EMET KAYMAKAMLIĞINDAN ÖRNEK PROJE

Emet ilçesi Emet Kaymakamlığı tarafından ecdadımızın bir tabur Yunanlıyı yok ettiği Emet Cevizdere bölgesine 300 şehidimiz adına 300 ceviz fidanı dikildi.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet Kaymakamlığı tarafından ecdadımızın bir tabur Yunanlıyı yok ettiği Cevizdere bölgesine 300 şehidimiz adına 300 ceviz fidanı dikildi.

            Gazi Emedimizin 1. Dünya savaşı ve Çanakkale savaşında 247, milli Mücadele döneminde ve Cevizdere savaşında 45, 8 İç güvenlik şehidimizle birlikte 300 şehidi bulunmaktadır. Bu şehitlerimizin isimleri ECDAD-Emet Ceviz Dere Araştırma Derneği tarafından tespit edilmiş ve www.ecdad.org.tr isimli internet sitesinde yayınlanmıştı.

            Edinilen bilgiye göre ecdadımızın Yunan işgali sırasında bir tabur Yunanlıyı pusuya düşürerek imha ettiği Cevizdere bölgesine şehitlerimizin adını yaşatmak maksadıyla harekete geçen Emet Kaymakamlığı 300 adet ceviz fidanı temin ederek bu bölgeye dikti. Aynı zamanda dikilen fidanların etrafına tel örgü çevrilerek koruma altına alındı. Bu projede aynı zamanda kurumlar arasında örnek bir dayanışma da sergilendi.  Kaymakamlığımız tarafından temin edilen fidanlar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile Özel İdare Müdürlüğümüz elemanlarınca dikimi yapıldı ve etrafı tel örgü ile çevrildi. ECDAD-Emet Ceviz Dere Araştırma Derneği ve Günlüce Muhtarlığı da fidanların bakımını üstlendi.

            Bizde Gazi Emet Gazetesi olarak böylesine anlamlı bir projeye imza atan kurumlarımıza, başta İlçe Kaymakamımız Mahmuthan ARSLAN Bey’e ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN