BİLİNÇ ENERJİDİR - A.Kadir Ekmekçioğlu

BİLİNÇ ENERJİDİR


Günün sözü: Kulak,göz ve akıl sana aklı öğretmek için verilmiştir.Bütün iyilik ve kötülükler bu üçünden doğar. (Firdevsi)

Hz. Muhammed (s.a.v) 1035 yılında ABD Anayasa mahkemesi tarafından dünyanın en büyük adalet sağlayıcısı olarak gösterilmiştir. O Şöyle buyuruyor.Dünyayı seven bilime, ahireti seven bilime,hem dünyayı hemde ahireti seven de bilime sarılsın. Hz.Muhammed (s.a.v). Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise:Gelecek bilgi üretenlerindir. Diyor.

O halde herkes bilinçli olmak zorundadır. Okuduklarını kendi beyinlerini kullanarak muhakeme ederler ve olur olmaz kendilerini sömüren insanların peşinden koşturmazlar. Okumayan insanlar ve toplum ise; kendilerini ilahlaştıran bilgisiz,cahil ve çıkarcı insanların güdümünde olmaya mahkumdur. Uğur Mumcu 1975 yılında yazdığı Tarika,siyaset,ticaret kitabının ilk sayfalarında,İmambayıldı başlıklı yazısında.Herşeyin sahtesi var.Paranın sahtesi var.Tabloların sahtesi var.Altının,gümüşün,elmasın sahteleri var.Var oğlu var!

Peki dinin ve ideolojilerin sahteleri yok mu? Olmaz olur mu hiç?Var.Dinin sahtesi siyasete karışmış olanıdır.Din duygularının ve dince kutsal kavramların siyaset adına kullanılması ile din,din olmaktan çıkar,siyasetin aracı olur.Siyaset ticarete,ticareti siyasete, din de her ikisi de araç edildi mi, artık sömürünün sonu gelmez. Buna birde ülkemiz üzerinde kötü emelleri olan dış güçlerde müdahil olduğunda işte bugün yaşadığımız kargaşa,karmaşa ve terör olaylarına tanık oluyoruz. Dün ise bir gurup medyuma polis baskın yapıldı. Kim bunla;gayipten,kayıplardan tutun her türlü yalan dolanlarla masum insanları dolandırarak kendileri mutlu ve şaşalı yaşam sürdürenler de var.

Peki;Allah herkese beyin ve akıl verdiğine göre hala insanlar bu dolandırıcılardan ne umuyorlar.Peki insanlar bol,bol okusalar bilinçlenseler kimsenin sömürüsüne maruz kalmazlar.

SEÇİME DOĞRU

Seçimler yaklaşırken meydanlarda şenleniyor. Muhalefet iktidarı eleştirerek oy hesapları yaparken,iktidar da muhalefeti eleştiriyor. Dün muhalefetin vaatlerine olmaz,yapamazlar diyenler bugün muhalefetin vaatlerinden fazlalarını verme vadindeler. Bu çok garip.Seçmenler dünü ve bu günü değerlendirmeye başladılar.Haberiniz olsun. Emet’e ve Emet’liler dün vaat ettiklerini yapmayanlar. Şimdi neler yapacak veya neler vaat edecekler sorusunu soruyor.Emet’e fizik tedavi vaat edenler. Fizik tedavi Tavşanlı’ya yapılacak haberiniz var mı? Yolu unuttuk.İşsizliğe son diyenler yeni önerileriniz nedir açıklar mısınız.

Seçmenlere bir önerim daha var. Haberleri tek kanallardan değil,iktidar ve muhalefet tarafı kanalların hepsini izleyin. Kim ne yaptıysa veya ne yapacaklarsa onları izleyin,dinleyin sonra kararınızı da aklınızla muhakeme ederek kimsenin etkisinde kalmadan oyunuzu kullanın. ACI KAYBIMIZ

İlçemizin saygın ve seçkin ailelerinden olan Talipağalar dan emekli orman şefi ,SODEP ve CHP  Kütahya il başkanlıkları yapmış olan ve benimde bacanağım olan Hakkı Ener önceki gün Kütahya da hakkın rahmetine kavuşmuştur. Merhuma Allah dan rahmet,başta kederli ailesi olmak üzere tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

OKURLARIMDAN

Bir bayan okuyucumdan. İri yapılı ama 5 yaşını doldurmayan oğlumla geçen hafta Osmanlı hamamına gittim .Oradaki bir bayan oğlumu 5 yaşından büyük iddiası ile hamama almadı.Lüffen sorar mısınız bir daha çocuklarımızla hamama gelirken kimlik belgelerini de getirmek zorundayız.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!