'MİLLETİN VEKİLİNİ MİLLETİN FABRİKASINA ALMADILAR'

Referandum çalışmaları kapsamında Emet ilçesinde bulunan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Emetbor işletmesinde işçilerle buluşmasına izin verilmemesini eleştirdi.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet ilçesinde sivil toplum kuruluşları ve esnafları ziyaret ederek vatandaşlardan referandumda Hayır desteği isteyen Balbay, Emet bor işletmesinde de işçilerle buluşmak istedi.Ancak işletme müdürlüğünce buna izin verilmeyerek fabrikaya alınmadığı belirtildi..

            Emet CHP İlçe başkanlığında bir basın açıklaması yapan Mustafa Balbay yaşanan üzücü olayları kınadı.

            Balbay bor madenlerinin yüzde 70’ine sahip olan ülkemizde,bu madenin yüzde 70’inin bulunduğu bu  coğrafyada Emet ilçemizde  bu tesislere bir milletvekilin girmesi yasak.Ben işçilerimize bir merhaba diyecektim.Biz nerede ne diyeceğimizi biliriz. Orada insanları herhangi bir olumsuzluğa sürüklüyecek, görevlerini yapmalarını engelleyecek bir davranışta bulunmak zaten bizden beklenmezdi.”dedi.

            Bor madenlerinin varlık fonuna devredilirken uluslar arası tüm yabancı sermayelere kapılarını açarken bu ülkenin bir milletvekiline kapılarını kapatmasının ülkemizin geldiği noktayı göstermesi açısından önemli olduğunu belirten Milletvekili Balbay;”Bor madenlerimizi varlık fonuna devrederek  memleketimizi adeta yokluk fonuna  çevirdiler. Bakınız ülkemizin yer altı ve yer üstü kaynaklarını varlık fonuna devrederek uluslar arası finans çevrelerine ipotek edecekler. Bu kapılar yabancı sermayelere açık ama bu milletin vekiline kapalı. Yaşadıklarımız ülkemizin geldiği durumun en net fotoğrafıdır. Atasözümüzde “Geçti bor’un pazarı” tabiri ile başlayan sözümüz olsada, bizler “Hayır,geçmedi  bor’un pazarı diyeceğiz. Bizim yüreklerimiz,beyinlerimiz bu vatan sevdası ile çarptığı müddetçe  eninde sonunda bu kaynakların ülkemiz yararına kullanılması için hep birlikte mücadele edeceğimize inancımız tamdır”dedi.

            16 Nisanda yapılacak olan referandumun tekrarı olmayan bbir oylama  olduğunu vurgulayan Milletvekili Balbay;” Önümüzde ki genel seçim veya yerel seçimlerde oyunuzu istediğiniz partiye verin.Ama bu referandumun tekrarı yok.Bu referandum Cumhuriyetin referandumu,bu referandum Atatürkümüzün  kurduğu ve açılışını yaptığı millet meclisimizin ülkemizin geleceğinde varolmasına tamam mı devamı  oylamasıdır.Bu Cumhuriyetle bu meclisle devam diyorsak oyumuzu kahverengiye güçlü bir şekilde Hayır diyerek basacağız.”dedi.

            CHP Emet ilçe başkanı Deniz Altınsoyda referandum sürecinde ilçeye gelen Ak parti Kütahya Milletvekillerinin her defasında Emetbor işletmesine alındığını belirterek;” Sayın vekillerimiz geldiklerinde işletmemize rahatça girerek işçilerimizle bir araya gelebiliyorlar. Hatta işlerin aksayabileceği düşünülmeden , Milletvekilleri beklenirken işçilere 15-20 dakika geç yemek servisi bile yapılabiliyor. Emetborda çalışan her işçi Evet demiyorki?Hayırcı işçi arkadaşlarımız bizlere neden sizlerde milletvekillerini fabrikaya getirmiyorsunuz diye tepki gösterdiklerinden bugün sayın Mustafa Balbay’ı işçilerimizle buluşturmak istedik. Maalesef idaremiz izin vermedi. Bu çifte standartı ve ilçemize gelen bir milletvekiline yapılan bu muameleyi kınıyorum “dedi.

          Balbay'ın partide yaptığı basın açıklamasına Emet demokrat parti ilçe başkanı Ahmet Yetilgen ynısıra Kütahyadan Balbayı görmeye gelen Mhp'li gençlerin bulunması dikkat çekti.Balbay Emet ziyaretlerinde belediye başkanı Mustaa Kocayı makamında ziyaret ederken ilçemiz oda başkanları ilede biraraya geldi. Akşam saatlerinde esnaf ziyaretlerinide sürdüren ve kahvehanelerde de halkla buluşan Balbay daha sonra ilçemizden ayrıldı.

            

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN