KAMU YATIRIMLARINDA EMET 2018'İ BEKLİYOR

Kütahya'da 2017 yılı Yatırım Programında il genelinde 729 kamu yatırım projesi yer alırken,Projeler için 1 milyar 198 milyon TL yatırım öngörüldü.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

           2017 yılında Kütahya genelinde kamu yatırımları kapsamında 729 adet yatırım projesi yer aldı. Bu projeler için ise, 1 milyar 198 milyon TL ödenek ayrıldı. 9 aylık dönemde toplamda 563 milyon TL harcama yapıldı. 9 aylık dönemde yüzde 47’ye tekabül eden bir nakdi gerçekleşme ortaya konuldu. Bunların içerisinde ulaştırma, madencilik, eğitim gibi diğer sektörler de kamu yatırımları içerisinde ağırlıklı olarak yer alıyor.

Sağlık sektörüne bakıldığında şehir hastaneleri için ayrılan alanlarda proje çalışmaları tamamlandı. Hafriyat çalışmaları ise devam ediyor. 600 yataklı şehir hastanesi başlangıç aşamasında. İlçelerde ise Emet Devlet Hastanesi yüzde 70, Gediz ve Simav Devlet Hastanesi yüzde 95, Altıntaş Devlet Hastanesi yüzde 98 fiziki seviyede tamamlanmak üzere. Bu hastaneler tamamlandığında Kütahya hak ettiği sağlık hizmetini daha uygun alanlarda, daha etkili şekilde alacak.

Madencilik sektörüne bakıldığında ise Hisarcık Espey atık barajı 2. rehabilitsayon işi tamamlandı. Emet sülfirik asit fabrikası yapım işi ile katı atık depolama alanı inşaatı ihale aşamasında, 3. borik asit tesisi yapım işi etüt aşamasında, atık barajı kapasite artırılması projesi yüzde 65, Hisarcık Espey yeni atık barajı yüzde 55, GLİ Ömerler yeraltı mekanizasyon projesi yüzde 55’le devam eden projeler arasında yer alıyor.

 Kütahya şuan ki durum itibariyle ekonomik ve sosyal büyüklükleri ile birlikte 30’lu sırasında yer alıyor.Türkiye’nin ilk 20’sine girme hedefi olan Kütahya bütün çalışmalarımızı da bunlara göre planlıyor.Emet ilçemizde ise 2018 yaplında yol çalışmaları yanında,yeni hastane,sülfirik asit fb yapımı, kyk yurdu yapımı, 3. borik asit fb. Yapımı gibi projelerde kamu yatırımlarını bekleniyor.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN