BU İLÇEYE KİM SAHİP ÇIKACAK ? - A.Kadir Ekmekçioğlu

BU İLÇEYE KİM SAHİP ÇIKACAK ?


GÜNÜN SÖZÜ: Sahipsizlik kader mi oldu ki

Bundan 20-25 yıl öncesine göre Emet ilçemizin hızla çökmekte olduğunu kimse inkar edemez. Yıllardır biriken ve bir türlü giderilemeyen büyük sorunlar. Yol,sağlık ve nimeti başkalarının külfeti de bizim olan  işçi alınırken dışarıdan fakat kendi gençlerimizin işsiz kaldığı maden ve fabrikalarımızın olması neye yarar.

Yollarımızın halini yazmaktan ben bıktım usandım. Siz değerli okurlarım da. Siyasetçilerimiz sizde her seçim dönemlerinde önünüze serilen yıllardır bir türlü çözülemeyen isteklerimizi ve sorunlarımızı tekrarlamamızdan sanırım bıkmış ve usanmış olmalısınız. Ufukta peş,peşe seçimler görünüyor. Yine bu garip ve sahipsiz ilçe sorunlarını,isteklerini söyleyecekler. Bizler dertlerimizi anlatınca bir nebze rahatlamış gibi olacaksa da bir süre sonra dertlerimizle bir başka seçime kadar birlikte olacağız.Ne yapalım. Bu kara tahtalı,kara yazgılı Emet’in kaderi.Alıştık artık biz böyle yaşamaya ve yaşatılmaya devam edeceğiz.

Bir haftadan beri Eskişehir ile ilgili televizyon haberlerini izliyorum. Tarımsal SİT alanı olan yere Termik santral kurulması için arazideki SİT kaldırılarak kurulacakmış. Peki buradaki SİT nasıl kaldırılıyor? Bir bilen var mı? Madem orada SİT kalkıyorsa 1922 de Yunanlılar tarafından tamamen yakılan,sonra derme çatma yapılan evler nasıl SİT alanına alındı. Bu konuda onlarca yazı yazdım. Bu ilçede tarihi özelliği olan bir eser yok dedim. Mısır da ki sağır sultan duydu. Bizim yerel ve genel yöneticilerimiz duymadı. Çok özür dilerim,duydularsa niye bir şey yapmadınız. Sadece bireysel başvurulardan başka halka ne önerdiniz. Siz değil misiniz bu ilçenin  başına SİT belasını bulan. Başka işlerle uğraşmış da olabilirsiniz. Bu SİT olayını çözmek  ilçeyi bu beladan kurtarmak için ne yaptınız? Allah aşkına çıkıp bir iki söz söyleyin.

Değerli okurlarım; ben Emet sevdalısıyım. Belki benden fazla Emet sevdalısı olanlarınız da vardır. Peki ne yaptık bu ilçe için. Şakşakçılık dan başka.

Bor dan fazla beklentimiz kalmadı. İşçisi dışarıdan ithal. Alınan işçilere servis tahsisi yapılması ilçe ekonomisine büyük zarar vermekte.

Tek umudumuz termal turizm. Lakin Ünal Öztaş ve İsmail Fidancı başkanlarımızın yaptıkları termal yatırımlardan başka bir taş üzerine taş konuldu mu? Yok efendim yeni apartlar ve yeni projelerden bahsediliyor. Yıllardır  apart yapılacak hukuki, istimlak ve kamu yararı hususlarındaki sorunlar halkımız tarafından da izleniyor Lakin bir arpa boyu yol alınamadı. Yörede sıcak su arayışları ise yapılamadı.Geçin bunları baylar ve bayanlar.

Devletimiz böyle yatırımlar için bırakın belediyeleri şahıslara projeleri için % 70 e varan hibelerde bulunuyor. İllaki turizm alanlarımızı birilerine kaptırmak zorunda mıyız. Şahıslara destek veren devletimiz ve turizm bakanlığımız belediyelere niye yardım vermesin ki.

Velhasıl kelam bu ilçe gerçekten çok sahipsiz.

OKURLARIMDAN

İlçemizin Yağcık,Samrık,Musalar,Küreci,Umutlu ve Eğrigöz köylerinin ilçeye bağlantı yolu olan  Çay köprüsünün ayakları sel sularından dolayı önemli ölçüde deforme olmuş. Maazallah yoğun bir yağmur ve sel suları sonucu köprünün yıkılma riski var. Yetililerin köprüyü incelemeleri ve gerekli önlemleri almaları isteniyor.

Okurlarımdan gelen talep maalesef yine başı boş sokak köpekleri. İlçede sürüler halinde adeta resmi geçit yaptıkları gibi insanlara da saldıran köpekler konusunda ses yok. Hayvan barınağı da sözde kaldı. Çok mu zor bu hayvanları bir yere toplayıp Bor işletmesi,hastane ve öğrenci yurtlarının yemek atıklarını bu aç hayvanlara sunmak.

Hemen hemen herkesin kullandığı internet yıllardır ilçede sağlıklı çalışmıyor. Çok ağır çalıştığından resmi kurumlarda da sağlıklı ve hızlı iş yapılamıyor. Telekom yetkilileri para almayı biliyorsunuz da hizmet vermeyi niye düşünmüyorsunuz.

 

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!