NAZLI 2018 YATIRIM YILI OLACAK

2018 yılında 85 Milyar TL daha fazla ödenek ayrıldığını bu artışın Kütahya ya büyük artılar katacağını ifade eden AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı,Emet hastanesinin 2018 yılında hizetme geçeceğini söyledi.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

2017 yılına göre yatırımlara 2018 yılında 85 Milyar TL daha fazla ödenek ayrıldığını bu artışın Kütahya ya büyük artılar katacağını ifade eden AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Bütçe görüşmelerini ve 2018 yılına yönelik ilimizde yapılacak çalışmaları gazetemize değerlendirdi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı Yaptığı değerlendirmede:” 2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı 11.12.2017 tarihinde TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlanmıştır. 22 Aralık itibariyle bütçe görüşmelerimiz tamamlanacaktır.

Genel Kurulda görüştüğümüz 2018 yılı bütçesi Ak Parti Hükümetlerinin hazırladığı 16. Bütçedir. Her zaman olduğu gibi “insanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışını yönetimde kendine prensip edinen Ak Parti 2018 yılı bütçesine de insan odaklı, refah ve huzuru esas alan Türkiye’nin geleceğini hesaba katan; büyümeyi, istihdamı, yatırımı destekleyen ve mali disiplini gözeten bir bütçe olarak sunmuştur.

2018 yılı Kütahya içinde önemli bir yatırım ve hizmet yılı olacaktır. Sadece Dumlupınar Üniversitemize ayırdığınız bütçe 2018 yılı için 230 milyon TL’dir. 2018 yılı bütçemizde Mahalli İdarelere ayrılan ödeneği %17 artırdık. Bu kapsamda Kütahya Belediyemizin 2018 yılı bütçesi 526 milyon TL, İl Özel İdare bütçemizde 132 milyon TL olarak öngörülmüştür.

2018 yılı Merkezi Bütçemizdeki yatırım ödeneklerindeki artış Kütahya açısından da önemli bir yatırım atağına imkân sağlayacaktır. Sanayileşmede son yıllarda önemli bir çıkış yakalayan Kütahya 2018 yılında Altıntaş Zafer OSB’de yatırımcılara arsa tahsisine başlayacak, bunun yanında Dumlupınar Üniversitesi tarafından yapımı tamamlanan Teknokent Projesi üniversite sanayi işbirliğine imkân hazırlayacaktır. Serbest Bölge Kuruluş çalışmaları hız kazanacak, Tavşanlı ve Gediz ilçelerimizde mevcut OSB’leri alan genişletme işlemleri devam edecektir.  Eti Bor İşletmesi ve GLİ’de yeni tevsii yatırımlarla kamu adına

UNESCO Yaratıcı Şehirler ağına girerek bir marka şehir olan Kütahya, Kültür Bakanlığımız tarafından 2018’de bir çok yatırım alacaktır. Kütahya Kalesinin restorasyonu, Aizonai Antik Kenti düzenlemesi, Arkeoloji ve Maden Müzesinin tamamlanması ile 2018 kültürel bir kalkınmanın yılı olacaktır.

EMET HASTANESİ 2018 YILINDA HİZMETTE

Şehir Hastanesi yapımına başlanması; Gediz, Simav, Emet, Altıntaş devlet hastanelerinin tamamlanması Aslanapa, Domaniç hizmet binalarının yatırıma girmesi ile sağlıkta da önemli bir hizmet yılına gireceğiz.

Eğitimde son 15 yılda 201 okul 2288 derslik yapmış bir iktidar olarak 2018’de 187 ek derslik 20 yeni okulu tamamlayacağız.  Böylelikle eğitim de Kütahya’nın alt yapı eksiklerini tamamlamış, ikili eğitime tamamen son vermiş olacağız.

2018 yılı sadece birkaç başlıkta özetlediğimiz gibi Kütahya için önemli bir yatırım ve hizmet yılı olacaktır. Bu vesileyle 2018 yılının tüm Kütahyalı hemşehrilerimiz, ülkemiz ve insanlık için barışa ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum.” Dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN