YOK MU EMET TE APART TESİSLER KURMAK İSTEYEN? - Ercan Kolku

YOK MU EMET TE APART TESİSLER KURMAK İSTEYEN?


YOK MU EMETTE APART TESİSLER KURMAK İSTEYEN?

            Belediye meclisimiz tarihi bir karar aldı. Tarihi diyoruz çünkü bu ilçe 1989 yılında yapılan 36 apartın üstüne onca yıl geçmesine rağmen 37. sini yapamamıştı.

            Defalarca bu konuyu makalelerimize taşımış ve bölgemizin gelişiminde  apart turizmin önemini örneklerle aktarmıştık.Hatta birçok termal merkezine bir vasıta ile gitmek zorunda odluğunu düşünrseniz Emet gibi merkezde termal kaynakları olan bir ileçde ilçenin her yerine apartlar yapılabilineceğini belirtmiştik.

            Şimdi belediyeye ait büyükhamam mevkiinde 3500 m2 alana 28 apart yapımı kat karşılığı yapım şartı ile ihaleye çıkacak…Bu alanda termal tesis yapmak isteyenlere kat karşılığı arsayı verecek. Mütahhide verir gibi… Artı apart sayısından çok  karşılığında 2 yüzme havuzu ve kafeterya yapımını da ekleyerek ilçeye yüzme havuzları kazandırmayı hedefliyor. Yani  termal tesisler içinde daha çok apart işletmecide olacak.

( Yatırımcı Belediyeye ait arsa çevresinde 3 vatandaşa ait arazileri de alırsa çok daha fazla sayıda apart yapabilir.Bu konudada belediye gerekli desteği verecek.)

             Bu konuyu ilerileyen yazılarımızda tekrar yazacağız. Şimdi şartname hazırlanıyor. Ardından Mart sonu  gibi ihaleye çıkacak

            Yıllardır termal zenginliğinin yerli ve yabancı yatırımcıya açılmadığından dert yananlar… İşte fırsat…Emette apart atılımı başlıyor…

 

 

            KAYMAKAM BEY İÇİN ISINMA TURU YAZILAR

 

 

            Geçen sayımızda Kaymakamımıza hoşgediniz derken ilçe adına beklentilerimizi gelecek sayımızda yazacağımızı ifade etmiştik.

            Sayın Çiçek’in ilçede gerçekleşen birkaç etkinlikte konuşmalarına ve fikirlerine yakın şahit olduk. Gerçekten de sayın Çiçek’in ilçemizdeki görevin büyük bir enerji ile başladığını söyleyebiliriz.

 

            Şimdi gelelim talebimize… Sayın Çiçek şöyle ufak yollu bir araştırma ile birazdan yazacağımız konunun geçmişimini öğrenebilir.

Malum Kaymakamlık ve belediye ortak bir proje başlatmış ve Kaymakamlık binası ardına 2 veya 3 katlı kapalı otopark,üzeri işhanı, hükümet önü ve ptt alanı meydan  diye projemiz vardı. Hükümetin ardındaki  otoparktan ptt önü, meydana inen merdivenler vs güzel bir görsel projeydi.

Ama hükümet meydanı belediyece yapılırken, kaymakamlık arkası kaldı. Belediyeye yer devri olmayıp,Kaymakamlıkta kaldı.Sayın Mahmuthan Aslan madem bize kaldı yaparız diyordu ama, erken tayinle ilçeden ayrıldı.Ama bizler biliyoruzki devlette devamlılık esastır.Buraya kapalı otopark yapım projesini Emet ilçesine kazandırırsa sayın Çiçek yıllarca bu ilçede anılan idareciler arasında yerini alacaktır.Emet belediyeside bu konuda üzerine düşen desteği vereceği gibi,ilçede güçlü kuruluşlarımız Orman ve Emetborda Emet için mutlaka işin ucundan tutacaklardır.

Malum ilçeye giren araç sayısı her geçen ay artıyor… Otopark sorunu asal bitmeyecek.Ama Kaymakamlık arkası merkezi bir yere yapılacak olan katlı otopark, hükümet,belediye, bankalar,ptt gibi resmi kurumlarda çalışan işçi ve memurun araçları özel ve resmi araçlarını bile muhafaza ile meydanı rahatlatacak.

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
28Nis
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da