HAK-İŞ ÇIKARILAN İŞÇİLER İÇİN DEVREDE

11 şoförün davası mahkemelik olurken işçilerin bağlı bulunduğu Hak-İş'e bağlı Öz taşıma iş sendikasının hem işletme hemde yüklenici firmaya dava açtı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

            Emetbor işletme bünyesinde Emet ve Hisarcık ilçelerinde işten çıkarılan 11 şoförün davası mahkemelik olurken işçilerin bağlı bulunduğu Hak-İş’e bağlı Öz taşıma  iş sendikasının hem Emetbor hemde yüklenici firmaya dava açtığı öğrenildi.

            Kanundaki boşluktan kaynaklanan tazminatlar konusu sebebiyle mağdur olan işçilerin davası Emet gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Mevcut taşeron yasasının henüz yasalaşmaması nedeniyle özellikle taşeron işçilerin tazminat yükümlülükleri gibi haklarında asıl işveren,yüklenici firma ve işçi karşı karşıya getiriliyor.

            Asıl  işveren sözleşme ile işçi tazminatlarının en son ihaleyi alan firmaca ödendiğini belirtirken, işveren konumundaki yüklenici firma ise, yıllarca başka şirketlerde çalıştıktan sonra en son kendi firmalarında 6-7 ay çalışmış işçiye bile kendilerinin yüklü tazminat ödemek zorunda kaldıklarını ve bu durumunda kendilerinde mağduriyet yarattığını ifade ediyor.Yüklenici firma asıl işveren konumundaki işletmece, işçinin her çalıştığı firmadan çalıştığı dönem kadar tazminatı asıl işverenin tahsil edip ödemesi gerektiğini ifade ediyor.

            İşçiler ise taşeron konusunda kanuni düzenlemenin yapılmamış olmasının asıl işveren ve yüklenici firmadan çok kendilerini mağdur ettiğini ifade ediyorlar.

            Hak,İş’a bağlı Öztaşıma iş sendikası Ege bölge temsilcisi Osman Coşkun  haberimiz üzerine gazetemizi arıyarak işin başından beri mağdur olan işçilerin yanlarında olduklarını,gerekli tutanakların tutulup,noterden ihtarların çekildiğini, hem asıl işverene hemde yüklenici firmaya davaların açıldığını açıkladılar.

            Kamuoyu bu davanın ne şekilde sonuçlanacağını merakla bekliyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN