EMET AK PARTİDE HAVA PARÇALI BULUTLU

Kongre sürecine giren AK partide,Emet Ak parti ilçe başkanı Av.Mehmet Yağcıklı'nın başkanlıktan istifa edip,adaylıktan çekilmesi siyasi kulisleri hızlandırdı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Kongre sürecine giren AK partide,Emet Ak parti ilçe başkanı Av.Mehmet Yağcıklı’nın başkanlıktan istifa edip,adaylıktan çekilmesi siyasi kulisleri hızlandırdı.

            Emet Ak parti ilçe teşkilatında Perşembe günü bölge koordinatörü eski Muğla milletvekili Mehmet Nil Hıdır,ve Ak parti İl başkanı Ali Çetinbaş ilçeye gelerek temayül yoklamalarını ve adaylarla mülakatları gerçekleştirilmişti.

            İlçelerin tamamında yapılan temayüller ile ilgili hafta başında genel merkeze iletilecek raporlar için hafta sonu yoğun bir mesai harcanırken, başkan Yağcıklı’yada partiye bugüne kadar verdiği hizmetler için teşekkür edildi.

            Başkan Yağcıklı yaptığı basın açıklaması ile gururla görev yaptığı partisinden alnının akı ile görevini tamamladığını,ve 09.09.2017 tarihi itibarı ile başkanlık görevini bıraktığını ifade ederek adaylığınıda geri çektiğini açıkladı.

            Yağcıklı kongreden önce görevinden ayrılırken Ak partiyi kongre sürecine 2. başkan Etem Çamurlu’nun götürmesi  bekleniyor.

            Yaşanan gelişmeler siyasi kulisleri hızlandırırken,Emet parti kamuoyunda dillendirilen, mevcut adaylar dışında bir aday yani +1 atanacağı söylentileri rahatsızlık yarattı.

            Emet Ak parti de  gerek mevcut yönetim içerisinden gerekse yönetim dışı başkanlık görevine talip olan adaylar arasından bu işi yapabilecek liyakata sahip isimler varken, artı bir arayışının ciddi bir rahatsızlık yarattığı gözlemleniyor. Bazı partililer, temayül yoklamalarında  kendilerinden enaz 1 enfazla 3 isim yazıp oy kullanmaları istenirken, meydana çıkmamış isimlerin göreve getirilmek istenmesinin kabul edilemez olduğunu ve tabanın görüşlerine değer verilmediği anlamını  ifade edeceğini belirtiyorlar.

Merkezde 2369,köylerde 1629 olmak üzere toplam 3998 üyesi bulunan Emet Ak partide bu gelişmeler yaşanırken, Ankaraya çağırılacak 2 veya en fazla 4 aday ile önümüzdeki hafta yeni bir sürece girilmesi bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN