DOKTORLARIN EMET'TE KALMASI İÇİN ÇALIŞILIYOR

4924 sayılı yasa gereği doğu illerinde uygulanan mevzuatın Emet'te uygulanarak doktorların ilçeyi tercih etmeleri hedefleniyor.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Kütahya Kamu hastaneleri genel sekterliğince 23 Nisanda ilana çıkan ve Emet devlet hastanesinin de dahil edildiği uygulama ile 6 pratisyen 7 uzman hekim kadrosu için 4924 sayılı yasanın uygulanacağı ifade edilmişti.

TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu Emet devlet hastanesinin uzman kadrosunun bu uygulama ile 7 uzmana kadar sözleşmeli doktor alımları yapabileceğini, ayrıca 4924 sayılı yasa gereği doğu illerinde uygulanan mevzuatın uygulanarak doktorların daha yükse maaşlarla sözleşme imzlamalarıyla Emet’i tercih sebeblerinin artacağını belirtmişti.

Bir dönem 2 dahiliye,2 cerrah,1 kadın doğum,1 çocuk 1 anestezi uzman kadrosu bulunan Emet’te cerrah ve dahiliyeci kadroları 1’e düşürülürken 2 aile hekimi kadrosu uygulamaya alınmıştı. Aile hekimliğinde uzman statüsünde bulunması ile eksik kadrolar tekrar 7’ye yükseltilmiş oldu.

Emette görev yapacak olan doktorların doğu illerinde görev yaptıkları gibi ek 2000 ila 2500 TL maaş fazlalığı yanında ilçe döner sermaye payları ve benzer Yöntemlerle maaşlarında 4000 ila 4500 TL artış olacağı belirtiliyor. Doktorların Kütahyada Emet ilçesini tercih etmeleri adına avantaj sağlaması planlanan uygulama ile eksik kadroların doldurulması planlanıyor.

73 ve 74. dönem atamalarında 1 genel cerrah,1 anestezi uzmanı, 1 çocuk doktoru,ataması yapılan hastenenin şuan Kadın doğum ve aile hekimi kadrosu boş bulunuyor. Aile hekimi olarak 73. dönemde atanan doktorun başka bir ilçeye sözleşme imzalaması ise tatışmalara yol açmıştı.Bu tür sıkıntıların yaşanmaması ve

doktorlar için Emet’in cazip hale getirilmesi adına 4924 sayılı yasanın uygulanması devreye sokuldu.

Vatandaşlar ise ataması yapılmadıktan sonra veya yapıldıktan sonra doktoru ilçede tutamaktan şikayet ederken bu yöntemle doktorların kalması adına önemli bir adım atıldığını ifade ediyorlar.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN