BİZE BİZDEN FAYDA OLUR - A.Kadir Ekmekçioğlu

BİZE BİZDEN FAYDA OLUR


Emet ilçemizin içinde bulunduğu durum ilçede yaşayan bizler kadar ilçemiz dışında yaşayan bir çok hemşerilerimizi de üzdüğünün farkındayım. Hepsi de ilçemizin küçülmesine, göç vermesine üzüldükleri  e kendilerine de düşen her göreve hazır olduklarını ifade ediyorlar.

İlçemize gelince; bazı çevreler her zaman olduğu gibi mikser görevi yapıyor. Emet’liler dayanışma ve kalkınma derneğini eleştiriyorlar. Peki derneğin neler yaptığını bilmiyorlar ise ben anlatayım.  Emet’liler dayanışma kalkınma derneği kolları sıvadı. Başkan İsmail Elmacı ve ekibi ilçedeki kurum ve kuruluşlar ile devamlı toplantılar yaparak görüş alış verişinde olduklarını yakından izliyorum. Bu çalışmalardan sonra ilçe sorunlarının tespiti ve yol haritasını belirleyerek yoğun çalışmalara başlayacaklar. Haydi hayırlısı.

Buradan tüm hemşerilerine sesleniyorum. Mesleğiniz, konumuz ne olursa olsun Emet ile ilgili görüş ve düşüncelerinizi, kafanızda tasarladığınız yatırım projeleri varsa onlara bize gönderiniz. Geliniz bizlere anlatınız. Eğer varsa ki mutlaka vardır hükümette,  bakanlıklarda yakın dostlarınıza temaslar kurarak ilçemize bir şeyler kazandırmaya gayret sarf ediniz. İş siyasi yönden yapılacaksa Akparti Emet ilçe başkanı Hüseyin Doğan ve ekibi gerçekten iyi niyetli insanlar. Onların da Ankara’ya gelmeleri gerekiyorsa koşa, koşa gelirler. Hele, hele sayın cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan an bir randevu alına bilse, heyetimize isteklerini en yetkili yüce makama anlatma imkanı sağlansa. Bu tüm Emet’lilerin isteği.

Son aylarda yerli otomobil fabrikasının Kütahya ilimize kurulması için Kütahya ayakta. İmza kampanyaları devam ediyor. Bu yapılsın. Birde Kütahya ilimizdeki iktidar ve muhalefet parti başkanları, sivil toplum kuruluşları ilçelerden de ayni şekilde bir toplulukla Ankara çıkartması yapsak fenamı olur.

Asrın madeni Bor dünyada en fazla Emet ilçemizde. Devletimizin en büyük geliri de buradan. İleride Bor ile çalışan arabalarda üretilecek. O halde yerli otomobil fabrikası da Kütahya ilimize yakışıyor.

KÜSTAH ADAM SOYADINI DEĞİŞTİR

Yıllarca Allah rıza içinde hiç sevmediğim, çıktığı televizyon kanallarına dahi bakmadığım, ne olduğunu bir türlü anlayamadığım Rasim Ozan Kütahyalı yine çam devirdi. Göçmen yurttaşlarımızı aşağılayan sözleri bardağı taşırdı. Tüm yurtta nefretle anıldığı gibi boy gösterdiği TV. Kanallarından da şutlandı. Ama bu Kütahya’lılar olarak bizleri tatmin etmiyor. Bu densizin hiç Kütahya ile bağlantısı olmamasına rağmen Kütahyalı soyadını hemen değirmesini istiyoruz. Başta Kütahya baro başkanımız ve siyasi partilerin yönetimi, sivil toplum kuruluşları ve hepimiz bu küstahın Kütahyalı soyadını değiştirmesini bekliyoruz.

HEYECAN DORUKTA

Bor işletmemize alınacak 14 kişinin kaçı Emet’ten kaçı Hisarcık ilçesinden alınacağının yanında işe kimler girecek ? Bu işe girmek için Ankara yolu tepenler kadar ailelerini ve ilçe halkı tarafından merakla ve heyecanla bekleniyor. Sonuçların açıklanması gecikince çeşitli rivayetler ve çeşitli senaryolar konuşuluyor. Umarım ve dilerim işe gerçek ihtiyaç sahipleri alınır.

Geçen hafta Türk siyasetine yeni giren İYİ parti il kurucularından oluşan bir heyet ilçemize geldiler. Bunların bazıları çok yakından tanığım arkadaşlarımdı.  Kısa sürede olsa sohbet ettik. Kısa bir süreliğine de olsa bir gazeteci olarak toplantılarını da katıldım. İzlenimim bu parti Emet’te hemen örgütlenecek. İl başkanlığına yıların dostum eski orman bölge müdürü Hürdoğan Çelik, Emet ilçe  başkanlığına ise görüşlerimiz farklı da olsa sevgili eski halk eğitim müdürü Eyüp Doğu getiriliyor. Her iki dostuma da hayırlı olsun diyorum.

Önceki gün ilçe jandarma komutanlığı aylar süren sıkı takip sonucu Emet, Hisarcık ve Gediz hattında faaliyet gösteren bir fuhuş çetesi çökertti. Ellerine sağlık. Şimdi fuhuş olayında yabancı uyruklu kadınlarla ilişkileri olan yüzlerce kişinin adı geçiyormuş. Bu nedenle o kadılarla ilişkisi olanlarda heyecanlı. Acaba bizlerinde isimleri kamu oyuna açıklanır mı diye. Ne diyelim herkes bunları zamanında düşünselerdi.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!