Körükçüler! - A.Kadir Ekmekçioğlu

Körükçüler!


GÜNÜN SÖZÜ:Her laf getirip götürenlere itibar etmeyiniz.
Yaşadığımız coğrafyada çeşitli nedenler ile sevmediği kişileri kötülemek veya karalamak amacıyla yaptıkları olaylara değişik terimler kullanılır.Mesela; körükçü, mikser,dedikoducu ve buna benzer terimler kullanılır.
Konuyu biraz daha açalım.Bazı insanlar kişiler arasındaki kavgaları kızıştırırlar.Kavgaları körüklerler.Basit olayları kızıştırmak, şiddetlendirerek çıkar sağlamak ajitatör(duygu sömürüsü) ile hareket ederler.Bir başkalarına yalakalık yapmak için tarafların arasını açarlar. Sonrada karşıdan seyir ederler. Hasımlarına karşı başkalarını gammazlarlar.Hiç yoktan insanların arasını açarlar.İnsanların arasına fitne sokarak onların aralarını açarlar. Kavga etmelerinden keyif alırlar,Kişisel menfaat sağlarlar.Dost görünerek insanların yüzlerine gülerler, arkasından kuyularını kazarlar.Hülasa bunlara genellikle körükçü denilir.İşte bu nedenlerle hiç istenmeyen olaylar oldu.Çok masum insanlar hayattan koparıldı.Masum çoluk çocuklar perişan oldu.
Önümüzde seçimler var.Yine malum körükçüler sahnede olacaklar.Dedi kodu ve laf taşımalarla ortamı gereceklerdir.Lütfen bunlara itibar etmeyiniz.
Laf getirip götürmek. Peygamberimiz Hz.Muhammed İbni mevzuda Adh kelimesinin ne demek olduğunu şöyle söyledi.İnsanların arasını bozmak için laf taşımak demektir.Gıybet etmekle kovculuk yapmak Hz.Muhammed (S:A.V)  Laf getirip götürmek Kalem suresinde kusur peşinde konuşan,laf getirip götüren kimse cennete giremez.
Bizlerde geçmişte,dün ve günümüzdeki kavbga,yaralama ve cinayetlerin arkasında körükçüler vardır.Aileler arasındaki kavga ve boşanmalarda da kesinlikle körükçüler vardır.

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • Abdullah | 26 Ocak 2024 12:24

    Günümüzün en büyük sorunu aynen bu

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!