YOK BÖYLE BİR ADALETSİZLİK?

Tavşanlı GLİ 99 işçi alımlarında bölgecilik ayrımı yapıldığı iddiaları ortalığı karıştırdı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Tavşanlı GLİ Tunçbilek  Müessesine,99 işçi alımı yapılırken,işletmeye civar ilçelerden başvuranların listelerde yer almaması tepkilere neden oldu.

            Emet ilçesinden de çok sayıda işsiz gencin başvurduğu işletmede kazananlar listesi açıklandı. Çeşitli branşlarda işletmeye alınan 99 işçi ve 99 yedek listeleri yayınlanıca tartışmalarıda beraberinde getirdi.

            Özellikle Emet ilçesinden işe başvuru yapan gençler,sadece 1 kişinin işe girdiğini belirterek, Emet bor işletmesine işçi alımlarında bölgesel alımların dikkate alındığını belirterek, aynı adalet sistemin neden  bu alımlardada gösterilmediğine yönelik tepkilerini ortaya koydular.

            Bazı vatandaşlar sosyal medayada tepkielrini dile  getirirken, Emet’e işçi alınacağı  zaman Tavşanlı,Kütahya Emet ayrımı  yapılmadığını ancak bazı ilçelerde alımlarda ise sadece o ilçede ikametgah şartı aranmasını çifte standart olarak değerlendirirken, Emet Ak parti ilçe yönetimini,il genel meclisi üyelerini ,haksızlığa göz yumduklarını iddia ettikleri AK parit il teşkilatınıi stifaya davet ettiler.Ayrıca vatandaşlar bundan sonra Emetbor işçi alımlarında da Emet ikametgahı aranarak alımların Emet,Hisarcık ve köylerinden yapılmasının şart konulmasını talep ettiler.

            Emet bor işletmesine Milletvekili Hüsnü Ordu zamanında alımalrda bölgesel alım şrtı ile 100 den fazla işçi alınırken Emet’ten 3 Hisarcık’tan ise sadece 1 kişi işe girebilmiş, çoğunluğu Tavşanlı ilçesi olmak üzere Kütahya ve diğer ilçelerden alım yapılmıştı.

 İşçi alımları ile ilgili alımlarda,GİL’ice  KPSS sınavlarında, en az 60 puan şartı Terörle Mücadelede Üstün Başarı Belgesi olanlar, Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Derecede yaralananlar, Kamu kurum ve kuruluşlarının daimi işçi kadrolarında çalışırken işsiz kalanlar ile Maden Kanunu kapsamında arazisi kamulaştırılanlarda (İstimlak hakkı) KPSS koşulu aranmayacağını belirtilmişti.,

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN