BALLI BÖREKLİ GÜNLER - A.Kadir Ekmekçioğlu

BALLI BÖREKLİ GÜNLER


GÜNÜN SÖZÜ: Seçimler gelip geçici,dostluklar bakidir.

Genel seçim için start verildi. 24 haziran da cumhur başkanlığı ve millet vekilleri seçimi için oy kullanacağız.Bu seçimde Emet’liler dayanışma ve kalkınma derneği başkanı İsmail Elmacı,25-26 dönem millet vekili aday adayı olan Tuğba Mecit,Mali müşavir İsmail Tosun ve Dumlupınar üniversitesi yapı dairesi şube müdürü A.Hamdi Oktay ve Mali müşavir sigortacı Hüseyin Kasap gibi beş değerli hemşerimiz de AKP den aday adayı olarak başvuruda bulundular.Dilerim bu defa Emet’ten bir kardeşimize şans tanınır.Yıllardır hak ettiği hizmetleri alamayan ve yine yıllardır sorunları giderilemeyen ilçemize hizmet edecek bir millet vekilimiz olur. Şimdiden dört kardeşimize başarılar dilerim.

Son duruma göre her zaman olduğu gibi en fazla adaylık baş vurusu iktidar partisinde oluyor. Elbette deneyimli,tahsilli ve becerili kişiler aday olduğu gibi birde bürokraside daha iyi yer edinmek,iş adamları daha ballı ihaleler alabilmek için isim yapmak içinde adaylık başvurusunda bulunuyorlar. Onlarda ballı börekler arıyorlar.

Bu seçim geçmiş seçimlere göre biraz daha sert geçecek gibi.Vatandaşlar ekonomik krizlerden fazla etkilenmiş görünüyor. Herkes gerçekten çok gergin. Köyde kent de en küçük olaylarda bile barut fıçısı gibi hemen patlıyor. Bu durum seçim çalışmalarına da yansıyacak gibi. İnşallah olmaz ama partilerin köy,çarşı ve kapalı alanlardaki toplantılarında her iki taraf da sabırlı,selamat ve hoş görülü olursa tatsızlık yaşanmaz.Adaylarda geçmişte olduğu gibi yapamayacakları işleri ne olur vaat etmeyiniz Bu seçimler gelip geçidir.Ama dostluklar her zaman bakidir.Yarın acılı veya neşeli günlerde birlikte olacağımızı asla unutmayalım.

Hülasa; bu seçimlerin ülkemiz açısından İnşallah hayırlı olur.

EMET TE GENEL AF İSTİYOR

Sayın cumhur başkanımız ve hükümet imar başta olmak üzere bir çok konuda yeni af hazırlığında. Bu toplum tarafından olumlu karşılanıyor.

Acaba Emet ilçesinde elle tutulur hiçbir tarihi eser bulunmazken yüzlerce ev veya iş yeri SİT olarak tescillenmiştir.İlçenin büyük bölüme de kentsel SİT alanı olarak tescillendi. Bu nedenle yüzlerce insan eski evlerini tamir ettiremiyor. Devletimiz imar affında acaba Emet’in durumu bir bilse inanıyorum kesin bu ilçeyi de af kapsamına alır.Bizler de eski evlerimizi yıkıp yerine yenilerini yaparız veya bürokratik engeller olmadan bakım ve onarım yapabilir. Haydi o zama Emet deki tüm siyasi partilerin başkanları tam zamanı bu işe bir el atınız.

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!