BU BAYRAMDA DA SINIFTA KALDIK - A.Kadir Ekmekçioğlu

BU BAYRAMDA DA SINIFTA KALDIK


GÜNÜN SÖZÜ: TEMİZLİK İMANDAN GELİR

Hayırlısı ile bir kurban bayramını daha geride bıraktık.Allah ibadetleriniz ve kesilen kurbanlarımızı kabul etsin.

Ama bu bayramda da ilçemizde sıkıntılar yaşandı.Neydi bu sıkıntılar.Dere ve kapaklıca mahallesinde bayramda su sıkıntısı yaşandı.Birçok vatandaş su sıkıntısını sosyal medya sayfalarından paylaştı.Bazı vatandaşlar telefonla bu sıkıntılarını dile getirdiler. Çöp sorunu ilçenin kronik sorunu olmaya devam etti..Her ne kadar belediye bazı semtlere kamyonetleri bırakıp vatandaşların çöp ve kurban atıklarını buraya bırakmasını sağlasa da mahallerde,cadde ve sokaklarda yeterli çöp konteynerleri olmadığından çöplerin ve kurban atıklarının çevreye yaydığı kokular günlerce sürdü. Ne olur çevremizi temiz tutalım.Çöpleri poşetlere koyarak çöp konteynerlerine bırakalım.Elhamdülüllah hepimiz Müslümanız. Temizliğinde imandan geldiğini asla unutmayalım.

Ekmek sıkıntısı bu bayram da oldu. Her ne kadar nöbetçi fırınlar görevlendirilmiş de olsa koca ilçede bu sıkıntı  bayramın 2,,3 ve dördüncü güne kadar maalesef devam etti.

Bayramın ilk gününü neyse ama diğer üç gün ilçeye gelenlerin yemek yiyebilecekleri bir lokanta veya pide fırınlar da kapalı olması ilçemizin imajına zarar verdi.Sadece Emet Evi bayramda kendi imkanları ile dışarıdan otele gelenlere bir nebze hizmet verdi.Bu nedenle Emet Evi işletmecisi Mustafa Uçak’a teşekkür ederim.

Umarım gelecek bayramlarda İnşallah bu sıkıntılar yaşanmaz.

ALLAH KORUDU

Bayramda hepimizin yüreklerini ağıza getiren bir anız yangını meydana geldi.Dereli köyü ile Eğrigöz köyü bölgesindeki Deliktaş kanyonu bölgesinde bir vatandaşın tarlasındaki anızları yakması sonucu ateşin ormanlık alana doğru seyrettiği bilgisi üzerine Emet Orman işletmesi ekipleri en seri bir şekilde olay bölgesine gittiler. Burada yoğun bir şekilde çalışarak anız yangının ormanlık alana sıçramasını metreler kala kontrol altına alıp söndürmüşlerdir. Tabiri caiz ise Allah korudu.Yıllardır tarım ilçe ve orman işletmeleri müdürlükleri çiftçileri uyarıyor.Anız yakmanın tarlaya fayda değil aksine zarar verdiğini ayrıca oradaki binlerce canlının yanmasına sebep olduğunu açıklıyor.Ama dinleyen kim. Bu günlerde hava sıcaklıkları hayli fazla.Vatanfaşlarımız belki serinlemek amacı ile pikniklere gidebilirler.Ne olur ormanlık alanlara girilmesin.Piknik alanlarında ateş yakmasınlar veya ateş yakmadan önce gerekli önlemleri alsınlar.Piknik sonunda ateşi iyi söndürmelerini rica ediyorum. Yanan ormanların hepimizin birer akciğerleri olduğunu asla akıldan çıkarmayalım.

ADAYLAR GÖRÜCÜYE ÇIKYOR

Yerel seçimlerin erkene alınma ihtimali artık yok.Yerel seçimler 2019 mart ayında yapılacak. Ama yerel seçimler için partilerde henüz gözle görülen çalışmalar yok. Lakin özellikle AKPARTİ de belediye başkanlığı ve il genel meclisi aday adayı olmak isteyenler şimdiden kımıldamaya başladıkları gözleniyor. İlçe dışından geleceği söylenenler veya ilçe dışından gelip belediye başkanı aday adayı olmak isteyenler bu bayram Emet’te kendilerini tanıtmaya başladılar.İlçe de yaşayanlar ise sosyal medya hesaplarından kendilerinin boy,boy fotoğraflarını yayınlamaya başladılar bile.Bazıları ise parti içinde örgütlenerek kendilerini deşifre etmek istemeseler de kamuoyu onları öğrenmeye başladı. Haydi hayırlısı.

OKURLARIMDAN

Bazı köylerdeki küçük baş hayvan besicilerinin kıllı keçi koyularında meçhul bir hastalık nedeni ile ani hayvan ölümleri varmış.Bunun sebeplerinin bir an önce belirlenip gerekli mücadelenin acilen başlatılması isteniyor.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!