BAŞKANA ARZU HALİMİZ VAR - A.Kadir Ekmekçioğlu

BAŞKANA ARZU HALİMİZ VAR


GÜNÜN SÖZÜ: Sosyal ilişkiler ve temaslar her zaman iyi olur

Yerel seçimler yapılalı dört ay oldu.Birçok yerde eski başkanlar yerlerini korurken bir çoğuda değişti.Bunlardan biriside Emet belediyesi.

Yeni göreve gelen belediye başkanları haklı olarak teslim aldıkları belediyelerin taşınır,taşınmaz neleri varsa öğrenmenin yanında yine belediyelerin hesapları (ne kadar kasada parası var.Ne kadar borçları var) bunları öğrenmek ve bilmek zorundalar.Bunları öğrendikten sonra mutat belediye hizmetlerinin yanında kafalarında tasarladıkları,planladıkları işleri yapmak için çalışmalarına devam edeceklerdir. Birde hesapta olmayan ekstra ve zorunlu yapılması gereken işlerde olacak.Bu nedenle yazılı ve görsel medyada yeni başkanlar özellikle belediyelerin borçları ve mevcut para durumunu açıklıyorlar.Bir yerde haklılar.Önce dönemin altından kalkınmaz borçları iyi niyetli ve çalışmak isteyen başkanların ellerini kollarını bağlıyor.

Bu durum ilçemiz belediyesi içinde geçerlidir.Başkan Hüseyin Doğan elbette Emet belediyesinin ekonomik durumunu öğrenmiştir.Bu şartlar altında vaat ettiklerini ve kafasında tasarladığı veya planladığı işleri yapabilecek mi?

Örneğin,yıllardır delik deşik olan,alt yapı ki;su şebekesinin yenilenmesi gerekiyor.Başkan Doğan bu konuda İller bankası ile verimli ve olumlu çalışmaların sonuna geldi.İnşallah kısa zamanda altyapı yenilenecek.Yıllardır Kütahya katı atık birliğine olan borçlar nedeni ile ilçemizin çöp sıkıntısını nasıl aşacak.Çevre düzenlemesi planlarını nasıl yapacak?

İlçede herkes ana sorunlar başta olmak üzere başka istekleri ve taleplerinin yerine getirilmesini isteyecek ve bekleyecektir.Bu da onların doğal hakları.Ama belediyenin durumunu bilmedikleri için yarın başkan Doğan ve ekibine yalan-yanlış karalamaya başlayacaklardır.

Bu nedenle sayın başkan Hüseyin Doğan’nın daha önceki  sohbetimizde konuştuğumuz ve kendisinde yapmak isteği bir halk günü tertiplemesi bekleniyor.Haydi başkan,bu bayramda ilçe halkımızın ve dışarıdan bayrama gelecek değerli hemşerilerimizin de katılımı ile halk günü tertipleyiniz. Belediyemizin durumu,kısa vadeli ve uzun vadeli acil işler nelerse bunu halkımızla paylaşmanızı,son aylarda Ankara ve diğer illerdeki temaslarınızda neler yaptığınızı ilçeye yeni neler kazandırmak istediğnizi da halka anlatın  ve toplantıya katılan kişilerin olumlu ve güzel görüş ve düşüncelerini de öğrenme fırsatınız olacaktır.

GERÇEKTEN ÜRETİCİ PERİŞAN

Geçen yazımda sülfürik asidin doğaya ve insan sağlığına verdiği zararları yazmıştım.Bu yazımı okuyan yüzlerce çiftçi tarım alanlarındaki durumları anlattılar.Ürünlerinde siyah lekeler ve kararmalar oluyormuş.Domateslerin dalında çürüdüğü anlattılar.Buğday ürünlerinde de danelerde kararma ve cılızlık olmuş.Üretici bu konuda yetkililerin kendilerini bilgilendirmelerini bekliyor.

HALK ÇİÇEK KAYMAKAMI SEVİYOR

Bu yaşıma kadar ilçemize görev yapan çok kaymakam gördüm.Bazıları halkla temastan kaçınır. Bazıları da halkla ile iç,içe olurdu.Halkın devletten ve kaymakamlardan isteklerini dinlerdi.Kurumlar ile ilgili dilek ve temennilerini kaymakama anlatırlar.Bunu yapan kaymakamları da asla unutmazlardı.Şimdi ilçe kaymakamı sayın Hasan Çiçek de halkla iç,içe oluyor.Köylere gidip onlarda yapılanları denetlemenin yanında köylerdeki vatandaşların sorunlarını dinliyor.Çiçek kaymakam fırsat buldukça ilçe merkezinde esnaf ziyatretleri,Salı pazarında da üretici ve esnaflarla ve vatandaşlar ile temaslar kuruyor.Hem gönül alıyor.Hem de onların sorunlarını çözüyor.Bu nedenle ilçe ve köylerde herkes Çiçek kaymakamı sevdikleri söylüyorlar.

                               

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!