EMET GÖLETİ İLE ADIM ADIM SAĞLIKLI İÇME SUYUNA

Emet belediye başkanı Mustafa Emet için en büyük hayallerinin adım adım gerçekleştiriliyor olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek' 5 yıl önce çıktığımız Emet göleti maceramızda Ak parti hükümetimizin insan odaklı hizmet anlayışı ile büyük bir hayalimizin gerçeğe dönüşmesini görmek hepimizi mutlu ediyor 'dedi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Gazi Emet Gazetesi -

Başkan Koca Emet ilçesinde yapımı devam Emet göleti inşasını sık sık ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceliyor.Emet ilçesinde yıllarca yaşanan sağlıklı içme suyu sıkıntısının Emet göleti ile tarihe karışacağını ifade eden  başkan Koca;

“Emet halkımıza her şeyden önce sağlıklı içme suyu sunmak adına çıktığımız yolda, Ak parti ilçe teşkilatlarımz ile birlikte uzun ve yorucu bir arayış içerisine girildi.Sorgun mevkiinde bulunan kaynağın Emet ilçemize getirilmesi adına çalışmalar başlatıldı. Bu amaçla ilçemiz sorgun mevkiinde DSİ müdürlüğümüzle çalışmalar yapıldı. Kaynak rezervi, su analizlerinin ardından  30.10.2013 tarihinde plan ve proje yapımları ihaleye çıktı. Hidromark firması ihaleyi alarak 09.Ocak 2014’te sözleşmesini imzaladı ve 17 Ocakta  2014 te işe başladı. İş bitim süresi olan 29 Temmuz 2016 da ise Kütahya Milletvekillerimiz ve ilçe teşkilatlarımızın takipleri ile kamulaştırmalar hızlı bir şekilde yapıldı. Orman ve Su işleri bakanımız sayın Veysel Eroğlu’nun  jet hızıyla 27.09.216 yılında ihaleye çıkan gölet yapımı  büyük hızla devam ediyor.Alte inş-Bülbüler inş ortaklığı ile  28.12.2016 yılında inşasına başlanan göletimiz toplamda 8 milyon 100 bin tlye mal oluyor. Bunun ardından arıtma tesisi ve Emet ilçemize nakli gerçekleştirilecek

Her şeyden önce sağlık.Çocuklarımızın sağlıklı içme suyu ile büyümeleri ilk görevlerimiz arasındaydı.Yüksek maliyetlerle halkımıza sunduğumuz içme suyumuzda yer yer arsenik sorunu yaşanırken,Emet göleti ile arsenik kabusu tarihe gömülecek.Emet göleti projemizin hayata geçirilmesinde katkılarından dolayı başta sayın Bakanımız Veysel Eroğlu olmak üzere konuyu yakınen takip eden Kütahya Milletvekillerimize,ilçe parti teşkilatlarımıza ve emeği geçenlere halkımız adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 Emet göletini alan firma müteahhidi ile Emet ilçesinde düzenlenen temela tam töreninde taahhütname imzalayan Bakan Eroğlu iş bitiminin  2019 yılının geç olduğunu beyanla;” 3 Eylül Emetin kurtuluşu… 3Eylül 2018’te bu işi bitirip bize teslim edin” dedi. 3 Eylül 2018 saat 00.43’te teslim için taahhüt alırken, açılışa gelme sözüde veren Eroğlu, zamanında müteaahdin işi bitirememesi halinde Emet ilçesine bir okul yapma sözüde almıştı. 

 

Emet barajı ile 1.700.000 m3 su biriktirilecek ve 1030 dekar tarım arazisi sulanacak. Ayrıca barajın günlük kapasitesi 15.000M3 içme suyu arıtma tesisi ve 13 km Emet’e nakli iller bankası tarafından yapılacak. Emet barajı ile Emet ilçe merkezi,Yenice,Umutlu,Yağcık,İğdeköy ve Kırgıl köylerine yıllık 2.25 milyon m3 içme suyu sağlanacak..

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN