ADAK KURBANI KESELİM - A.Kadir Ekmekçioğlu

ADAK KURBANI KESELİM


GÜNÜN SÖZÜ: Bir sadaka ve hayır bin musibeti giderir.

Adak nedir. Bir dileğin gerçekleşmesi amacıyla kurban kesip yoksullara dağıtmak veya kutsal olduğuna inanılan bir yüce niyette bulunmak.

Her nedense Emet ilçemizin bir çok işlerinde beklenmedik sıkıntılar ve olumsuzluklar yakamızı bırakmıyor.

Yıllardır ilçemizin yollarının yapılmasını bekledik. Yollarımızın ihaleleri yapıldı. İhalelerden kaynaklanan bürokratik işler yüzünden tekrar ihaleler yapıldı. Yollar yapılırken güzergahlardaki istimlaklar dan sıkıntılar yaşandı. Bunlar aşıldı. Yol yapımlarının bir kısmı yapılarak ulaşıma açılacak derken bu defa da hesapta olmayan güzergâhta yeraltı kaynak suyunun oluşturduğu heyelan yapılan bölümün ulaşıma açılmasını engelledi.

Emet-Çavdarhisar yolu. Burada da yapılan ihaleden sonra yüklenici firma gerçekten işe hızlı başladı. Kısa sürede yolun alt yapısını büyük ölçüde tamamlarken ihaleye yapılan itiraz üzerine bu yolda durma pozisyonunda. Yolun bir bölümü gerçekten ulaşımda büyük sıkıntı yaşatıyor. Yağışlı günlerde araçlar yolda güçlükle seyir ediyor. Hele önümüzdeki bu yılda araçlar için gerçekten zor olacak.

İlçe merkezinde yapımı büyük ölçüde biten kısa bir bağlantı ile ulaşıma açılacak çevre yolu. Ne oldu? Yol güzergahı belirlenirken bazı yerlerin istimlak işleri yapılmadan işe başlanması yoldaki sıkıntıların ana kaynağı.

Bor’a işçi alımlarında ilçemizdeki işsiz gençlerin göz ardı edilmesi. Yıllardır yapılacak denilen cezaevi her dönemde eren aşı gibi gündeme getirilip sonunda kursaklarımızda kalması. Kocakıran tepesinin ıslahı ve burada yaşanan olumsuzluklar (Burada heyelan tehlikesi var dediğimde gülenler şimdi burada ciddi ve kalıcı çalışmalar yapıyor).Kongre merkezi, KYK Öğrenci yurdu, çimento fabrikası yapımları. Buna benzer vaatler ve bol keseden sözlerin hiç birisi bir türlü yapılamıyor. Bu nedenle bu ilçenin her konuda bir şey yapmağa kalktığında heveslerimiz kursaklarımızda kalıyor.

Yıllarca memleketimizde taşımalı sistemle okul ve sağlık sıkıntıları yaşanırken birde bu sene kadro eksikliği yüzünden atanamayan  köy imamları veya atandıktan sonra kurum içi eğitim nedeniyle aylardır boş kalan köy camilerine, zaten görevli eksiği yüzünden sıkıntı çeken merkez imamlarının Cuma namazı kıldırması için yapılan görevlendirmeleri taşımalı imam esprilerine yol açmakta Öyle ki merkezden köylere taşımalı gidip imamsız kalan camilerde Cuma namazı için ilçe müftüsünün gidip görevi ifa ederek eksik tamamladığı da dikkatlerden kaçmamakta. Ne diyelim Allah kolaylık versin herkese.

 Böyle olumsuzlukların yaşandığı yerlerde bir deve kurban edilerek olumsuzlukların giderileceği inancı vardır. Acaba bizde bu bir deve kurban ederek olumsuzluklardan ve nazarlardan korunsak ve kurtulsak derim.

PARK SORUNU

Gün geçmiyor ki ilçede araç parklarından dolayı tartışmaların arkası kesilmiyor. Bu konuda bir türlü radikal kararlar alınmalı. Esnaflar Kaynarca caddesinde saatlerce araç parklarından şikayetçiydi. Esnaflar iş yerlerinin önünde kısa sürede park edip alış, veriş yapamayan müşteri kayıplarından yakınıyordu. Belediye yolun bir kısmını dubalayınca kızılca kıyamet koptu. Sonuç; herkes belediyeyi suçladı. Şimdi sorun çözüldü mü? Hayır neden mi ? Her iş yeri sahibi kendi özel araçlarını (bazıları kendi çalışanlarının araçlarını da cadde boyunca sabahtan akşama kadar park edince sıkıntılar arttı. Dışarıdan gelen misafirler park yeri bulamaz oldu. Bir diğer esnaf dükkanına gelip alış veriş yapacak kişiler park yeri bulamaz oldu. Bu konuda bu güzergahtaki esnafların çoğunluğu ve vatandaşların belediyeden bir talebi var. İlçe içinde paralı park uygulamasının acilen başlatılması isteniyor. Bu hem belediyemize gelir kaynağı olur, hem de paralı park olunca bir çoğu araçlarını Kaynarca caddesi ve diğer güzergahlara değil başka geniş alanlara park edeceklerdir. Bakalım esnafın ve vatandaşın sorunu.

OKURLARIMDAN

İlçenin çözülemeyen çok basit bir sorunu başıboş köpekler. Yine son günlerde sürüler halinde cadde  ve sokaklarda devriye geziyor. Gece gündüz insanlara saldırıyor. Özellikle yaşlı ve çocuklar sokaklara çıkmaz durumda. Allah aşkına bu soruna bir çözüm bulunsun.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
10May

Hayra Alamet Değil

25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler