ESKİYEN YÜZLER - Hasan Kurnaz

ESKİYEN YÜZLER


Eskiyen yüzler ! (hocaa yete galee !)

 Sebebini anlamsız bahanelere bağlarsın hep.Kendi çapında kendini parçalarken sahte ve naylon donanımlı zaatlar verir gazı sana.

Yaptığın kendince ! başarılı koşuşturmaları ilk defa yapılıyor ve duyuluyor edası havalara sokar seni.Herkes takdir ediyor psikolojisi önlenemez bir hırstır aslında.Sana destekçi olup gaz veren plastikten adamlar arkadan hep güler ve irdeler seni.

Aslında sonuçlanan yenilgi veya başarısızlıklar kendinde bu işi noktalamak gerektiğini anlattır sana. Öyle bir hırstır ki bu duygu,her daim her alanda herhangi bir yerde önde veya başta olmak uzaklaştırır seni senden.Belkide yanıltıcı olan kazananların "hak"tan uzak hep "hile ve hurda" ile mücadele sonucu olmasıdır belki.

 Toplumda bıkmıştır artık yaşananlardan.Her konuda hep aynı yüzleri tüm yenilgilere rağmen ortalıkta görmeyi. Onca yıpranmaya da rağmen.Ama belki bir gün olur da "bir işim düşer veya yanlış bir anlatım ile alakam olmadığı halde bilet bana kesilir" korkusu sus pus eder insanları.

Bir kaç yılda birkaç defa depreşir memleketçiilk duyguları.Bir hareketlilik ve bir telaş.Sanki konu farklı ve ilk defa tartışılacakmş gibi.Organize ve dükkan dedikoduları pekiştirir koşuşturmayı.Her tür ve daldan birbirleriyle kavgalı olup ve genel kavganın nedeni olan insanlar bir araya getirilmeye çalışılırken zor zahmet toplanır yirmi otuz kişi.

Konugeçmiş yıllardaki aynı mevzuu ve aynı dildir...Masadaki renkli tabaklarla,bazılarında birkaç süslü cümle ve verdiği hava ! çekilen medyatik ve reklam kokan fotoğraflar ve sonuç.....

Bir kaç sene sonra başka bir haber veya organizeyle toplanmak üzere....

Aynı kişiler ve aynı havayla...

Ve diyen bir çok kişi haklıdır da belki ;

"Hasan'ın derdi başka ! bu işin içersinde o olduğu müddetçe hiç bir halt olmaz. Her işin içinden çıkıyor" Ama ben hiç bir zaman "neden" sorusunu kendime sorup artık bu işi "yeni yüz ve hiç bir beklentisi olmayan yıpranmamış memleketimin gençlerine bırakayım diyemem. Desem de kaç kişiyi bulabilirim ayrı bir konu..Eskiyen bu yüzümü kendime saklayıp "yete gale omayo hoca" başka bir çare düşünmeli de diyemem.

Hocaa yetee gale !

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
17Oca

Mızrak Çuvala Sığar mı?

28Ekm

Çınarlar ve Oh Dala!

20Nis

Ramazan Geldi ' Hoş' geldi!

07Nis

Emet Dayanamaz Patlar Valla!

08Mar

Hey Gidi Günler Hey!