TAVŞANLI-EMET YOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Tavşanlı-Emet –Simav Karayolunda Tavşanlı istikametinden Emet'e doğru 19 km yol yapım çalışmaları yüklenici firmaca sürdürülüyor

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

29.11.2016 tarihinde Karayolları genel müdürlüğü 14. bölge müdürlüğünce açık usulde edilen ihale ile Tavşanlı-Emet –Simav Karayolunda Tavşanlı istikametinden Emet’e doğru 19 km yol yapım çalışmaları yüklenici firmaca sürdürülüyor.

İhale edilen 19 kmlik yol için 16.02.2017 tarihinde yapılan itirazlar 21.04.2017 tarihinde toplanan komisyon kararı ile reddedilmiş ve firmaya iş teslimi yapılmıştı.

19 Km.lik yolun Toprak Tesviye, Sanat Yapıları, Üst Yapı ve Köprü İşleri 800 takvim gününde tamamlanacakken firmaca Çöğürtlen mevkiinde çalışmalar sürüyor. Danış yapıca Çöğürtlen mevkiinde köprü ayakları için zemin sertleştirme çalışmaları yapılıyor.

Emet-Tavşanlı yolunun son etabı olan bu önemli proje ile asit kamyonlarının şehir içine girmesi engellenmiş olacak, şehir trafiği de ayrıca rahatlamış olacak. Yol yapımı için gerekli ödenekler çıkarılırken yeni Emet-Tavşanlı yolunun bağlantısı olarak tamamlanacak.

78 Milyon 500 bin Liraya mal olacak bu kısmın 01.06.2019 tarihinde bitirilmesi için yüklenici firmaya 800 gün süre verilerek  projenin tamamının 2019 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Bu arada Emet’ten Tavşanlı istikametine 7.9 km si yapılan ve heyelan nedeniyle göçme meydana gelen yolda ise, güzergah değişikliğine gidilecek. Heyelan bölgesinde yolun, eski yol güzergahından genişletilerek  bağlanacağı edinilen bilgiler arasında.Tavşanlı Emet karayolu daha önce 51 km olarak tamamı ihaleye çıkmış ancak yüklenici firma şartları yerine hgetirmeyince feshe dilmişti.Daha sonra yolun 23 km ve 19 km ayrı ayrı ihale edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN