BALIK PAZARI PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

Emet belediyesince daha önce yeri tespit edilen balık ve peynir pazarı alanında çalışmalar başlıyor.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet belediyesince daha önce yeri tespit edilen balık ve peynir pazarı alanında çalışmalar başlıyor.

İlçenin eski sanayi yolu ve yukarı Pazar yerinin canlanması adına bu alana tasarlanan Balık ve peynir pazarının en kısa sürede yapılarak hizmete geçirileceği ifade edildi.

Eski sanayi yolu mevkiinde yaklaşık 135 m2 alanda projesi hazırlanan Balık pazarı ve peynir pazarı için geçen yıl çalışma başlatılmıştı. Kota düşürülmesi, kurul kararı gibi resmi prosedürlerin sürdüğü projede sona gelinirken çalışmalara kısa sürede başlanacağı ifade edildi.

Belediye başkanı Mustafa Koca ilçede eski çarşı ve yukarı Pazar yerinin eski canlılığına kavuşması adına bu mevkide balık ver peynir pazarı düşündüklerini ifade ederek şunları söyledi;

“Küçük çarşı içi, yukarı Pazar yeri ve sanayi yolumuzda geçmişten bugüne esnaflarımızla bir çarşı kültürümüz oluşmuştur. Son yıllarda konutlaşma, yeni yapılaşmalar, şehirn diğer yerlerine kaydıkça bu mevkilerimiz de canlılık azalmaya başladı. Bizlerde projelerimizi hazırlarken ilçemizin dört bir tarafına hizmetlerimizi yayayrak bütünlük oluşturmaya çalışıyoruz. 135 m2 alan içerisinde 2 katlı olarak hazırlanan projemizle bir katında balık pazarı, diğerinde ise yerli üreticilerimizin ürettiği peynir ve yoğurt pazarı projemiz için çalışmalar tamamlandı. Kısa sürede yapımına da başlanacak. İlçemize hayırlı oslun “dedi.

Başkan Koca ayrıca yukarı Pazar yeri alanında uygun yer bulunması halinde banka atmlerinide bu mevkiye almak için çalışma içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN