe dışından  hafta sonu Emete gelenler kadar,Emetli vatandaşalrd ahafta sonu ya Esirede yada Gölcükte…
EMET TAHTALI NEDEN KAPALI KARDEŞİM?
EMET  AŞIKLAR TEPESİ TESİSLERİ NE DEN KAPALI?
OBA NEDEN DAHA AKTİF DEĞİL? 
Yeniceköy muhtarlığı tüzel kişiliğindeyse hemen almalı Kaymakamlığa ve Emet tahtalı restoran tesisleri  ihaleye  açılmalı.   Oba  mangal yerleri, daha geniş menülerle açılmalı.  Şelale etrafına  gölgelikle hoş meknalarlageliştirlmneli.  Aşıklar tepesi ise, olmayacak şekilde üretilen krizle kapalı. Yeniden ihaleyle verilmeli. Halka nefes alacak mekanlar lazım.Farkında değilsiniz belki ama düdüklü kaynıyor, patladı patlayacak!


BENİM BU KANUNLARA AKLIM ERMİYOR?
Ermiyor kardeşim. Neden derseniz Emet termal otelin 2senelik hukuki hatta  6-7 senelik hukUki meselelerini biliyorsunuz.
Yok tahliye usulü yanlış, yok taahhütler olmamış, yürütmeyi durdur, oynat ilerlet. Saçma sapan şeyler.
Oysaki mülkiyeti Emet belediyesi ve Emet halkına ait tesisler yükleniciler sorumluluklarını yerine getirmiyorsa, KANUNLAR MÜSTECİRLER DEĞİL,HALKIN MENFAATİNİ VE  KAMU OLAN BELEDİYE HAKKINI SAVUNMALI.
 Ha haksızlıkla mağdur etmek değil müsteciri olay. Ama kardeşim herşey aşikarsa,zarar edende kamuysa halkın malıysa HALKIN  HATIRI ÜZERİNE ŞİRKETLERİN HATIRI SOLSA SIFIR KALIR.
 Yine bir  hukuki krize giriyor tesisler. Günahya vallahi günah. Bütün bir  ilçe halkının yıllarının birikimini yemiş tesisler halka ve belediyeye hizmet ve gelire dönüşemiyorsa, kanun yapıcılar bu konulardaki mevzuatları tekrar tekrar gözden geçirmemeliler… Ve tabi HALK HATIRINI VE BELEDİYENİNDE BİR KAMU KURUMU OLDUĞUNU UNUTMADAN…

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Ağs
21Ağs
19May
10May

SENDEN ADAM OLMAZ!

28Nis