YOK OLAN İNSANLAR VE MESLEKLER - A.Kadir Ekmekçioğlu

YOK OLAN İNSANLAR VE MESLEKLER


GÜNÜN SÖZÜ: HER MESLEK ALTIN BİLEZİKTİR

Her insan yaşamını sürdürebilmesi için bir meslek sahibi olması şarttır. Bazıları okuyarak meslek sahibi olur, bazılar ise el sanatları ile kazanç sağlayarak geçimlerini sürdürür.

Günümüzde ve özellikle ilçemizde okuyamamış veya okumamış gençlerimiz bir usta yanında meslek öğrenmemişler ve sadece Bor işletmesinde işe girmek için bekliyorlar .Bu son derece yanlış. Çünkü herkesin devlet işine girmesi zor ve imkansız.

Geçmişe şöyle bir bakıyorum. O yılların Emet’in de her meslekten ustalar vardı. El sanatları ve emekleri ile geçinirler ve mesleklerinin devamı için çıraklar yetiştirirdi. Örneğin semercilik, nalbantlık ,kalaycılık, marangozluk ,mobilya, teneke ve lehim, terzilik, berberlik, su tesisatçılığı, oto tamirciliği, yağcılık, demircilik ve buna benzer gibi. Bugün ilçemizde birçok el sanatı mesleklerinin ustaları Hüseyin Yıldırım, Gültekin Fidan, Muhittin Gündüz, Ahmet Kalaycı, M.Ali Uludoğan son olarak Halil Toprak gibi değerli ustaların vefatından sonra bu meslekleri sürdürecek insanlar kalmadı. Bu vesile ile bu ustalar Allah rahmet eylesin diyorum. Bugün ve yarın bir çok işlerimiz için çevre ilçelere gitmek durumunda kalacağız. Halk eğitim merkezi birçok mesleki kurslar açıyor. Ama doğru dürüst katılan yok. Bu çok vahim. Başta anne-babalar çocuklarınıza iyilik yapmak istiyorsanız onların meslek öğrenmelerini sağlayın. Gençler illaki Bor da taşeron olarak çalışmak yerine el sanatı ve meslek öğrenin kimseye eyvallahınız olmasın. Tarım ve hayvancılık da ilçemizde yok oluyor. Her ne kadar devlet çeşitli teşvikler sağlasa da mazot ve gübre fiyatlarının pahalı olması en önemli etken.

HAYDİ HAYIRLISI

Yıllardır bir türlü uzman sıkıntısı yaşadığımız Emet devlet hastanemize 1 genel cerrah, 1 anestezi uzmanı, 1 aile uzmanı ve 1 de pratisyen hekim tayini yapıldı. Çocuk ve kadın uzmanı bulunmayan bu hastanemize yapılan yeni uzman ve doktor atamalarına vesile olan Akparti ilçe başkanlığına, millet vekilimiz Vural Kavuncu’ya emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Gönül ister ki; Emet devlet hastanemizin diğer uzmanlarının da en kısa zamanda ilçemize kazandırılmasını umarım.

Başka Yağcıklı Bor yatırımları konusunda da yaptığı açıklamalar elbette sevindiricidir. İnşallah Bor işletmemize alınacak tüm işçilerin Emet ve Hisarcık ilçelerinde ki işsiz gençlerimizden alınır. Bunu istemek her iki ilçenin hakkıdır. Zaten var olan arsenik ile zehirlenen yöre halkı birde yeni yapılacak sülfürik asit fabrikasından dolayı zehirlenmeye devam edecek. Bölgedeki tarım alanları da tarım yapılamaz hale gelecek. Biz bunlara katlanıyorsak yetkili ve ilgililerinde işçi alımında yöre halkına öncelik tanımalı değil mi?

2017 yılında il genel meclisimizin yatırımlarını merak ediyorum. Sanırım bir yetkili ve ilgili çıkar 2017 yılında Emet ilçemize şunlar yapılacak der ve bizde seviniriz. İnşallah yıkılan Cevizderesi ilköğretim okulumuz da programa alınmıştır.

Acizane olarak Emet ve Hisarcık halkının piknik yeri olan Yenice köy hudutlarındaki Tahtalı mevkiine halkın faydalana bileceği güzel piknik alanları ve yazın yatılı kalınabilecek sosyal tesisler yapımı kimsenin aklına mı gelmiyor, yoksa istemesini bilmiyoruz. Bu konun ilgili ve yetkililerinden rica ediyorum. Ne olur böylesine güzel yeri bugün değerlendirmeyip de ne zaman değerlendireceksiniz Allah aşkına.

FISILTI GAZETESİ YAYINDA

Her yerde olduğu gibi ilçemizde de fısıltı gazeteleri var. Son günlerde büyük bir kurumda yeni tayinlerin olacağı yüksek sesle dillendiriliyor. Kimlerin merkeze alınacağı, yerine kimlerin atanacağı dahi fısıltı gazetesinin manşetlerinde. Birde bazılarının işine gelmeyen gerçekten can siperane çalışan kişilerin tayini için uğraştıklarını duyuyorum. Bu hiç etik değil. Akparti ilçe başkanı sayın Mehmet Yağcıklı’nın da bu tayinle ilgisinin olmadığını adım kadar eminim. Karşı çıkacağına da. 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
10May

Hayra Alamet Değil

25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler