UMUDA YOLCULUK-2 SİNEMALARDA

Emetbor işletmesine alınacak olan 12 lise 2 üniversite mezunu için mülakatların Ankarada yapılacak olması Emet'te hayal kırıklığı yarattı

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

 

         Emetbor işletmesine alınacak olan 12 lise 2 üniversite mezunu için mülakatların Ankarada yapılacak olması Emet’te hayal kırıklığı yarattı. Önceki alımlard olduğu yüzlerce işçinin Ankaraya götürülmesine hem müracat eden işçiler hemde vatandaşlar tepki gösteriyor.

            Daha öncede az sayıda alıma rağmen yüzlerce gencin Ankaraya çağırılmasını eleştirlere neden olurken güvenliğin gerekçe gösterildiği karar kamuoyunca kabul görmüyor. İşçiler ve vatandaşlar mülakatların Ankaradan görevlendirlecek 3  personelin buraya gelerek yapabileceğin, sonuçları ise birhafta on gün sonra açıklayarak güvenlik sorunu yaşanmasnını önüne geçilebileceğini belirterek kararı protesto ediyorlar.

            Bazı işçiler alınacak işçiler belliyken bile bile Akaraya gitmek zorunda kalmanın partiye ve müdrlüğe duyulan güvenin azadığına dikkat çekerek gitmemeleri halinde istimlak haklarının ölecek olmasının işçileri mağdur ettiğini ifade ediyorlar.

            Kırka ve Bandırmaya yapılacak alımlar içinde mülakat yeri Ankara olarak belirlenirken, Emet ilçesinde az sayıda alım olacağı ifade edilerek mülakatların Emet’te yapılabilineceği  belrtiliyor. Vatandaşların talepleri genel müdürlüğe siyasi kanatça iletilirken  3 işletmeye alımların merkezde yapılacağı ifade edilirken bundan sonraki alımlar için konunun değerlendireceği ve gerekli çalışmanın yapılacağının ifade edildiği belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN