BİZİMKİ ÇOK AKILLI OLMASADA OLUR - A.Kadir Ekmekçioğlu

BİZİMKİ ÇOK AKILLI OLMASADA OLUR


GÜNÜN SÖZÜ: Ağlamayan ve istemeyen bebeğe mama verilmez.

Sayın cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin yeni şehircilik vizyonu, gelişen ve değişen koşullar çerçevesinde şehirlerimizde kimlik, planlama ve yeni yaşanabilir birer şehir olmasına çok özen göstermektedir. Bu nedenle de Beştepe de çevre ve şehircilik bakanı sayın Mehmet Özhaseki ve çok sayıdaki bilim adamları ve akademisyenlerin katıldığı toplantı yapıldı. Toplantıda akıllı kentler planlanıyor. Bunda da belediyelere daha çok sorumluluk getiriliyor. Akıllı kent uygulamasında şehirlerin bundan böyle kaderine terk edilen değil, gelişen ve büyüyen bir yaşam alanı olması hedefleniyor.

Gerek sayın cumhurbaşkanımızın, gerekse sayın bakanın bu güzel çalışmaları katılmamak mümkün değildir. Bu çalışmalarda kentsel dönüşümlere de ağırlık verilecektir. Bir Emet’li olarak çalışmaların Emet ilçemizde de hemen uygulanmasından yanayım. Zira Emet 1922 deki işgal döneminde bir tek sağlam bina bırakılmadan yakılmıştır. Atalarımız da derme, çatma yangın duvarları üzerine bugün ilçenin ¼ nü tekamül eden barınaklarını yapmışlardır. Bugün bu eski kerpiç ve ahşap evlerde yaşayan binlerce kişi vardır. Lakin bu evlerin bir çoğu oturulamaz halde ve virane haldedir. Oturulur halde olanlar ise bakım ve onarıma ihtiyaçları vardır. Bu evlerin hemen hemen hepsi SİT olarak tescillenmiştir. Dolayısıyla ilçenin bir çok semtinde her an can ve mal kaybına neden olacak haldedir.

En önemlisi Emet her an büyük depremlerin beklendiği pay hattındadır. Bir depremde çoğundan canlı kurtulmak da mümkün değildir. Bu nedenle biz akıllı kent uygulamasından vaz geçtik. Bizim ki çok akıllı olmasa da olur. Yeter ki enkaz halinde olan evlerin yerine kentsel dönüşüm veya sittir denilen evlerin yerine vatandaşın başını sokup barınabileceği evlerin yapılmasına imkan sağlanmalı.

KIRICI OLMAYALIM

Muhtemelen nisan ayına anayasa için bir referandum oylaması yapılacak. Yeni anayasayı isteyenler evet, istemeyenlerde hayır oyu kullanacak. Anayasa için bir çok kişi niye göre oy kullanacağı tam anlamı ile bilmiyor. Takım tutar gibi kutuplaşmalar var. Buna gerek yok. Allah herkese akıl vermiş. Önümüzde de uzun süre var. Eski ve yeni anayasa maddelerini okuduğumuzda nasıl oy kullanacağımız az veya çok şekillenecektir. Yok efendim evet diyen karşı kişileri, hayır diyenler de karşı kişileri vatan haini olarak itham etmeleri çok yanlıştır. Elbet de evet diyenlerde, hayır diyenlerde vatanımızı seviyoruz.  Vatan sevgimizi kimse sınamaya kalkmasın. Elbette sohbet ve toplantılarımızda günden anayasa değişikliği olacaktır. Bunları konuşacağız. Ama kimse, kimseyi kırmadan Yarın yine yüz, yüze bakacağımızı, neş’e de ve tasa da birlikte olacağımızı unutmayalım. Allah ülkemiz için ne hayırlı ise onu versin.

GÖREVİMİZ YOL GÖSTERMEK

Gazeteciliğin de meslek adapları ve kuralları vardır. Hemen eline baltayı al. Sağa ve sola sallayarak etrafı ve kişileri kırıp dökmek değildir. Bende haberlerimde ve köşe yazılarımda meslek kurallarına azami şekilde uyuyorum. Geçen köşe yazılarıma belediyemizin ilçede yapmak istediklerine yol gösterici veya fikir verme babından konuları yazdım. Sayın Mustafa Koca yeni dönemdeki alt yapı ve diğer konularda bir açıklamalar yapmış. Demek ki köşe yazımı okumuş ve daha geniş bir açıklama yapmayı yeğlemiş. Bu cesaretinden dolayı başkanı kutluyorum. Dilerim sayın başkan ilçem menfaatleri konusundaki geçmiş ve gelecek yazılarımla ilgilenir. İlçede yaşayanların ve ilçesini sevenlerin sosyal medya sayfalarındaki görüş, düşünce ve önerilerine de aynı duyarlılığı gösterir.

UMDUĞUMUZ OLMADI

Emet devlet hastanesine bir kadın doğum ve bir çocuk uzmanı beklentimiz gerçekleşmedi. İsteğe bağlı uzman atamalarında ilçemizi isteyen kadın doğum ve çocuk uzmanı olmadığından ocak ayındaki tayinlerde umduğumuz olmadı. Yetkililerden edindiğimiz bilgiye göre mart ayında ki mecburi hizmete dayalı uzman tayinlerinde İnşallah yüzümüz güler. Başka söylenecek söz de yok.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
10May

Hayra Alamet Değil

25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler