2017'DE EMETTE HAYATA DAİR...

ACISIYLA TATLISIYLA BİR YIL GERİDE BIRAKIRKEN EMET İLÇEMİZDE HAYATIN İÇİNDEN,YAŞAMLARIMIZA DOKUNAN SOSYAL FAALİYETLERLE BAKALIM NASIL BİR YIL GEÇİRMİŞİZ!!

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

ACISIYLA TATLISIYLA BİR YIL GERİDE BIRAKIRKEN EMET İLÇEMİZDE HAYATIN İÇİNDEN,YAŞAMLARIMIZA DOKUNAN SOSYAL FAALİYETLERLE BAKALIM NASIL BİR YIL GEÇİRMİŞİZ!!

 

*İşitme Engelliler Taekwondo Şampiyonasında Emet Bor Spor Taekwondo Takımından Serkan KAVGACI, Türkiye 3.sü oldu.

. *Emet ilçesinde ileri derece görme engellisi taşeron işçiye yardım eli Emet belediyesinden geldi. Emet ilçesinde gözlerinde rahatsızlık sebeiyle görmeyen 43 yaşındaki Süleyman Öztürk, geçirdiği başarılı ameliyat sonrası dört yıl sonra yeniden 4 çocuğunu görmeye başladı

*14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında katılımıyla tıp ödülleri dağıtıldı.Ödül töreninde İlçemiz hastanesinden Uz.Dr.Rukiye KARA’da yılın başarılı doktorları arasında yer alarak ödülünü Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın elinden aldı.

 

*Tavşanlı Kütahya yolunda meydana gelen ve 10 dan fazla aracın zincirleme kaza yaptığı kazada ağır yaralan Emet Gülten Dayıoğlu Anaokulu öğretmeni Sinem Kıyak’ın vefatı tüm ilçeyi yasa boğdu.Kazada 2 vatandaşımız hayatını kay ederken 18 vatandaşımızda yaralandı

*Emet ilçesi Emet Kaymakamlığı tarafından ecdadımızın bir tabur Yunanlıyı yok ettiği Emet Cevizdere bölgesine 300 şehidimiz adına 300 ceviz fidanı dikildi.

*Emet Türkiye okullar arası hentbol finallerinden sonra önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı.2016-2017 Türkiye okullar arası genç kızlar futsal yarı final maçları Emet ilçemizde yapıldı.İzmir,Antalya,Konya,Ankara,Kocaeli,Erzincan,Karabük,İstanbul’dna yarı finallere katılmak için Emet ilçesine gelen 8 takım Türkiye finallerine katılmak için mücadele etti.

 

*Emet ilçesi  Yenice köyünde  baharın müjdecisi olarak kabul edilen  Hıdrellez, yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla kutlandı.

*Türkiye Esnaf radyo Tv ve Esnaf haber dergisince Emet esnaf odasına “Yılın en girişimci esnaf odası” oscarı verildi.

*26-27 Nisan 2017´de yapılan 2. TEOG sınavının sonuçlarının açıklanması ile birlikte İlçemizden 4 öğrencide Türkiye Birinciliklerinde yerini aldılar. Birinci olan öğrencilerimiz Ashaboğlu Ortaokulundan Melek CANDAN, Elif ÖNLÜ, İlknur DUYMAZ ve İpek KETİ.Öğrencilerimiz 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincileri listesine girmeyi başardılar.

 

*Emet termal resort  Kick Boks Bahar Turnuvası  Emet  amfi tiyatrosunda yapıldı. İki gün süren bahar turnuvasında  Ankara,  Konya,  Bursa,  Eskişehir,  Burdur,  Antalya ve  Kütahya illerinden dokuz kulüp katıldı.

*Polonya’dan Kudüs’e gitmek için 8 ay önce 2 atla yola çıkan Polonya vatandaşı Kristian Benjamin Bergier, (32)  Emet ilçesinde konaklarken vatandaşlarca ilgiyle karşılandı.

 

EMETTE SİNEMA HEYECANI

*Emet Termal Resort Otel , Emet ilçesinin tüm ülkede  tanıtılması için, “Kurt Kapanı” filmine sponsor oldu.Yeşim Salkım, Eren Vurdem, Yusuf Atala, Ümit Acar, Gaye Turgut, Orhan Milli gibi güçlü kadrosu ile 2017 yılına damga vurmaya hazırlanan Kurt Kapanı filminin yönetmenliğini Yüksel Torun yaptı. Yeni yılda vizyona girmesi beklenen filmde bir çok Emetli vatandaşta rol aldı.

*Emet ilçesinde çekilen Kurt kapanı filmi için kameralar karşısına geçen ünlü oyuncu Yeşim Salkım gazetecilerin sorularını cevapladı. Başrol oyuncuları paralarını alır. Ama yandaki oyuncular daha kıymetlidir tiyatrocudur. Filme çok büyük emekleri de vardır. Onlara para verirken üç liranın beş liranın hesabı yapılır. Dizi sektörü böyledir. Sinema ise gerçekten emek verilen herkesin küçük paralara çalıştığı, sanat adına iyi bir şeyler yapmaya çalıştığı bir sektördür. Bende sinemaya gönül verdiğim için, yönetmene güvendiğim için bugün buradayım. Burada olmaktan da mutluyum.

*30. Ahilik haftasından yılın ahisi seçilen ve geçirdiği kaz anedeniyle ödül törenine katılamayan Ülkü Bilgiç'in ödülünü esnaf odası başkanı Abdullah Ünal aldı.

*Egem Platformu tarafından düzenlenen 10. Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri sona erdi.Emet belediyesi  organizasyonu ile Emet ilçemiz bor’undan termaline, tarhanasından,çini,bal, hamur işleri,giyim gibi yöresel zenginliklerinin etkin bir tanıtımı gerçekleştirildi.

*Emetliler dayanışma ve Kalkınma derneğinin olağanüstü genel kurulu yapılırken başkanlığa İsmail Elmacı getirildi.

*Emet belediyesi, Adli bilimler derneği ,İlçe Milli Eğitim müdürlüğü Ecdad derneği işbirliği ve Emet termal resort destekleriyle düzenlenen  “Bağımlı Olma özgür ol” konulu sempozyum Kütahya’nın Emet ilçesinde gerçekleştirildi.

 

BELEDİYE SOSYAL PROJELERLE SAHNEDE

            Emet belediyesi 2017 yılında sosyal projeler kapsamında yıl boyunca   geçen yıl başlattığı “Hoş geldin bebek”,”Emet belediyemizle yalnız değlsiniz””Eren aşı”  projelerini devam ettirirken, yeni sosyal projelerde ekledi.

            Toplumsal bilinç oluşturma ve dayanışmayı artırma adına, şehrin muhtelif yerlerine bayat ekmek toplama kutuları, giysi ve ayakkabı kumbaraları, sokak köpekleri için  yemek kutuları gibi projelerde 2017’de hayata geçirildi.

Ramazan ayınıda yoğun geçiren Emet belediyesi geleneksel toplu iftar  Ramazan programlarıda düzenledi.Ramazanda  gündüzleri çocuklarımız için akşamları ise gençlerimiz için oyun parkurları, Karagöz Hacivat gösterileri,Tevfik İnceoğlu Keloğlan ve dev  isimli tiyatro oyunu,ramazan macunu, pamuk helva gibi ikramlar,Semazen gösterileri,ortaoyunu ve meddah gösterileri   gerçekleştirldi.

Ramazan ayının 15. günü  Emet merkezde bulunan 18 camide Emet belediyesince heyman paketi dağıtıldı.

 

 Emet belediyesi geleneksel toplu iftar ve teravi programı Emet hükümet meydanında yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.Yaklaşık 2500 kişi Emet meydanını doldururken,artık bir gelenek halini alan toplu iftar programı ile Emet’te protokolü,halkı, yaşlısı genci meydanda bir araya gelip,beraber oruçlarını açıp beraber dua ettiler.Yine belediyece  30 Kadar Çocuğumuz bayramlık kıyafet alışverişlerini bizzat aileleri ile yaparak bayram sevincini yaşadılar.

 

3 Eylülde Toplu sünnet ve kulak delme şöleninde Burcu Karadeniz, ve Mithat Körler koseri yer aldı. Mehteran gösterilerinin de bulunduğu etkinlilte bu yıl 14 çocuğumuza düğün heyecanı yaşatıldı.

Bunun dışında belediyece yıl boyunca   Muharrem ayı aşure etkinliği çerçevesinde 16 ayrı noktada 5000 kişilik aşure ikramı,okullarda öğrencilere kırtasiye yardımı,okullarda sinema ve tiyatro gösterileri, sportif alanda Emet belediyesipor bünyesinde özellikle basketbol ve voleybolda  etkinlikler,turnuvalara katılımlar, kültür gezileri düzenlendi.

            Belediyede oluşturulan sosyal işler masasıda tespit edilen evlerde yıl boyunca yaşlılara ev bakım temizlik işleri, gıda ve yakacak desteği,  evlerde bakım onarım tamirat desteği gibi destekler verildi.

DEMOKRASİ İÇİN MEYDANLARDAYDIK

15 Temmuz kalkışmasının yıldönümünde  anma  etkinlikleri 11 Temmuz pazartesi günü başlamıştı. Emet kaymakamlığınca cevizdere şehitliğimiz ziyaret edilerek dualar edilirken, merkez çarşı camimizde mevlüd okutulmuş ve namaz sonrası kavurma pilav ikram edilmişti.

Emet demokrasi meydanında Emet belediyesi organizasyonu ile tertiplenen Muhammed Emin Kutlu tiyatrosunun etkinliği gerçekleşti. Semazen gösterisi,ilahi sanatçısı konseri, Kur’an tilaveti yer alan programda  Sultan isimli dünden bugüne ülkemizde yaşanan darbe girşimlerini ve 15 temmuz akşamını anlatan tiyatro sahnelendi. Bu etkinlikte Emet bor işletmesince halka helva ikramı yaptı.

Emet belediyesi organizasyonu ile Cumhurbaşkanlığı beş tepe camii imamlarından Mustafa Özkaya ve Ahmet Aybar’ın Kur’an ziyafeti yer aldı. Kütahya Evliya çelebi mehteran ekibinin gösterisi,  mehter eşliğinde  milli birlik yürüyüşü, Mustafa Caymaz ilahi konseri, semazen gösterileri,Ahmet  Kemal Bacak  şiir dinletisi,Yaşar İslam kahramanlık türküleri gibi etkinlikerle dolu dolu bir 15 Temmuz anma programı gerçekleştirildi.2 gün süren etkinliklerde belediyece lokma, kavurma, helva ikramları da yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN