2017 YILINDA 1.5 MİLYON FİDAN ÜRETİMİ

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Emet Hisarcık Fidanlık Şefliğinde fidan üretimi çalışmaları yapılıyor

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Emet Hisarcık Fidanlık Şefliğinde  fidan üretimi çalışmaları yapılıyor.

Hisarcık Fidanlık Şefliğinde 2017 yılında 1,5 milyon fidan üretimi gerçekleştirildi. 1. 200 adet çıplak köklü karaçam, 80 bin adet tüplü badem, 35 bin adet ceviz, 15 bin adet tüplü kestane, 10 bin adet tüplü ahlat, 150 bin adet torba repikaj karaçam, 10 bin adet torba repikaj akdut olmak üzere 1,5 Milyon adet fidan üretildi. 85 Bin 694 adeti bedelsiz olarak vatandaşlara dağıtıldı.

Bölge Müdürü Adnan Kayım Emet  Hisarcık Fidanlık Şefliğinde çalışmaları yerinde inceledi. Bölge Müdürü Kayım; “Fidan üretimi çalışmalarımızda programımızı 1,5 milyon adet olarak tamamladık. Tüplü fidan sayılarının ve gelir getirici fidan türlerinin artırılmasını amaçlıyoruz.  ürettiğimiz bu fidanlardan vatandaşlarımıza da bedelsiz dağıtımlar yapıyoruz. Bu çerçevede 2017 yılında 85 Bin 694 adet fidanı halkımıza bedelsiz olarak dağıttık. Üretimlerimiz artarak devam edecek” değerlendirmesinde bulundu.

Bölge Müdürü Adnan Kayım daha sonra ilaçlama ve bakım çalışmaları hakkında İşletme Müdürü Mustafa Karagöz ve Hisarcık Fidanlık Şefi Yusuf Gökşen’den bilgiler aldı. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN