YÜZLERCE İŞÇİ İŞKURU BEKLİYOR

İşkur toplum yararına hizmet projesi kapsamında 6 aylık iş başvurusu yapan yüzlerce işçi bekliyor.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

İş-Kur Kütahya il müdürlüğünce Toplum yararına hizmet kapsamında resmi kurumlara alınacak olan geçici işçi kuraları bakanlığın 2. bir emrine kadar durdurulmuştu.

            Emet belediyesine 10,Orman işletme müdürlüğüne 20,Müftülüğe 5,İl özel idaresine 10 olmak üzere toplam 45 işçi alımı için yoğun bir başvuru yapılmıştı.

            Emet belediyesi işkur hizmet noktasında bir hafta boyunca kayıt yaptıran yüzlerce vatandaş kura çekimi beklerken alımlar 2. bir talimata kadar durduruldu.

            İşçiler 6 aylık geçici iş için gerekli başvuruları yaparak kur’a çekilmesi beklerken alımların durdurulmasının kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirtirken yetkililer alımların yapılacağını, işçi sayılarının ise artırılacağı beklentisinde olduklarını ifade ediyorlar.

            İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programla Kütahya genelinde alımlar yapıalcaktı.

            Şimdi işçilerin umudu referandum.Referandum öncesi alımların gerçekleştirileceğini ifade eden işçiler bekleyişte.

 

 

            

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN