EMET'TE ELLER ÜLKEMİZİN HUZUR VE REFAHI İÇİN SEMAYA AÇILDI

Prof.Dr. Mustafa Karataş ile sohbetler programı katılan Emetli vatandaşlar ülkemizin birlik ve beraberliği ve bekası için hep birlikte dua ettiler.

PAYLAŞ

Emet belediyesince organize edilen  Prof.Dr. Mustafa Karataş ile sohbetler programı katılan Emetli vatandaşlar  ülkemizin birlik ve beraberliği ve bekası için hep birlikte dua ettiler.

Emet kapalı spor salonunda Cumartesi gecesi gerçekleştirilen  geceye halk büyük ilgi gösterdi.Tv programlarından da tanıdıkları Karataş hocanın sohbetini izleyeme gelenler  maneviyatı yüksek bir akşam yaşadılar.

Açılışta konuşan belediye başkanı Mustafa Koca ülkemiz için oldukça zor geçen bir yılın ardından,güçlenen ve farklılıkları ile birlikte kenetlenen bir ülke olarak  daha kararlı yeni yıla girildiğini ifade ederek;” 15 Temmuz süreci ile bu millet  bağımsızlığına ne kadar bağlı olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Ülkemizin dört bir yanında hükümetimizin yaptığı dev yatırımlarla her geçen büyüyen ve güçlenen ülkemiz terörle mücadele konusunda da  emsali görülmemiş bir mücadele örneği vermektedir. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe ülkemizi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. “ Dedi.

 Başkan Koca yerel yönetim olarak  yıl içinde hayata geçirdikleri projelerden de bahsettiği konuşmasında   “ Emet belediyesi olarak 2 konuya öncelik veriyoruz.Termal apart yatırımlarımız ve ilçemizin kanalizasyon,su gibi komple alt yapısını değiştirerek modernize etme.Emet göleti ile sağlıklı dağ suyumuz irkaçs eneye evlerimizde akarken,hükümetimizin projelerini ihale ettiği atık su arıtma tesisleri ve kanalizasyon alt ypaı çalışmaları ile Eme tilçemizi yeniden inşa ediyoruz. Sosyal projelerimiz ile vatadaşlarımızın doğumlarından ölümlerine hayatlarının her anında yanlarında olmaya çalışıyoruz.”dedi.

AKG grup organizasyonu ile gerçekleştirilen programda dünya Kur’an ve dünya  ezan okuma birincisi hafız İrfan Keskin Kur’an okudu.

Daha sonra sohbetine başlayan Prof.Dr. Mustafa Karataş,birlik ve beraberlik mesajları içeren konuşmaları ve Mekkenin fethi ile o dönem yaşananları izleyicilere aktardı.

Karataş   sahabeler döneminde yaşanan bir hikaye ile birlik ve beraberliğin önemine değinerek;”Hikmet sahibi bir zat, ölümünün yaklaştığını sezince, çocuklarını toplayıp nasihat etmek ister ve oğullarının her birine, birer değnek bulup getirmelerini söyler. Çocukları değnekleri getirince onları bir deste şeklinde bağlayıp;
-Haydi, bu desteyi kırmaya çalışın bakalım, der.

Çocuklar kırmaya güç yetiremeyince bağı çözer ve değnekleri bir bir ayırarak bu hâliyle kırmalarını talep eder.  Oğullar, değneklerin hepsini kırarlar. Bunun üzerine baba, evlatlarına dönerek der ki;

“-İşte böyle yavrularım! Benden sonra siz kardeşler olarak birlik ve beraberlik içinde olursanız size kimse zarar veremez ve üstünlük sağlayamaz. Fakat parça parça olursanız,  o vakit düşmanlarınız sizi dağıtmaya fırsat bulur ve sizi mahveder.”

Milletçe zor yokuşları meşakkatle adımladığımız zamanlardan geçiyoruz. 15 Temmuz süreci bize gösterdiki bu milletin veliside bizim deliside. Söz konusu vatan,millet,bayrak ezan olduğu zaman tereddütsüz toplumumuzn herkesimnide insanımız bir araya geldi ve bizi kıramadılar.Türküyle,kürdüyle, çerkeziyle,hepimiz kardeşiz “dedi.

Medine’deki Müslümanların namazı 17 ay boyunca Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya doğru kıldığını belirten Karataş, “Müslümanlar namazda Kabe’ye dönemiyordu. Çünkü Kabe ile ilgili bir emir yoktu. Ancak, Resulullah’ın gönlü hep Mekke’deydi” dedi. Karataş, bir ikindi namazında “Yüzünü Mescid-i Haram tarafına çevir” diye emir gelmesi üzerine artık kıblenin Mescid-i Aksa’dan Mescid-i Haram’a yani Kabe’ye, Mekke’ye döndüğünü söyledi. “Efendimiz buna çok sevindi. Gönlü huzurla doldu. Bundan sonra Kabe daha çok rüyalarına girmeye başladı” şeklinde konuşan Karataş, Hz. Muhammed ve ashabının Mekke’ye, Umre’ye gidişlerini ve Kureyş’in onları engelleme çabalarını da dinleyenlerle paylaştı. Karataş, Peygamber’in ve ashabının niyetinin savaşmak olmadığını ve Mekke’ye yanlarına silah almadan sadece Umre için gittiklerini de hatırlattı.

Gece Belediye başkanı Mustafa Koca’nın günün anısına Mustafa Karataş,İrfan Keskin ve AKB grup organziatörü ve ilahi sanatçısı Ahmet Kemal Bacak’a çini tabak takdim etmesi ile devam etti.

Program sonunda Karataş hoca eşliğinde eller semaya açılar ülkemizin birlik ve beraberliği,huzur ve refahı için hep birlikte dua edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN