15 TEMMUZ MİLLİ BERABERLİK GÜNÜ İÇİN MEYDANLARA ÇIKIYORUZ

15 Temmuz şehitleri anma,demokrasi ve milli birlik günü Emet ilçesinde yoğun bir programla demokrasi nöbetlerine başlıyor.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

15 Temmuz şehitleri anma,demokrasi ve milli birlik  günü etkinlik  programı yayınladı.

            15 Temmuz kalkışmasının yıldönümünde  anma  etkinlikleri 11 Temmuz pazartesi günü başlamıştı. Emet kaymakamlığınca cevizdere şehitliğimiz ziyaret edilerek dualar edilirken, merkez çarşı camimizde mevlüd okutulmuş ve namaz sonrası kavurma pilav ikram edilmişti.

             15 Temmuz şehitleri anma,demokrasi ve milli birlik günü  komitesi oalarak Emet kaymakamı Mahmuthan Arslan,Emet belediye başkanı Mustafa Koca, Jandaram komutan ı Murat Kılıçaslan,Emniyet müdürü Gökhan Yıldırım,Milli eğitim müdürü Mustafa Cöre, Gençlik spor müdür ü Umut Işık imzasıyla yayınlanan programla 2 gün anma etkniliği gerçekleşecek.

            Bugün Cuma namazı öncesi tüm şehitlerimiz için merkez babuk bey camiinde Kur’an-ı Kerim ziyafeti ve hatim duası yapıldı. Namaz sonrası halka helva ikram edildi.

            Bugün akşam ise Emet demokrasi meydanında Emet belediyesi organizasyonu ile tertiplenen Muhammed Emin Kutlu tiyatrosunun etkinliği gerçekleşecek. Semazen gösterisi,ilahi sanatçısı konseri, Kur’an tilaveti yer alan programda  Sultan isimli dünden bugüne ülkemizde yaşanan darbe girşimlerini ve 15 temmuz akşamını anlatan tiyatro sahnelenecek. Bu etkinlikte Emet bor işletmesince halka helva ikramı yapılacak.

            Etkinlikler yarın öğleden sonra programıyla devam edecek. Emet demokrasi meydanında yine Emet belediyesi organizasyonu ile Curmhurbaşkanlığı beş tepe camii imamlarından Mustafa Özkaya ve Ahmet Aybar’ın Kur’an ziyafeti yer alacak. Ayrıca Türkiye genelinde Cumhurbaşkanı Erdoğana olan ses benzerliği ile  ün yapan Mustafa Özkaya hoca,  şiirler sunacak.  17.00’de başlayacak anma programları saat 19.00’da Kütahya Evliya çelebi mehteran ekibinin gösterisi, 19.30’da mehter eşliğinde  milli birlik yürüyüşü ile devam edecek.  Saat 20.00’de Hizmetiş sendikasınca halka kavurma pilav,ayran ikramı yapılacak.          

Akşam 21.30-22.30 arasında ilçe  kaymakamımız ,belediye başkanımız ve parti başkanlarımızın halka hitaplarının yer alacağı etkinlikte,meydanda kurulacak ekranlarda Cumhurbaşkanı sayın  Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa seslenişi canlı yayınlanacak.

            Saat 23.00’te Kur’an tilaveti ile devam eden programda belgesel sunumları Mustafa Caymaz ilahi konseri, semazen gösterileri,Ahmet  Kemal Bacak  şiir dinletisi,Yaşar İslam kahramanlık türküleri ile demokrasi nöbetleri başlayacak.Emet belediyesince 23 programlarında lokma ikramı yapılacak.

            Gece saat 00.13’te tüm camilerimizde selalar okunarak demokrasi nöbetleri başlayacak.Gece saat 02.00’de  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halka hitabı canlı gösterilirken nöbetler sabah namazına kadar devam edecek.

            14 Temmuz itibarıyle 16 Temmuz gecesine kadar tüm kurum ve kuruluşlar Türk bayrağı ile süslenecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN